settings icon
share icon
Ερώτηση

Πως δέχομαι συγχώρεση απ’ τον θεό;

Απάντηση


Πράξεις 13:38 λέει, “Mάθετε, λοιπόν, άντρες αδελφοί, ότι μέσω αυτού αναγγέλλεται σε σας συγχώρηση αμαρτιών.

Ποια είναι η συγχώρεση και γιατί την χρειάζομαι;

Η λέξη “συγχώρεση” σημαίνει να σβήσω το κακό παρελθών, παροχή συγνώμης , να απαλλάσσεις από χρέωση. Όταν αμαρτάνουμε σε κάποιον , ζητάμε συγνώμη για να επανορθώσουμε την σχέση . Η συγχώρεση δεν δωρίζεται επειδή κάποιος αξίζει να έχει συγχώρεση. Κανείς δεν είναι άξιος συγχώρεσης. Συγχώρεση είναι πράξη αγάπης, ελέου και χάρης . Η συγχώρεση είναι απόφαση να μην έχεις κάτι εναντίον άλλου ατόμου, ανεξάρτητα τι σου έκανε.

Η Βίβλος λέει ότι όλοι χρειαζόμαστε συγχώρεση του Θεού. Όλοι μας υποπέσαμε στην αμαρτία. Εκκλησιαστής 7:20 διακηρύσσει , “Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος δίκαιος επί της γης, όστις πράττη το καλόν και να μη αμαρτάνη.” Ιωάννη Α’ 1:8 λέει, “Aν πούμε πως δεν έχουμε αμαρτία, τότε αυταπατώμαστε και από μέσα μας λείπει η αλήθεια..” Κάθε αμαρτία είναι έν τέλει επανάσταση κατά τον Θεό (Ψαλμός 51:4). Το αποτέλεσμα είναι ότι απεγνώσμενα χρειαζόμαστε την συγχώρεση. Αν οι αμαρτίες μας δεν συγχωρεθούν θα ζήσουμε αιώνια υποφέροντας από τα αποτελέσματα των αμαρτιών μας ( Κατά Ματθαίον 25:46; Κατά Ιωάννην 3:36).

Συγχώρεση – πώς να την έχω;

Ο Θεός είναι αγάπη και ελεήμων – ανυπομονεί να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας! Η επιστολή του απόστολου Πέτρου Α’ 3:9 μας λέει, “… μα δείχνει μακροθυμία σε εμάς, επειδή δε θέλει να χαθούν μερικοί, αλλά όλοι να έρθουν σε μετάνοια..” Ο Θεός ποθεί να συγχωρήσει και προνοεί για την συγχώρεσή μας.

Μόνη δίκαιη αμοιβή για τις αμαρτίες μας είναι ο θάνατος. Η Επιστολή προς Ρωμαίους 6:23 κηρύσσει , “Γιατί, πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος,…” Εξαιτίας των αμαρτιών μας κερδίσαμε τον αιώνιο θάνατο. Ο Θεός, στο τέλειο σχέδιο του, έγινε άνθρωπος – Ιησούς Χριστός (Κατά Iωάννην1:1,14). Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, λαμβάνοντας την τιμωρία που εμείς αξίζαμε-το θάνατο. Η Επιστολή προς Κορινθέους Β’ 5:21 μας διδάσκει, “Aφού για αυτό ακριβώς, εκείνον που δε γνώρισε αμαρτία, τον έκανε αμαρτία για χάρη μας, με σκοπό να γίνουμε εμείς καρπός της δικαιοσύνης του Θεού χάρη σε αυτόν. ” Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, λαμβάνοντας την τιμωρία που εμείς αξίζαμε!΄Ως Θεός, ο θάνατος του Χριστού εξασφάλισε την συγχώρεση των αμαρτιών για ολόκληρο κόσμο. Πρώτη Επιστολή του Ιωάννη 2:2 λέει, “Αυτός είναι το μέσο εξιλέωσης των αμαρτιών μας. Kι όχι μόνο των δικών μας, αλλά και όλου του κόσμου” Ο Ιησούς αναστήθηκε εκ’ νεκρών διακηρύσσοντας την νίκη επί της αμαρτίας και επί του θανάτου (Επιστολή προς Κορινθίους Α’ 15:1-28). Η δόξα του Θεού δια θανάτου και της αναστάσεως του Ιησού Χρηστού, το δεύτερο ήμιση της Επιστολής προς Ρομαίους 6:23 είναι αλήθεια, “…ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στο Xριστό Iησού, τον Kύριό μας.

Θέλεις οι αμαρτίες σου να συγχωρεθούν; Έχεις τύψεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις ; Η συγχώρεση των αμαρτιών σου είναι δυνατή αν πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χρηστός είναι ο Σωτήρας σου. Προς Εφεσίου 1:7 λέει, “Xάρη σε αυτόν έχουμε την απολύτρωση δια του αίματός του, τη συγχώρηση, δηλαδή, των αμαρτιών μας, σύμφωνα με τον πλούτο της χάρης του.” Ο Ιησούς πλήρωσε το χρέος για να μπορέσει να γίνει εφικτή η συγχώρεση.Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παρακαλέσεις τον Θεό να σε συγχωρήσει διά του Ιησού Χρηστού, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς πέθανε για να πληρώσει για την συγχώρεσή σου-και αυτός θα σε συγχωρήσει! Κατά Ιωάννην 3:16-17 περιέχει το θαυμάσιο μήνυμα , “Γιατί ο Θεός αγάπησε με μια τέτοια αγάπη τον κόσμο, ώστε πρόσφερε τοω Υιο του το Mονογενή, για να μη χαθεί ο καθένας που πιστεύει σε Αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια. Διότι τοω Υιο του ο Θεός δεν τον έστειλε στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού“

Συγχώρεση-είναι πράγματι τόσο εύκολο;

Ναι, είναι πράγματι τόσο εύκολο! Δεν μπορείς να κατακτήσεις την συγχώρεση του Θεού. Δεν μπορείς να πληρώσεις για την συγχώρεσή σου από τον Θεό. Μπορείς μόνο να την δεχτείς , με την πίστη, διά της χάριτος και του ελέους του Θεού. Αν θέλεις να δεχτείς την συγχώρεση από τον Θεό, εδώ υπάρχει μία προσευχή, που μπορείς να προσευχηθείς. Προφέροντας μόνο αυτή τη προσευχή δεν θα σε σώσει. Μόνο ή εμπιστοσύνη στον Χριστό μπορεί να σου εξασφαλίσει την άφεση των αμαρτιών. Αυτή η προσευχή είναι απλά ένας τρόπος που μπορείς να εκφράζεις την πίστη σου στον Θεό και να του ευχαριστήσεις που πρόσφερε την συγχώρεση. "Θεέ μου, γνωρίζω ότι έχω αμαρτήσει εναντίον Σου, και ότι αξίζω την τιμωρία. Αλλά ο Χριστός έλαβε την τιμωρία που εγώ αξίζω, και με την πίστη στον Χριστό θα είμαι συγχωρεμένος. Αφήνω τις αμαρτίες μου και θέτω την εμπιστοσύνη μου σε Σένα για την σωτηρία μου. Ευχαριστώ για την θαυμάσια χάρη και συγχώρεσή σου! Αμήν!"

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις με το Χριστό επειδή διάβασες παραπάνω; Αν ναι, παρακαλούμε πληκτρολόγησε “έχω δεχτεί τον Χριστό σήμερα“ πλήκτρο κάτω.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πως δέχομαι συγχώρεση απ’ τον θεό;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries