settings icon
share icon
Pitanje

Smeta li brak vašem odnosu s Bogom?

Odgovor


Pitanje može li brak smetati nečijem služenju Bogu razmatrao je Pavao u 1. Korinćanima 7. Zbog toga je rekao da je samoj osobi najbolje ostati poput njega – samac. No, razumio je da sposobnost nošenja sa samačkim životom bez strastvenog „izgaranja“ nije dar koji je dan svima (stihovi 7-9). U stihovima 32-35 navodi da su neoženjeni ljudi u stanju služiti Gospodinu „nesmetano“, jer dio svog života ne moraju usredotočiti na udovoljavanje svojem supružniku. Ali također je izjavio da, bilo da smo u braku ili ne, trebamo se usredotočiti na služenje Kristu (stihovi 28-31).

No, činjenica je da Isus nije pozvao samo neženje – a čak i izabrani Petar, oženjeni čovjek (Matej 8,14), kao jedan od tri najbližih učenika – ukazuje na to da brak ne mora smetati nečijoj prisnosti s Kristom. Isto tako, u Starom zavjetu postoje dvije osobe (među ostalima) koje su bile prisne s Bogom. Jedan od njih je bio Daniel; drugi Mojsije. Jedan je bio neoženjen; drugi oženjen. Stoga, brak nije bio faktor u određivanju prisnosti s Bogom.

Ključ za brak koji ne ugrožava nečiju prisnost s Kristom jest da budemo sigurni da ulazimo u brak „u Gospodinu“ (1. Korinćanima 7,39), ili drugačije rečeno, da ne budemo neprimjereno ujarmljeni (2. Korinćanima 6,14) ulazeći u brak s nevjernikom ili vjernikom koji nema iste doktrinarne temelje ili istu želju da cijelim srcem služi Kristu. Ako osoba ulazi u brak „u Gospodinu“, Biblija obećava prednosti dobrog pratioca (Izreke 27,17; Propovjednik 4,9-12), a supružnik postaje pomoć i poticaj u vašem hodu s Kristom.
EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Smeta li brak vašem odnosu s Bogom?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries