settings icon
share icon
Pitanje

Hoće li biti braka u nebu?

Odgovor


Biblija nam kaže: „O uskrsnuću niti će se ženiti niti udavati, nego će biti kao nebeski anđeli” (Matej 22:30). Ovo je bio Isusov odgovor na pitanje o ženi koja se vjenčala nekoliko puta u životu —za koga će biti udata u nebu (Matej 22:23-28)? Očigledno, u nebu neće biti braka. To ne znači da se muž i žena više neće poznavati u nebu. To također ne znači da muž i žena neće još uvijek imati blizak odnos u nebu. Međutim, to po svemu sudeći znači da muž i žena više neće biti vjenčani u nebu.

Najvjerojatnije, u nebu neće biti braka zato što neće biti potrebe za brakom. Kada je Bog ustanovio brak, to je učinio kako bi ispunio određene potrebe. Kao prvo, vidio je da je Adamu trebalo društvo. „I reče Jahve, Bog: 'Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on’” (Postanak 2:18). Eva je bila rješenje problema Adamove usamljenosti, kao i potrebe za „pomoći”, nekim tko će stati uz njega kao njegova družica i s njim ići kroz život. Međutim, u nebu neće biti usamljenosti niti će biti potrebe za pomoćnicima. Bit ćemo okruženi mnoštvom vjernika i anđela (Otkrivenje 7:9), a sve naše potrebe bit će ispunjene, uključujući potrebu za društvom.

Kao drugo, Bog je stvorio brak kao sredstvo rađanja i stvaranja potomstva i ispunjavanja zemlje s ljudskim bićima. Nebo, međutim, neće se naseljavati putem rađanja. Oni koji odu u nebo tamo će doći po vjeri u Gospodina Isusa Krista; neće biti stvoreni putem reprodukcije. Prema tome, brak nema svrhe u nebu budući da tamo nema stvaranja potomstva ni usamljenosti.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Hoće li biti braka u nebu?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries