Υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο, όπως αδελφές ψυχές; Έχει ο Θεός ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για σένα για να παντρευτείς;


Ερώτηση: Υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο, όπως αδελφές ψυχές; Έχει ο Θεός ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για σένα για να παντρευτείς;

Απάντηση:
Η Αγία Γραφή δεν καθορίζει ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος σύντροφος ξεχωρισμένος για τον καθένα. Είναι αδύνατο για μας να καταλάβουμε πλήρως τους τρόπους του Θεού. Ξέρουμε ότι μας ξέρει πριν καν γεννηθούμε. «Πριν ακόμη σε πλάσω μες στην κοιλιά της μάνας σου, σε διάλεξα, και πριν ακόμα γεννηθείς σε είχα ξεχωρίσει, για να είσαι προφήτης στα έθνη» (Ιερεμίας 1:5). Ξέρει τι επιλογές θα κάνουμε, και ξέρει αν θα στραφούμε σ` Αυτόν ή όχι (Ρωμαίους 8:29-30). Ξέρει πόσες τρίχες έχουμε στο κεφάλι μας (Κατά Ματθαίον 10:30). Αν δώσουμε τον εαυτό μας στο Θεό, και ζητήσουμε την οδηγία Του, Αυτός υπόσχεται να μας κατευθύνει. «Στον Κύριο να εμπιστεύεσαι μ` όλη σου την καρδιά και στη δική σου σύνεση να μη στηρίζεσαι. Ό,τι κι αν κάνεις αυτόν να σκέφτεσαι και θα εξομαλύνει αυτός τους δρόμους σου» (Παροιμίες 3:5-6).

Οι άνθρωποι συχνά κάνουν επιλογές που είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού – Χριστιανοί και μη Χριστιανοί το ίδιο. Έτσι αν ο Θεός είχε σχεδιάσει για μας να είμαστε με ένα πρόσωπο μόνο, και χάναμε την ευκαιρία, τότε το σχέδιο της ζωής μας θα είχε καταστραφεί. Αλλά η Αγία Γραφή λέει ότι ακόμα και το πιο «ανόητο» σχέδιο του Θεού είναι πολύ προτιμότερο κι από το καλύτερο σχέδιο που ο άνθρωπος μπορεί να επινοήσει (Α` Κορινθίους 1:25), που σημαίνει ότι το σχέδιό Του δεν μπορεί να είναι λάθος. Όταν αποφασίζουμε να επιλέξουμε να ακολουθήσουμε το Θεό, πιστεύω ότι Αυτός θα φέρει στο δρόμο μας τους κατάλληλους ανθρώπους και τις κατάλληλες περιστάσεις για να μας διαμορφώσει όπως Αυτός θέλει να είμαστε. Ακόμα κι αν ένας Χριστιανός παντρευτεί έναν μη-Χριστιανό, ο Θεός έχει τη δύναμη να κάνει θαύματα και αλλαγές στη ζωή αυτού του ανθρώπου. Εμείς, ως άνθρωποι, μπλέκουμε στις χειρότερες καταστάσεις, αλλά ο Θεός στην άπειρη σοφία και χάρη Του μπορεί να μας βγάλει από κει αν Τον αναζητάμε.

Παρ` όλο που στις μέρες μας όλοι παντρεύονται, δεν είναι στο θέλημα του Θεού όλοι να παντρεύονται. Ο Απόστολος Παύλος είπε, «Φυσικά, θα προτιμούσα όλοι οι άνθρωποι να είναι όπως εγώ. Ο καθένας όμως έχει το δικό του χάρισμα από το Θεό, ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς» (Α` Κορινθίους 7:7). Καμιά από τις δυο αυτές επιλογές δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Προφανώς, ο Θεός δεν θέλει ο καθένας να είναι ελεύθερος, αλλιώς αυτό θα σήμαινε ότι ο πληθυσμός της γης θα συρρικνωνόταν. Και Αυτός δεν θέλει όλοι να παντρεύονται γιατί απλά μερικοί άνθρωποι τα καταφέρνουν καλύτερα μόνοι τους. Εμείς όλοι υπηρετούμε το Θεό με διαφορετικούς τρόπους. Με κάθε τρόπο ο Θεός θέλει να είναι το κέντρο της ζωής μας. Αν αναζητούμε την οδηγία Του θα μας οδηγήσει με τον τρόπο που Αυτός θέλει και θα ευλογήσει τη ζωή μας για να κάνουμε το έργο Του.

English
Επιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα
Υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο, όπως αδελφές ψυχές; Έχει ο Θεός ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για σένα για να παντρευτείς;