settings icon
share icon
Pitanje

Imaju li anđeli krila?

Odgovor


Najčešća slika anđela u osnovi je ljudsko biće s krilima. To nije biblijski. Biblija često predstavlja anđele koji se pojavljuju kao ljudska bića. Međutim, to ne ukazuje da anđeli u svojoj biti nalikuju ljudskim bićima. Nadalje, Biblija vrlo rijetko opisuje anđele kao da imaju krila. Međutim, u Bibliji definitivno postoje dvije vrste anđela koje imaju krila: kerubin (Izlazak 25,20; Ezekiel 10) i serafin (Izaija 6). Kerubini i serafini dvije su vrste anđela, moguće dva anđela najvišeg reda. Dakle, do sada je jasno da neki anđeli imaju krila.

Biblija nam govori da su anđeli duhovna bića (Hebrejima 1,14). Opisi kerubina u Ezekielu 10 i serafina u Izaiji 6 veoma su neobični. Jasno je da su Ezekiel i Izaija imali problema da precizno opišu zadivljujuće vizije koje su imali o nebu i anđelima. Budući da su duhovna bića, nije jasno zašto bi anđeli trebali krila. Duhovno biće ne treba krila da bi letjelo. Anđeli nisu vezani zakonima fizičkog svemira.

Dakle, imaju li anđeli krila? Da, neki anđeli imaju krila. Međutim, ne bismo trebali ograničavati ono što anđeli mogu ili ne mogu učiniti na temelju našeg ograničenog razumijevanja o krilima koja neki anđeli posjeduju kako se opisuje u Bibliji.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Imaju li anđeli krila?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries