settings icon
share icon
Ερώτηση

Πώς μπορώ να δίνω την χριστιανική μαρτυρία μου;

Απάντηση


Αποτελεσματική μαρτυρία είναι εκείνη που περιέχει τόσο την δική σου εμπειρία όσο και το ευαγγέλιο τού Χριστού, ώστε κάποιος άλλος να μάθει το πώς μπορεί να σωθεί. (1) Κάνε την αρχή γράφοντας τις λεπτομέρειες τού πώς έγινε να εμπιστευθείς τον Χριστό για να σε σώσει. Απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν: α) Ποιος μου μίλησε για τον Χριστό; β) Ποια γεγονότα με οδήγησαν να πιστέψω στον Χριστό; γ) Πότε εμπιστεύθηκα τον Χριστό; δ) Πού βρισκόμουν όταν πίστεψα για πρώτη φορά; ε) Πώς η πίστη στον Χριστό έγινε ευλογία σε μένα;

(2) Γράψε τα κατόπιν ώστε τα λόγια σου να ρέουν σαν να διηγείσαι μια ιστορία. Προσπάθησε να είσαι όσο περισσότερο συνοπτικός μπορείς. Θέσε ως στόχο σου να δώσεις την μαρτυρία σου αποτελεσματικά μέσα σε τρία λεπτά τής ώρας ή και λιγότερο.

(3) Βεβαιώσου πως έχεις συμπεριλάβει στην μαρτυρία σου τις απαραίτητες βιβλικές περικοπές. Να θυμάσαι πως οι Γραφές έχουν εξουσία διότι συνιστούν λόγο Θεού. Ως παράδειγμα, η μαρτυρία σου θα πρέπει να συντίθεται από το στοιχείο τής αφύπνισης ότι ήσουν αποκομμένος από τον Θεό ένεκα τής αμαρτίας σου (Ρωμαίους 3:23), το στοιχείο τής κατανόησης ότι θα βίωνες την αιωνιότητα μακριά από τον Θεό αν δεν λάμβανες άφεση (Ρωμαίους 6:23), το στοιχείο τής κατανόησης ότι ο Θεός έστειλε τον μόνο Του και τέλειο Γιο, τον Ιησού να πεθάνει και να πληρώσει για την αμαρτία σου (Ρωμαίους 5:8), και τελικώς το στοιχείο ότι λαμβάνεις άφεση αμαρτιών μόνο δια της πίστης στον Χριστό που πλήρωσε για την αμαρτία (Πράξεις 16:31).

Ως ένα παράδειγμα, παραθέτω την δική μου μαρτυρία, πώς έγινε και εμπιστεύθηκα τον Χριστό ως Σωτήρα μου.

Αν και ως παιδί και έφηβος είχα μιλήσει με κάποιον ποιμένα τρεις ή τέσσερις φορές σχετικά με το πώς μπορούσα να πάω στον Ουρανό όταν πεθάνω, ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά το ευαγγέλιο τού Χριστού ωσότου έφτασα ως νεαρός ενήλικας τα 25 μου χρόνια. Επί σειρά μερικών ετών άρχισα να διαβάζω την Αγία Γραφή, ν’ ακούω στην τηλεόραση δύο καλούς συντηρητικούς βιβλικούς δασκάλους και να συζητώ αυτά που άκουγα με χριστιανούς στον χώρο τής εργασίας μου. Μέσω αυτών αντιλήφθηκα πως ήμουν αμαρτωλός αποκομμένος από τον Θεό και άξιζα να βρεθώ αιωνίως αποχωρισμένος απ’ Αυτόν. Αυτό βασιζόταν στο Ρωμαίους 3:23, «όλοι αμάρτησαν και στερούνται την δόξα τού Θεού», και στο Ρωμαίους 6:23, «ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος». Αντιλήφθηκα ακόμη ότι ο Θεός με αγαπάει τόσο πολύ που έστειλε τον Γιο Του, τον Ιησού, που ήρθε στην γη με τον συγκεκριμένο σκοπό να πεθάνει για τις αμαρτίες μου (και τις αμαρτίες όλου του κόσμου) ώστε να μπορώ να συγχωρηθώ (Ρωμαίους 5:8, Ιωάννης 3:16).

Τελικώς, κατανόησα πως δεν υπήρχε τρόπος να γίνω αρκετά καλός ή να εργαστώ τον δικό μου δρόμο για τον Ουρανό. Το Ρωμαίους 3:10 λέει πως δεν υπάρχει ούτε ένας που πράττει το αγαθό και η περικοπή Εφεσίους 2:8-10 δηλώνει ότι η σωτηρία είναι δώρο τού Θεού και δεν κερδίζεται αλλά λαμβάνεται μόνο δια της πίστης, που σημαίνει να εμπιστευθείς απλά ή να στηριχτείς ολοκληρωτικά στον θάνατο (ως πληρωμή τού χρέους τής αμαρτίας σου), την ταφή και την ανάσταση τού Χριστού. Αφού κατανόησα αυτές τις βιβλικές αλήθειες, απέκτησα αίσθηση βεβαιότητας ότι αφού δεν μπορούσα να επιτύχω την σωτηρία μου, δεν μπορούσα και να την χάσω καθώς είναι δώρο τού Θεού.

Υπάρχει έντονη αίσθηση ανακούφισης στην γνώση ότι έχω συγχωρηθεί και ότι ο Θεός ήταν μαζί μου, ήθελε κι εξακολουθεί να θέλει το καλύτερο για μένα. Από το ξεκίνημα τής χριστιανικής ζωής μου με τον Χριστό, με την δύναμη τού Αγίου Πνεύματος που ζει στην καρδιά μου, συνεχίζει να με αγιάζει δια του λόγου Του και δια του έργου Του στην ζωή μου. Η συγχώρηση αυτή και η ασφάλεια που μου παρέχει ο Θεός μπορεί να γίνει και δική σου αν εμπιστευθείς μόνο τον Χριστό για την άφεση τών αμαρτιών σου.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πώς μπορώ να δίνω την χριστιανική μαρτυρία μου;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries