settings icon
share icon
Pitanje

Koliki prioritet treba biti slavljenje u crkvi?

Odgovor


Ako je netko spasio naš život, odgovor na to će biti zahvalnost. Kad dobijemo dar koji si nikada ne bismo mogli priuštiti, dajemo do znanja da smo zahvalni. Slavljenje je izraz naše zahvalnosti i poštovanja prema Bogu. Isus nas je spasio. Božja ljubav je bezuvjetna. Naše štovanje priznaje Njegov autoritet kao stvoritelja našeg svemira jednako kao i stvoritelja naših duša. Dakle, slavljenje je jedno od najvećih prioriteta za vjernika, kao i za cijelu crkvu.

Kršćanstvo je jedinstveno među religijama po tome što se temelji na osobnom odnosu s Bogom. Izlazak 34,14 kaže: „ta ne smijete se klanjati drugomu bogu, jer Gospod — ime mu je Ljubomorni — on je ljubomoran Bog“ (VB). Suština naše vjere jest naš osoban odnos s našim stvoriteljem.

Slavljenje je čin proslavljanja tog osobnog odnosa. Kroz slavljenje komuniciramo s Bogom. Kroz slavljenje priznajemo Njegovo gospodstvo i božanstvo. Bilo da se izražava kroz glazbu, klicanje, molitvu ili na neki drugi način, slavljenje je u svojoj srži izražavanje prisnosti s Bogom. Trebamo živjeti u poslušnosti Božjim zapovijedima, ali On ne želi hladnu, bezosjećajnu poslušnost. Ponovljeni zakon 6,5 kaže: „Zato ljubi Gospoda, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svom snagom svojom“ (VB).

Crkva je zajednica svih onih koji zazivaju ime Božje, koristeći prednost milosti koja nam je dana kroz Isusovu smrt na križu. Rečeno nam je da druge učinimo učenicima i živimo u poslušnosti Božjim zapovijedima. Prva Ivanova 3,24 kaže: „I tko drži zapovijedi njegove, u njemu ostaje, i On u njemu“ (VB). Svaki član crkve pozvan je slaviti Boga. Svatko od nas treba provoditi vrijeme u molitvi, razgovarati s Bogom iz srca. Trebamo čitati Njegove riječi u Bibliji i razmišljati nad njima u našim srcima. Privatno vrijeme slavljenja jest bitno za naše osobno duhovno sazrijevanje. Kao skupina vjernika, trebamo biti redovito uključeni u slavljenje kroz pjevanje, kroz molitvu, kroz stjecanje znanja o Riječi, te kroz vježbu naših duhovnih darova u korist crkve. Slavljenje je najviši prioritet za crkvu.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Koliki prioritet treba biti slavljenje u crkvi?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries