settings icon
share icon
Ερώτηση

Τι λέει η Αγία Γραφή σχετικά με την πορνεία; Συγχωρεί ο Θεός την πόρνη;

Απάντηση


Η πορνεία αναφέρεται συχνά ως το «αρχαιότερο επάγγελμα». Πραγματικά, πάντοτε αποτελούσε συνήθη τρόπο για να κερδίζουν χρήματα οι πόρνες , ακόμη και στους βιβλικούς χρόνους. Η Γραφή μας λέει ότι η πορνεία είναι ανήθικη. Στις Παροιμίες 23:27-28 λέει, «Γιατί η πόρνη λάκκος είναι βαθύς, στενό πηγάδι η γυναίκα του άλλου. Παραμονεύει σαν ληστής και παρασύρει κι άλλους στην παρανομία» (ΝΜΒ).

Ο Θεός απαγορεύει την ανάμιξη με πόρνες διότι γνωρίζει ότι είναι επιζήμια τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. «Τα χείλη της γυναίκας του άλλου στάζουν μέλι και μαλακά σαν λάδι βγαίνουν τα λόγια από το στόμα της. Στο τέλος όμως γίνεται πικρή σαν αψιθιά και κοφτερή σαν ξίφος δίκοπο. Τα πόδια της φέρνουν στο θάνατο, τα βήματά της οδηγούν στον άδη.» (Παροιμίες 5:3-5, ΝΜΒ).

Η πορνεία όχι μόνο καταστρέφει γάμους, οικογένειες και ζωές αλλά και το πνεύμα και την ψυχή με τρόπο που οδηγεί στον φυσικό και πνευματικό θάνατο. Η επιθυμία του Θεού είναι να μείνουμε αγνοί και να χρησιμοποιήσουμε τα σώματά μας σαν όργανα που η χρήση τους φέρνει δόξα στον Θεό (Ρωμαίους 6:13). Στην Α΄ Κορινθίους 6:13 λέει, «το σώμα, πάντως, δεν είναι για την πορνεία αλλά για τον Κύριο, και ο Κύριος για το σώμα».

Αν και η πορνεία είναι αμαρτία, οι πόρνες δεν εξαιρούνται από την προοπτική της συγχώρησης του Θεού. Η Αγία Γραφή καταγράφει το γεγονός πως ο Θεός χρησιμοποίησε μια πόρνη με το όνομα Ραάβ για την περαιτέρω εκπλήρωση του σχεδίου Του. Ως αποτέλεσμα της υπακοής της, αυτή και η οικογένειά της σώθηκαν κι ευλογήθηκαν (Ιησούς του Ναυή 2:1, 6:17-25). Στην Καινή Διαθήκη, μια γυναίκα που ήταν γνωστή ως αμαρτωλή εξαιτίας των σεξουαλικών της σχέσεων –πριν ο Χριστός την συγχωρήσει και την καθαρίσει από την αμαρτία της- είχε την ευκαιρία να υπηρετήσει τον Χριστό ενώ καθόταν στο σπίτι ενός Φαρισαίου. Η γυναίκα, αναγνωρίζοντας το ποιος είναι ο Χριστός, έφερε σ' ένα αλαβάστρινο σκεύος άρωμα ακριβό. Με βαθιά λύπη και μετάνοια, η γυναίκα έκλαψε και ξέχυσε το άρωμα στα πόδια Του και τα σκούπισε με τα μαλλιά της. Όταν οι Φαρισαίοι έκαναν κριτική στον Ιησού για την πράξη αυτή της αγάπης από μέρους της «ανήθικης» γυναίκας, Εκείνος τους επέπληξε και δέχθηκε τη λατρεία της γυναίκας. Εξαιτίας της πίστης της, ο Χριστός συγχώρεσε όλες τις αμαρτίες της και την δέχθηκε στη βασιλεία Του (Λουκάς 7:36-50).

Ο Χριστός μιλώντας σ' εκείνους που αρνιόνταν να πιστέψουν την αλήθεια περί του προσώπου Του, είπε, «Σας διαβεβαιώνω ότι οι τελώνες και οι πόρνες πηγαίνουν πριν από σας στη βασιλεία του Θεού· επειδή ήρθε σε σας ο Ιωάννης με δρόμο δικαιοσύνης, και δεν πιστέψατε σ' αυτόν· όμως, οι τελώνες και οι πόρνες πίστεψαν σ' αυτόν· εσείς, όμως, όταν το είδατε δεν μεταμεληθήκατε κατόπιν ώστε να πιστέψετε σ' αυτόν.» (Ματθαίος 21:31-32).

Όπως κάθε άνθρωπος, οι πόρνες έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη σωτηρία και την αιώνια ζωή που προσφέρει ο Θεός, να καθαριστούν απ' όλη την αδικία τους και να λάβουν καινούρια ζωή! Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να εγκαταλείψουν τον αμαρτωλό τρόπο ζωής τους και να στραφούν στον ζωντανό Θεό, του Οποίου το έλεος και η χάρη είναι απεριόριστα. «Γι' αυτό, αν κάποιος είναι εν Χριστώ, είναι καινούριο κτίσμα· τα αρχαία πέρασαν, δέστε, τα πάντα έγιναν καινούρια.» (Β΄ Κορινθίους 5:17).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Τι λέει η Αγία Γραφή σχετικά με την πορνεία; Συγχωρεί ο Θεός την πόρνη;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries