settings icon
share icon
Ερώτηση

Ποιοι είναι οι άγιοι τής Θλίψης;

Απάντηση


Οι άγιοι τής Θλίψης είναι, πολύ απλά, οι άγιοι που θα ζουν κατά την διάρκεια τής Θλίψης. Πιστεύουμε ότι η Εκκλησία θα αρπαγεί πριν συμβεί η Θλίψη, αλλά η Αγία Γραφή δείχνει πως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα πιστέψει στον Ιησού Χριστό κατά την διάρκεια τής Θλίψης. Ο Ιωάννης βλέπει, στο όραμά του για τον Ουρανό, ένα μεγάλο πλήθος αγίων που έχουν θανατωθεί από τον Αντίχριστο ένεκα της μαρτυρίας τους: «Ύστερα από αυτά, είδα, και ξάφνου ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας δεν μπορούσε να απαριθμήσει, από κάθε έθνος και φυλές και λαούς και γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στον θρόνο και μπροστά στο Αρνίο, ντυμένοι με λευκές στολές και έχοντας στα χέρια τους φοίνικες» (Αποκάλυψη 7:9). Όταν ο Ιωάννης ρωτάει ποιοι είναι αυτοί, λαμβάνει την απάντηση, «Αυτοί είναι εκείνοι που έρχονται από την μεγάλη θλίψη· και έπλυναν τις στολές τους, και τις λεύκαναν στο αίμα τού Αρνίου.» (εδάφιο 14).

Η Θλίψη θα είναι κα0ιρός μεγάλης ταλαιπωρίας για τους ασεβείς εξαιτίας τών κρίσεων τού Θεού. Θα είναι, επίσης, καιρός μεγάλου διωγμού για τους πιστούς –ή αγίους- εξαιτίας τού διωγμού τού Αντιχρίστου (Αποκάλυψη 13:7). Ο Δανιήλ είδε πως ο Αντίχριστος «έκανε πόλεμο με τους αγίους και υπερίσχυε εναντίον τους» (Δανιήλ 7:21). Η αιώνια σωτηρία των αγίων είναι, φυσικά, βέβαιη: Ο Δανιήλ είδε, ακόμη, ότι «ήρθε ο Παλαιός τών ημερών, και η κρίση δόθηκε στους αγίους τού Υψίστου· και ο καιρός έφτασε, και οι άγιοι πήραν την βασιλεία» (Δανιήλ 7:22· σύγκρ. Αποκάλυψη 14:12-13).

Οι άγιοι της Θλίψης θα μπορούν ν’ ακούσουν το ευαγγέλιο με πολλούς τρόπους. Ο πρώτος είναι η Αγία Γραφή· θα υπάρχουν πολλά αφημένα αντίγραφα των Γραφών στον κόσμο, και όταν αρχίσει να πέφτει η κρίση τού Θεού, είναι πιθανό πως πολλοί άνθρωποι θ’ αντιδράσουν διαβάζοντας την Γραφή για να διαπιστώσουν αν η κρίση αποτελεί εκπλήρωση τών προφητειών. Πολλοί από τους αγίους τής Θλίψης θα έχουν ακούσει το ευαγγέλιο από τους δύο μάρτυρες (Αποκάλυψη 11:1-13). Η Γραφή λέει ότι αυτοί οι δύο μάρτυρες «θα προφητεύσουν για 1.260 ημέρες (τρεισήμισι χρόνια)» (εδάφιο 3), και θα πραγματοποιήσουν μεγάλα θαύματα (εδάφια 6). Υπάρχουν, ακόμη, οι 144.000 Ιουδαίοι ιεραπόστολοι που έχουν λυτρωθεί και σφραγιστεί από τον Θεό κατά την διάρκεια της Θλίψης (Αποκάλυψη 7:1-8). Την αφήγηση τού σφραγίσματος των στην Αποκάλυψη 7, ακολουθεί η περικοπή τού πλήθους τών αγίων τής Θλίψης που έχουν σωθεί από κάθε μεριά τού κόσμου (εδάφια 9-17).

Οι άγιοι τής Θλίψης θα υπηρετήσουν τον Κύριό τους Ιησού Χριστό εν μέσω απελπιστικών συνθηκών. Πολλοί από αυτούς τους πιστούς θα πεθάνουν για την πίστη τους, μένοντας πιστοί ως το τέλος. Αλλά στον θάνατό τους υπερνικούν· «Κι αυτοί τον νίκησαν (τον Διάβολο) με το αίμα τού Αρνίου, και με τον λόγο τής μαρτυρίας τους· και δεν αγάπησαν την ψυχή τους μέχρι θανάτου.» (Αποκάλυψη 12:11). Και ο Θεός θα τους ανταμείψει: «και εκείνος που κάθεται επάνω στον θρόνο θα κατασκηνώσει επάνω τους. Δεν θα πεινάσουν πλέον ούτε θα διψάσουν πλέον ούτε θα πέσει επάνω τους ο ήλιος ούτε κανένα καύμα· επειδή το Αρνίο που είναι ανάμεσα στον θρόνο, θα τους ποιμάνει, και θα τους οδηγήσει σε ζωντανές πηγές νερών· και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους.» (Αποκάλυψη 7:15-17).

Δοξάζουμε τον Κύριο επειδή η ημέρα τής μεγάλης αναστάτωσης θα είναι επίσης και ημέρα πολλής χάρης. Όπως ο Θεός εκδηλώνει την δίκαιη τιμωρία Του πάνω στον άπιστο κόσμο, θα αποκαταστήσει τον Ισραήλ στην πίστη και θα εκτείνει την χάρη Του σε όλους όσους πιστεύουν, Ιουδαίους και εθνικούς. Ο Θεός πάντοτε επιχειρούσε την σωτηρία των ανθρώπων, και η σωτηρία αυτή θα είναι διαθέσιμη και κατά την διάρκεια τής Θλίψης. Παρ’ όλα αυτά, μην περιμένεις να έρθει εκείνη η ώρα· δέξου τώρα τον Ιησού (Ιωάννης 1:12).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Ποιοι είναι οι άγιοι τής Θλίψης;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries