settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu evangelizirati prijatelje i obitelj a da ih ne uvrijedim i ne odgurnem od sebe?

Odgovor


Svaki kršćanin ima člana obitelji, prijatelja, suradnika ili poznanika koji nije kršćanin. Uvijek je teško govoriti drugim ljudima o Radosnoj vijesti. Međutim, to postaje još teže kada se radi o nekome nama bliskom. Biblija nam kaže da Radosna vijest vrijeđa ljude (Luka 12,51-53). Posebno je teško ući u rizik da uvrijedimo nekoga s kime se često susrećemo. Međutim, Bog nam je naredio da naviještamo evanđelje – nemamo nikakve isprike ako to ne činimo (Matej 28,19-20; Djela 1,8; 1. Petrova 3,15).

Prema tome, kako možemo evangelizirati članove naše obitelji, prijatelje, suradnike i / ili poznanike? Najvažnije što možete činiti jest moliti se za njih. Molite se da Bog promijeni njihovo srce i otvori njihove oči (2. Korinćanima 4,4) istini evanđelja. Molite se da ih Bog osvjedoči u pogledu svoje ljubavi prema njima i u pogledu njihove potrebe za spasenjem kroz Isusa Krista (Ivan 3,16). Molite se za mudrost kako biste znali kako im služiti (Jakov 1,5). Osim što ćete se za njih moliti, trebate živjeti pobožnim kršćanskim životom pred njima, kako bi oni mogli vidjeti promjenu koju je Bog učinio u vašem vlastitom životu (1. Petrova 3,1-2). Kao što je sveti Franjo Asiški jednoć rekao: „Uvijek propovijedajte evanđelje, a kada je potrebno, koristite riječi.“

Nakon svega toga, morate biti spremni i hrabri u naviještanju evanđelja. Navijestite poruku spasenja kroz Isusa Krista svojim prijateljima i obitelji (Rimljanima 10,9-10). Uvijek budite spremni govoriti o svojoj vjeri (1. Petrova 3,15), čineći to u blagosti i s poštovanjem. Na kraju, spasenje naših voljenih moramo prepustiti Bogu. Ljude spašavaju Božja sila i milost, a ne naš trud. Najbolje što mi možemo učiniti jest moliti se za njih, svjedočiti im i živjeti kršćanski život pred njima!

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako mogu evangelizirati prijatelje i obitelj a da ih ne uvrijedim i ne odgurnem od sebe?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries