settings icon
share icon
Pitanje

Što je to Rimski put ka spasenju?

Odgovor


Rimski put ka spasenju jedan je od načina da se Evanđelje spasenja podijeli s drugima koristeći stihove iz poslanice Rimljanima. To je jednostavna, ali i moćna metoda objašnjavanja zašto nam je potrebno spasenje, kako je Bog omogućio spasenje, kako možemo primiti spasenje i koje su posljedice spasenja.

Prvi stih iz Rimskoga puta ka spasenju jest Rimljanima 3,23: »Svi su sagriješili i lišeni su Božje slave.« Svi smo sagriješili. Svi smo učinili nešto zbog čega je Bog nezadovoljan. Nitko nije nevin. Rimljanima 3,10-18 daje nam detaljnu sliku kako grijeh izgleda u našim životima.

Drugi biblijski odjeljak iz Rimskoga puta ka spasenju, Rimljanima 6,23, uči nas o posljedicama grijeha: »Jer je plaća za grijeh smrt, a milosni dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.« Kazna koju smo zaslužili zbog naših grijeha jest smrt. Ne samo fizička nego i vječna smrt!

Treći stih iz Rimskoga puta ka spasenju nastavlja tamo gdje je stih Rimljanima 6,23 stao: »… a milosni dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.« Rimljanima 5,8 izjavljuje: »Ali Bog je pokazao svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grješnici, umro za nas.« Isus Krist je umro za nas! Isusova je smrt platila cijenu za naše grijehe. Isusovo uskrsnuće dokaz je da je Bog prihvatio Isusovu smrt kao plaću za naše grijehe.

Četvrta stanica na Rimskome putu ka spasenju jest Rimljanima 10,9: »Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.« Zahvaljujući Isusovoj smrti umjesto nas, sve što trebamo činiti jest vjerovati u Njega, pouzdajući se u njegovu smrt kao plaću za naše grijehe – i bit ćemo spašeni! Rimljanima 10,13 ponavlja: »Tko god zazove ime Gospodnje, spasit će se.« Isus je umro da bi platio kaznu za naše grijehe i spasio nas od vječne smrti. Spasenje, oproštenje grijeha, dostupno je svima koji povjeruju u Isusa Krista kao svoga Gospodina i Spasitelja.

Krajnja pozicija na Rimskome putu ka spasenju posljedice su spasenja. Rimljanima 5,1 daje ovu predivnu poruku: »Dakle, opravdani vjerom u miru smo s Bogom po našem Gospodinu Isusu Kristu.« Kroz Isusa Krista možemo imati odnos mira s Bogom. Rimljanima 8,1 nas uči: »Sad, dakle, nema više nikakve osude onima koji su u Kristu Isusu.« Zahvaljujući Isusovoj smrti za nas, nikada nećemo biti osuđeni za naše grijehe. Na posljetku, imamo sljedeće Božje obećanje prema Rimljanima 8,38-39: »Siguran sam da nas neće ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje moći rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.«

Bi li želio slijediti Rimski put ka spasenju? Ako želiš, evo jednostavne molitve koju možeš moliti Bogu. Izgovaranjem ove molitve izjavljuješ Bogu da se oslanjaš na Isusa Krista za svoje spasenje. Same riječi neće te spasiti. Samo vjera u Isusa Krista spašava! »Bože, znam da sam sagriješio protiv Tebe i da zaslužujem kaznu. Ali Isus Krist je preuzeo kaznu koju zaslužujem i oprostio mi zbog vjere u Njega. Uz tvoju pomoć okrećem se od svoga grijeha i pouzdajem se u Tebe za spasenje. Hvala Ti za Tvoju predivnu milost i oproštenje – dar vječnog života! Amen!«

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što je to Rimski put ka spasenju?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries