settings icon
share icon
Pitanje

Koji je najbolji način evangeliziranja nekoga tko pripada kultu ili lažnoj religiji?

Odgovor


Najvažnije što možemo učiniti za one koji pripadaju kultovima ili lažnim religijama je moliti se za njih. Trebamo se moliti da im Bog promijeni srce i otvori im oči (2. Korinćanima 4,4). Trebamo se moliti da ih Bog uvjeri u njihovu potrebu za spasenjem po Kristu Isusu (Ivan 3,16). Bez Božje sile i presvjedočenja Duha Svetoga, nikada nećemo uspjeti nikoga uvjeriti u istinu (Ivan 16,7-11).

Isto tako, trebamo živjeti pobožnim kršćanskim životom pred njima, kako bi oni mogli vidjeti promjenu koju je Bog učinio u našim životima (1. Petrova 3,1-2). Trebamo se moliti za mudrost kako bismo znali kao im možemo služiti na silan način (Jakov 1,5). Nakon svega toga, moramo biti spremni i hrabri u naviještanju evanđelja. Moramo navijestiti poruku spasenja kroz Isusa Krista (Rimljanima 10,9-10). Uvijek trebamo biti spremni braniti našu vjeru (1. Petrova 3,15), ali to moramo činiti u blagosti i s poštovanjem. Jednom sam se susreo s nekoliko članova nekog kulta, i prijatelj s kojim sam bio navijestio im je istinu, ali to nije učinio u blagosti niti s poštovanjem. Zapravo, pripadnici toga kulta nadaleko su više »nalikovali Kristu« u svome stavu i ponašanju od moga prijatelja. Možda smo dobili bitku za istinu, ali izgubili smo rat za duše onih koje smo željeli doseći.

U konačnici, spasenje onih kojima svjedočimo moramo prepustiti Bogu. Ljude spašava Božja sila i milost, a ne naši napori. Premda je dobro i mudro pripremiti se za energičnu obranu i imati znanje o lažnim vjerovanjima s kojima se suočavamo – ni jedno od toga neće dovesti do obraćenja onih koji su zapleteni u laži kultova i lažnih religija. Najbolje i najviše što možemo učiniti jest da se molimo za njih – s pouzdanjem da će Sveti Duh djelovati tako što će ih privući, presvjedočiti i obratiti.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Koji je najbolji način evangeliziranja nekoga tko pripada kultu ili lažnoj religiji?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries