settings icon
share icon
Pitanje

Kada, zašto i kako nas Bog kori kad sagriješimo?

Odgovor


Gospodnji ukor ili discipliniranje za vjernike je često zanemarena životna činjenica. Često se žalimo na svoje okolnosti ne shvaćajući da su to posljedice našega vlastitoga grijeha te da nas Bog tako u ljubavi i milosti kori za taj grijeh. Ovo egocentrično zanemarivanje može pridonijeti stvaranju grijeha koji vjernik čini po navici, time se izlažući još većem discipliniranju.

Discipliniranje ili ukor ne smije se zamijeniti s hladnokrvnom kaznom. Gospodnji ukor je odgovor Njegove ljubavi prema nama i Njegove želje da svi budemo sveti. „Sine moj, ne odbacuj Jahvine opomene, i nemoj da ti omrzne njegov ukor. Jer koga Jahve ljubi, onoga i kori, kao otac sina koga voli” (Izreke 3:11-12; vidi također Hebrejima 12:5-11). Bog će koristiti kušnje, nevolje i različite teškoće kako bi nas vratio sebi u pokajanju. Rezultat Njegova discipliniranja je snažnija vjera i obnovljen odnos s Bogom (Jakovljeva1 1:2-4), da ne spominjem uništavanje vlasti koju je taj određeni grijeh imao nad nama.

Gospodnji ukor pridonosi našemu dobru, kako bi se On proslavio u našim životima. On želi da živimo u svetosti, životima koji odražavaju novu narav koju nam je dao: „Budući da ste poslušna djeca, ne oblikujte se prema negdašnjim strastima – strastima iz vremena vašega neznanja, već kao što je svet onaj koji vas je pozvao, postanite i sami sveti u svemu življenju, jer stoji pisano: ‘Budite sveti jer sam ja svet!’” (1. Petrova 1:14-15).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kada, zašto i kako nas Bog kori kad sagriješimo?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries