settings icon
share icon
Pitanje

Što Biblija kaže o brizi?“

Odgovor


Biblija jasno poučava da se kršćani ne smiju brinuti. U Filipljanima 4:6 imamo zapovijed: „Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti.” U tome stihu Svetoga pisma učimo da sve svoje potrebe i probleme trebamo u molitvi donijeti pred Boga a ne se brinuti o njima. Isus nas ohrabruje da se ne brinemo za svoje tjelesne potrebe kao što su odijevanje i hrana. Isus nas uvjerava da će se naš Nebeski otac pobrinuti za sve naše potrebe (Matej 6:25-34). Prema tome, nemamo potrebe brinuti ni o čemu.

Budući da briga ne smije biti dio vjernikova života, kako da netko savlada brigu? U Prvoj Petrovoj 5:7, upućuje nas se: „Svu svoju brigu bacite na njega jer se on brine za vas”. Bog ne želi da okolo nosimo težinu problema i tereta. U ovome stihu, Bog nam govori da Njemu damo sve svoje brige i probleme. Zašto Bog želi uzeti naše probleme na sebe? Biblija nam kaže da je to zato što nas voli. Bogu je važno sve što nam se dogodi. Nijedna briga nije previše velika niti previše mala za Njegovu pozornost. Kad Bogu damo svoje probleme, On obećava da će nam dati mir koji nadilazi sve razumijevanje (Filipljanima 4:7).

Naravno, za one koji ne poznaju Spasitelja, briga i tjeskoba bit će dio života. No, onima koji su dali živote Njemu, Isus je obećao: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako” (Matej 11:28-30).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što Biblija kaže o brizi?“
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries