settings icon
share icon
Pitanje

Što su to Četiri duhovna zakona?

Odgovor


Četiri duhovna zakona su način da se navijesti Radosna vijest o spasenju koje nam je dostupno vjerom u Isusa Krista. To je jednostavan način kojim se važne informacije iz Evanđelja predstavljaju pomoću četiri načela ili točke.

Prvi od Četiri duhovna zakona glasi: »Bog te ljubi i za tvoj život ima predivan plan.« Ivan 3,16 nam kaže: »Jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.« Ivan 10,10 nam daje razlog Isusovog dolaska: »Ja sam došao da imaju život i da ga imaju u izobilju.« Što nas sprječava da primimo Božju ljubav? Što nas sprječava da primimo život u izobilju?

Drugi od Četiri duhovna zakona glasi: »Čovječanstvo je iskvareno grijehom i samim time odvojeno od Boga. Stoga ne možemo poznavati Božji predivan plan za naše živote.« Rimljanima 3,23 potvrđuje ovu informaciju: »jer su svi sagriješili i lišeni su Božje slave.« Rimljanima 6,23 otkriva koje su posljedice grijeha: »Jer je plaća za grijeh smrt«. Bog nas je stvorio da imamo zajedništvo s njim. Međutim, čovječanstvo je donijelo grijeh u svijet i stoga postalo odvojeno od Boga. Mi smo uništili odnos s Bogom koji nam je On namijenio. Što je rješenje?

Treći od Četiri duhovna zakona glasi: »Isus Krist je jedina Božja zamjena za naš grijeh. Kroz Isusa Krista, možemo primiti oproštenje grijeha i obnoviti pravilan odnos s Bogom.« Rimljanima 5,8 kaže: »A Bog je pokazao svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grješnici, umro za nas.« 1. Korinćanima 15,3-4 informira nas o tome što trebamo vjerovati kako bismo bili spašeni: »…da je Krist, suglasno Pismima, umro za naše grijehe, da je pokopan, da je treći dan, suglasno pismima, uskrsnuo…« Sam Isus izjavljuje da je on jedini put ka spasenju, u Ivanu 14,6: »Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.« Kako mogu primiti ovaj predivan dar spasenja?

Četvrti od Četiri duhovna zakona glasi: »Moramo se pouzdati u Isusa Krista kao Spasitelja kako bismo primili dar spasenja i saznali Božji predivan plan za naše živote.« Ivan 1,12 opisuje ovo za nas: »A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja. Onima koji vjeruju u Njegovo ime.« Djela 16,31 jasno kaže: »Vjeruj u Gospodina Isusa Krista i spasit ćeš se.« Spasiti se možemo jedino kroz milost po vjeri, i to jedino po Isusu Kristu (Efežanima 2,8-9).

Ako želiš vjerovati Isusu Kristu kao svome Spasitelju, izreci sljedeće riječi Bogu. Izgovaranje ovih riječi neće te spasiti, ali vjera u Isusa hoće! Ova je molitva samo način da izraziš Bogu da vjeruješ u njega i zahvališ mu što ti je omogućio spasenje. »Bože, znam da sam sagriješio protiv Tebe i da zaslužujem kaznu. Ali Isus je preuzeo kaznu koju zaslužujem i oprostio mi zbog vjere u Njega. Okrećem se od svoga grijeha i pouzdajem se u Tebe za spasenje. Hvala Ti za Tvoju predivnu milost i oproštenje – dar vječnog života! Amen!«

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što su to Četiri duhovna zakona?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries