settings icon
share icon
Pitanje

Što Biblija kaže o biseksualnosti? Je li biti biseksualac grijeh?

Odgovor


Biblija nigdje izravno ne spominje biseksualnost. Međutim, iz biblijskih ukora homoseksualnosti jasno je da se i biseksualnost smatra grešnom. Levitski zakonik 18,22 proglašava seksualne odnose s istim spolom gnusobom. Rimljanima 1,26-27 osuđuje seksualne odnose između istog spola kao napuštanje onoga što je prirodno. Prva Korinćanima 6,9 kaže da homoseksualni prijestupnici neće naslijediti kraljevstvo Božje. Te se istine podjednako odnose na biseksualce i homoseksualce.

Biblija nam govori da osoba postaje biseksualna ili homoseksualna zbog grijeha (Rimljanima 1,24-27). To ne znači nužno grijeha koje je osoba počinila. Nego se to odnosi na grijeh općenito. Grijeh iskrivljuje, izvrće i izopačuje sve u kreaciji. Biseksualnost i homoseksualnost nastaju zbog toga što nas grijeh „oštećuje“ duhovno, mentalno, emocionalno i fizički. Grijeh je kuga, a biseksualnost je jednostavno jedan od simptoma.

Mnogi se kršćani pogrešno usredotočuju na biseksualnost i homoseksualnost kao posebno zle grijehe. Biblija nigdje ne opisuje homoseksualnost kao manje oprostivi grijeh od bilo kojeg drugog grijeha. Biseksualac je isti broj koraka udaljen od spasenja kao i „moralni“ legalist. Bog nudi oproštenje svakome tko će se pouzdati u Isusa Krista za spasenje. To uključuje one koji sudjeluju u biseksualnosti. Jednom kad se primi spasenje po Kristu, Bog će započeti proces uništavanja djela tijela (Galaćanima 5,19-21) i razvijanja ploda Duha (Galaćanima 5,22-23). Ponekad Bog uklanja našu želju za određenim grijehom, a drugi puta nam daje snagu da se odupremo iskušenjima. Proces transformacije traje cijeli život. Kad padnemo, Bog je vjeran da nam oprosti i očisti nas (1. Ivanova 1,9). Također je vjeran da dovrši svoje djelo u nama (Filipljanima 1,6). Obećanje o „novom stvorenju“ dostupno je svima koji će se pouzdati u Krista (2. Korinćanima 5,17).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što Biblija kaže o biseksualnosti? Je li biti biseksualac grijeh?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries