Τι είναι ο Νέος Ουρανός και η Νέα Γη;


Ερώτηση: Τι είναι ο Νέος Ουρανός και η Νέα Γη;

Απάντηση:
Πολλοί άνθρωποι έχουν μια εσφαλμένη αντίληψη για το πως είναι πραγματικά ο Ουρανός. Η Αποκάλυψη στα κεφάλαια 21-22 μας δίνει μια λεπτομερή εικόνα του Νέου Ουρανού και της Νέας Γης. Μετά τους έσχατους καιρούς, η σημερινή Γη και ο Ουρανός θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν από τον Νέο Ουρανό και την Νέα Γη. Η αιώνια κατοικία των πιστών θα είναι η Νέα Γη. Η Νέα Γη θα είναι ο «Παράδεισος» στον οποίο θα περάσουμε την αιωνιότητα. Στην Νέα Γη θα βρίσκεται η Νέα Ιερουσαλήμ, η ουράνια πόλη. Στην Νέα Γη θα βρίσκονται οι μαργαριταρένιες πύλες και οι χρυσοί δρόμοι.

Ο Παράδεισος – η Νέα Γη – είναι ένα φυσικό μέρος στο οποίο θα κατοικούμε με ένδοξα φυσικά σώματα (βλέπε Α` Κορινθίους 15:35-58). Η ιδέα ότι ο Παράδεισος είναι «στα σύννεφα» δεν είναι Βιβλική. Η ιδέα ότι εμείς θα είμαστε «πνεύματα που θα περιφερόμαστε στον Ουρανό» δεν είναι Βιβλική. Ο Παράδεισος που οι πιστοί θα εμπειριστούν θα είναι ένας νέος τέλειος πλανήτης στον οποίο θα κατοικούμε. Η Νέα Γη θα είναι ελεύθερη από αμαρτία, το κακό, αρρώστια, θλίψη και θάνατο. Θα είναι σχεδόν παρόμοια με τη σημερινή Γη, ή ίσως μια αναδημιουργία της σημερινής Γης – αλλά χωρίς την κατάρα της αμαρτίας.

Τι είναι ο Νέος Ουρανός; Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι στην αρχαία νοοτροπία, «ουρανός» σήμαινε τον ουρανό, το διάστημα και το μέρος όπου κατοικεί ο Θεός. Έτσι, όταν στην Αποκάλυψη 21:1 αναφέρεται στον Νέο Ουρανό, πιθανόν εννοεί ότι ολόκληρο το σύμπαν θα δημιουργηθεί, μια Νέα Γη, νέος ουρανός, ένα νέο διάστημα. Φαίνεται πως αν ο «Ουρανός» του Θεού ξαναδημιουργηθεί, θα δώσει στο καθετί στο σύμπαν μια «νέα αρχή» είτε φυσική είτε πνευματική. Θα έχουμε εμείς πρόσβαση στο νέο Ουρανό στην αιωνιότητα; Πιθανόν… αλλά πρέπει να περιμένουμε να το μάθουμε! Είθε όλοι να αφήσουμε το Λόγο του Θεού να μορφώσει την κατανόησή μας για τον Ουρανό!

English
Επιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα
Τι είναι ο Νέος Ουρανός και η Νέα Γη;

Μάθετε πώς να ...

Περάστε την αιωνιότητα με το ΘεόΛάβετε συγχώρεση από το Θεό