settings icon
share icon
Pitanje

Mora li osoba ići u crkvu da bi išla u nebo?

Odgovor


Spasenje se nalazi u Kristu. „Jer Bog tako uzljubi svijet te dade Sina svojega jedinorođenoga da svaki koji vjeruje u njega ne propadne, nego ima život vječni" (Ivan 3,16). Bog je dao svoga Sina da bismo imali vječni život, uklonivši tako našu potrebu za izvođenjem dobrih djela, uključujući i odlazak u crkvu, kako bismo išli u nebo. Vječni život se postiže samo po vjeri u Krista. „Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života" (1. Ivanova 5,12). Oni koji vjeruju u Krista, koji su prihvatili Njegovu žrtvu za podmirenje njihovih grijeha, provest će vječnost na nebu. Oni koji ga odbacuju neće.

Nikakva količina odlaska u crkvu neće zaraditi vječnost na nebu. Nikakav neodlazak u crkvu neće rezultirati gubitkom spasenja. Međutim, važno je ići u crkvu. Univerzalna crkva, sastavljena od svih koji vjeruju u Krista na slavu Boga Oca, Kristovo je tijelo (Kološanima 1,18), kao i Njegova nevjesta (Otkrivenje 21,2). Crkva je mjesto kršćanskog zajedništva. Osim toga, kao članovi Kristova tijela posjedujemo određene darove Duha, i trebamo koristiti te darove na slavu Božju i za izgrađivanje ostatka tijela. Da bi tijelo crkve funkcioniralo ispravno, svi njegovi „dijelovi tijela" trebaju biti prisutni (1. Korinćanima 12,14-20).

Kršćani su postali „nova stvorenja" u Kristu (2. Korinćanima 5,17) i imaju želju ići u crkvu jer prepoznaju da je to ključno za njihov duhovni rast i zrelost. Nevoljkost prema pohađanju crkve može ukazivati na nedostatak duhovnog rasta ili razočaranje „organiziranom religijom". Danas doista postoje lažne crkve i nema savršene crkve, ali u većini zajednica postoje lokalna tijela vjernika. Prava, univerzalna crkva oblikuje se u zajednicama čiji se nauci temelje na Svetom pismu, koje štuju Krista u svemu, koje zajedno štuju Boga i koje služe jedni drugima. Iako pohađanje crkve ne jamči vječni život, pronalaženje dobre lokalne crkve ključno je za kršćane.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Mora li osoba ići u crkvu da bi išla u nebo?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries