settings icon
share icon
Pitanje

Što Biblija kaže o ljubomori?“

Odgovor


Riječ „ljubomoran/ljubomorna“ koristimo u smislu zavidnosti prema nekome tko ima nešto što mi nemamo. Ta vrsta ljubomore je grijeh i nije karakteristična za kršćane – umjesto toga, pokazuje da nama još uvijek upravljaju naše želje (Prva Korinćanima 3:3). Galaćanima 5:26 kaže: „Ne izazivajmo jedan drugoga! Ne zavidimo jedan drugomu.”

Biblija nam kaže da moramo imati savršenu vrstu ljubavi: onu koju Bog ima za nas. „Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo” (Prva Korinćanima 13:4-5). Što se više usredotočimo na sebe i naše želje, manje ćemo biti sposobni usredotočiti se na Boga. Kada otvrdnemo svoja srca istini, ne možemo se okrenuti Isusu i dopustiti mu da nas iscijeli (Matej 13:15). No, kada dopustimo Svetome Duhu da nama upravlja, On će u nama proizvesti plod spasenja, a to je ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost i uzdržljivost (Galaćanima 5:22-23).

Ako smo ljubomorni to znači da nismo zadovoljni onim što nam je Bog dao. Biblija nam kaže da budemo zadovoljni s onim što imamo, jer nas Bog nikad neće ostaviti niti napustiti (Hebrejima 13:5). Kako bismo se borili s ljubomorom, trebamo postati više poput Isusa i manje nalik na sebe. Možemo ga bolje upoznati proučavanjem Biblije, molitvom i zajedništvom sa zrelim vjernicima. Dok učimo kako služiti drugima umjesto sebi, srca će nam se početi mijenjati. „Nemojte se prilagođavati ovomu svijetu! Naprotiv, preobličavajte se obnovom svoga uma da mognete uočavati što je volja Božja: što je dobro, ugodno i savršeno!” (Rimljanima 12:2).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što Biblija kaže o ljubomori?“
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries