settings icon
share icon
Ερώτηση

Ποια είναι η Χριστιανική άποψη για τα μέντιουμ;

Απάντηση


Η Αγία Γραφή καταδικάζει την πρακτική του πνευματισμού, τα μέντιουμ, τον αποκρυφισμό κλπ. (Λευιτικό 20:27, Δευτερονόμιο 18:10-13). Τα ωροσκόπια, οι κάρτες ταρώ, η αστρολογία, αυτοί που λένε την μοίρα, αυτοί που διαβάζουν την παλάμη, οι πνευματιστικές συγκεντρώσεις, κλπ., είναι στην ίδια κατηγορία επίσης. Αυτές οι πρακτικές βασίζονται στην ιδέα ότι υπάρχουν θεοί, πνεύματα, ή πεθαμένα αγαπημένα πρόσωπα που μπορούν να σου δώσουν συμβουλές και οδηγία. Αυτοί οι «θεοί» ή τα «πνεύματα» είναι δαίμονες (Β` Κορινθίους 11:14-15). Η Αγία Γραφή δεν μας δίνει κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι τα πεθαμένα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορούν ή θα ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Αν ήταν πιστοί, είναι στον ουρανό, απολαμβάνοντας το πιο υπέροχο μέρος που μπορούμε να φανταστούμε – σε κοινωνία με τον γεμάτο αγάπη Θεό. Αν δεν ήταν πιστοί, είναι στην κόλαση, υποφέροντας το ατέλειωτο βασανιστήριο εξαιτίας της απόρριψης της αγάπης του Θεού και της επανάστασης εναντίον Του.

Αν λοιπόν τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, πώς μπορούν τα μέντιουμ, οι πνευματιστές, κλπ. να πάρουν ορθές πληροφορίες; Υπήρξαν πολλές «αποκαλύψεις» για τα μέντιουμ. Έχει αποκαλυφθεί πώς μπορεί ένα μέντιουμ να αποκτήσει τόσες πολλές πληροφορίες για ένα άτομο με συνηθισμένα μέσα. Μερικές φορές χρησιμοποιώντας ένα τηλεφωνικό νούμερο και κάνοντας μια έρευνα στο ιντερνέτ, ένα μέντιουμ μπορεί να βρει ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, ημερομηνίες γάμων, μέλη οικογενειών, κλπ. Ωστόσο, είναι αναμφισβήτητο ότι τα μέντιουμ μερικές φορές γνωρίζουν πράγματα που θα ήταν αδύνατο να ξέρουν. Από πού παίρνουν αυτές τις πληροφορίες; Η απάντηση είναι – από το Σατανά και τα δαιμόνιά του. Β` Κορινθίους 11:14-15 μας λέει, «Και μη σας φαίνεται παράξενο, γιατί κι ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός. Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο πράγμα όταν και οι υπηρέτες του σατανά μεταμφιέζονται σε υπηρέτες της δικαιοσύνης. Το τέλος τους θα είναι ανάλογο με τα έργα τους». Πράξεις 16:16-18 περιγράφει κάποια που λέει τη μοίρα που ήταν ικανή να προβλέπει το μέλλον έως ότου ο Απόστολος Παύλος εξέβαλε το δαιμόνιο από μέσα της.

Ο Σατανάς προσποιείται ότι είναι καλός και βοηθάει. Προσπαθεί να εμφανίζεται σαν κάτι καλό. Ο Σατανάς και οι δαίμονες δίνουν σε ένα μέντιουμ τις πληροφορίες για ένα άτομο, προκειμένου να εγκλωβίσουν αυτό το άτομο στον πνευματισμό – κάτι που ο Θεός απαγορεύει. Εμφανίζεται στην αρχή αθώος, αλλά σύντομα βρίσκεται το άτομο εξαρτώμενο από τους μάντεις – επιτρέποντας στον Σατανά να ελέγχει και να καταστρέφει τις ζωές. Α` Πέτρου 5:8 κηρύττει, «Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο αντίπαλός σας διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει». Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι μέντιουμ είναι σχεδόν εξαπατημένοι, μη ξέροντας την αληθινή πηγή των πληροφοριών που λαμβάνουν. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, και όποια κι αν είναι η πηγή των πληροφοριών – τίποτα που συνδέεται με πνευματισμό, μαγεία, αστρολογία, κλπ. δεν είναι στις προθέσεις του Θεού για μας ως μέσο για να ανακαλύψεις πληροφορίες. Πώς θέλει ο Θεός να διακρίνουμε το θέλημά Του για τη ζωή μας; Απλό: (1) Μελέτη της Αγίας Γραφής (Β` Τιμόθεο 3:16-17), (2) Προσευχήσου για σοφία (Ιάκωβος 1:5).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Ποια είναι η Χριστιανική άποψη για τα μέντιουμ;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries