settings icon
share icon
Pitanje

Hoćemo li imati fizička tijela na nebu?

Odgovor


Iako nam Biblija malo govori o tome kako će biti na nebu, najvjerojatnije ćemo imati fizičko tijelo, iako ne u istom smislu „fizičkog“ kao sada. Prva Korinćanima 15,52 kaže da će „mrtvi uskrsnuti neraspadljivi“ i da će se oni koji su živi kad se Krist vrati po svoje svece „izmijeniti“. Isus Krist je „prvina“ onih koji su umrli (1. Korinćanima 15,20. 23). To znači da je dao primjer i predvodi put. Prva Korinćanima 15,42 kaže da se naše tijelo „sije u raspadljivosti, uskrsava u neraspadljivosti“. Kao preteča uskrsnuća vjernika, neki su uskrsnuli u vrijeme Kristova uskrsnuća u Mateju 27,52, gdje se kaže da su njihova „tjelesa… uskrsnula“. Toma je u Ivanu 20,27 pozvan da fizički dotakne Kristovo tijelo nakon Njegova uskrsnuća, znači da je očito imao čvrsto tijelo.

Možemo očekivati da će sva uskrsla tijela vjernika biti poput Kristovog. Kakva predivna istina! Biblija nije konkretna, ali izgleda da ćemo moći jesti. Ivan u Otkrivenju 22,2 piše o svojoj viziji vječnog stanja kada je vidio da „posred gradske ulice, te s jedne i s druge strane rijeke, drvo života što rodi dvanaest puta, svakog pojedinog mjeseca daje svoj rod.“ Izgleda kao preokret kazne iz Postanka 3 kada je Adamu i Evi, a time i cijelom čovječanstvu, bilo zabranjeno jesti s ovog drveta. Što se tiče gladi, čini se da je neće biti. Izaija 49,10 kaže da u tisućljetnom kraljevstvu neće biti gladi ni žeđi. Tu se radi o smrtnim ljudima tijekom tog razdoblja, a ne o prenesenim svecima, ali prošireno se može reći da ako smrtnici na zemlji tijekom Kristova Kraljevstva ne gladuju, onda na nebu sigurno neće biti gladi (vidi također Otkrivenje 7,14-16).

Konačno, Job je napisao da sa sigurnošću zna da će i nakon što umre i njegove kože već dugo nema, „iz TIJELA svojega tad GLEDATI BOGA“ (Job 19,26 – naglasak dodan). To znači da će se naša tijela sastojati od nekakvog proslavljenog tijela. Kakav god oblik imali, znamo da će biti savršen, bezgrešan i besprijekoran.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Hoćemo li imati fizička tijela na nebu?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries