Koji je najbolji način evangeliziranja nekoga tko pripada kultu ili lažnoj religiji?Pitanje: Koji je najbolji način evangeliziranja nekoga tko pripada kultu ili lažnoj religiji?

Odgovor:
Najvažnije što možemo učiniti za one koji pripadaju kultovima ili lažnim religijama je moliti se za njih. Trebamo se moliti da im Bog promijeni srce i otvori im oči (2. Korinćanima 4,4). Trebamo se moliti da ih Bog uvjeri u njihovu potrebu za spasenjem po Kristu Isusu (Ivan 3,16). Bez Božje sile i presvjedočenja Duha Svetoga, nikada nećemo uspjeti nikoga uvjeriti u istinu (Ivan 16,7-11).

Isto tako, trebamo živjeti pobožnim kršćanskim životom pred njima, kako bi oni mogli vidjeti promjenu koju je Bog učinio u našim životima (1. Petrova 3,1-2). Trebamo se moliti za mudrost kako bismo znali kao im možemo služiti na silan način (Jakov 1,5). Nakon svega toga, moramo biti spremni i hrabri u naviještanju evanđelja. Moramo navijestiti poruku spasenja kroz Isusa Krista (Rimljanima 10,9-10). Uvijek trebamo biti spremni braniti našu vjeru (1. Petrova 3,15), ali to moramo činiti u blagosti i s poštovanjem. Jednom sam se susreo s nekoliko članova nekog kulta, i prijatelj s kojim sam bio navijestio im je istinu, ali to nije učinio u blagosti niti s poštovanjem. Zapravo, pripadnici toga kulta nadaleko su više »nalikovali Kristu« u svome stavu i ponašanju od moga prijatelja. Možda smo dobili bitku za istinu, ali izgubili smo rat za duše onih koje smo željeli doseći.

U konačnici, spasenje onih kojima svjedočimo moramo prepustiti Bogu. Ljude spašava Božja sila i milost, a ne naši napori. Premda je dobro i mudro pripremiti se za energičnu obranu i imati znanje o lažnim vjerovanjima s kojima se suočavamo – ni jedno od toga neće dovesti do obraćenja onih koji su zapleteni u laži kultova i lažnih religija. Najbolje i najviše što možemo učiniti jest da se molimo za njih – s pouzdanjem da će Sveti Duh djelovati tako što će ih privući, presvjedočiti i obratiti.

English
Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu
Koji je najbolji način evangeliziranja nekoga tko pripada kultu ili lažnoj religiji?