settings icon
share icon
Pitanje

Kako izgleda nebo?

Odgovor


Nebo je stvarno mjesto opisano u Bibliji. Riječ „nebesa” nalazi se 276 puta samo u Novome zavjetu. Sveto pismo govori o tri neba. Apostol Pavao „bî uznesen do trećega neba”, ali bilo mu je zabranjeno da otkrije što je tamo doživio (2. Korinćanima 12:1-9).

Ako postoji treće nebo, onda moraju postojati i dva ostala neba. Prvo se najčešće spominje u Starom zavjetu kao „nebo“ ili „nebeski svod”. To je nebo koje sadrži oblake, područje kojim lete ptice. Drugo nebo je međuzvjezdani prostor, koji je dom zvijezdama, planetima i drugim nebeskim objektima (Postanak 1:14-18).

Treće nebo, čija lokacija nije otkrivena, mjesto je gdje prebiva Bog. Isus je obećao pripremiti mjesto za prave kršćane na nebu (Ivan 14:2). Nebo je također i odredište starozavjetnih svetih koji su umrli pouzdavajući se u Božje obećanje Otkupitelja (Efežanima 4:8). Tko god vjeruje u Krista nikad neće umrijeti nego će imati vječni život (Ivan 3:16).

Apostol Ivan imao je povlasticu da vidi i izvijesti o nebeskome gradu (Otkrivenje 21:10-27). Ivan je posvjedočio da nebo (nova zemlja) posjeduje „slavu Božju” (Otkrivenje 21:11), odnosno prisutnost samog Boga. Budući da u nebu nema noći – i budući da je sam Gospodin svjetlo – sunce i mjesec više nisu potrebni (Otkrivenje 22:5).

Grad je ispunjen blistavošću dragocjenog kamenja i kristalno čistoga jaspisa. Nebo ima dvanaest vrata (Otkrivenje 21:12) i dvanaest temelja (Otkrivenje 21:14). Obnovljen je raj edenskoga vrta: rijeka vode života teče slobodno i drvo života je opet dostupno, i donosi plod svakoga mjeseca sa lišćem koje „služi za lijek poganima” (Otkrivenje 22:1-2). Bez obzira na Ivanovu rječitost u opisivanju neba, ograničen čovjek ne može opisati nebo – to je izvan njegove sposobnosti (1. Korinćanima 2:9).

Nebo je mjesto mnogih „nikad više”. Tamo neće više biti suza, neće biti boli i neće biti žalosti (Otkrivenje 21:4). Neće više biti odvojenosti , jer će smrt biti pobijeđena (Otkrivenje 20:6). Najbolja stvar u vezi neba je prisutnost našega Gospodina i Spasitelja (1. Ivanova 3:2). Bit ćemo licem u lice s Jaganjcem Božjim koji nas je volio i koji se žrtvovao za nas kako bismo mogli uživati u Njegovoj prisutnosti u nebu za vječnost. EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako izgleda nebo?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries