settings icon
share icon
Ερώτηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάνε στον Ουρανό ή στην κόλαση;

ΑπάντησηΤο ερώτημα σχετικά με το πού θα πάνε οι περισσότεροι άνθρωποι, στον Ουρανό ή στην κόλαση, το έχει απαντήσει ο ίδιος ο Χριστός σε μια σύντομη και περιεκτική περικοπή: «Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη, επειδή πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτήν. Επειδή στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που την βρίσκουν.» (Ματθαίος 7:13-14).

Μόνον εκείνοι που δέχονται τον Ιησού Χριστό και Τον εμπιστεύονται, λαμβάνουν το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού (Ιωάννης 1:12). Ως παιδιά, λοιπόν, του Θεού λαμβάνουν το δώρο της αιώνιας ζωής καθώς εμπιστεύονται τον Ιησού Χριστό και μόνο. Ο Χριστός είπε, «Εγώ είμαι ο δρόμος και η αλήθεια και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού» (Ιωάννης 14:6). Δεν γίνεται μέσω του Μωάμεθ, του Βούδα ή κάποιου άλλου ψεύτικου θεού που ο άνθρωπος επινόησε. Δεν αφορά εκείνους που θέλουν ν' ακολουθήσουν έναν εύκολο δρόμο προς τον Ουρανό ενώ συνεχίζουν να ζουν μια κοσμική ζωή εδώ στη γη. Ο Χριστός σώζει μόνον εκείνους που Τον εμπιστεύονται πλήρως ως Σωτήρα (Πράξεις 4:12).

Έτσι, ποιες είναι αυτές οι δύο πύλες στον Ματθαίο 7:13-14; Είναι οι είσοδοι σε δύο διαφορετικούς «δρόμους». Η πλατιά πύλη οδηγεί στον πλατύ δρόμο. Η στενή πύλη οδηγεί στον στενό δρόμο. Ο στενός δρόμος είναι ο δρόμος των ευσεβών, και ο πλατύς ο δρόμος των ασεβών. Ο πλατύς δρόμος είναι εύκολος. Είναι ελκυστικός και προωθεί την ικανοποίηση του εαυτού μας. Είναι ανεκτικός. Είναι δρόμος ανοικτός σε όλον τον κόσμο, με λίγους κανόνες, λίγους περιορισμούς και λιγότερες απαιτήσεις. Προωθεί την ανοχή της αμαρτίας, δεν ενδιαφέρεται για τη μελέτη του λόγου του Θεού και δεν ακολουθεί τα πρότυπα του Θεού. Ο δρόμος αυτός δεν απαιτεί πνευματική ωριμότητα, ηθικό χαρακτήρα, δέσμευση και θυσία. Είναι ο εύκολος δρόμος που ακολουθεί «το πολίτευμα του κόσμου τούτου, σύμφωνα με τον άρχοντα της εξουσίας του αέρα, του πνεύματος, που σήμερα ενεργεί στους γιους της απείθειας» (Εφεσίους 2:2). Είναι αυτός ο πλατύς δρόμος «που φαίνεται στον άνθρωπο σωστός, αλλά τα τέλη του φέρνουν σε θάνατο» (Παροιμίες 14:12).

Εκείνοι που κηρύττουν ένα ευαγγέλιο ανοικτό σε όλους με την έννοια ότι «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ουρανό», κηρύττουν ένα τελείως διαφορετικό ευαγγέλιο από αυτό που κήρυξε ο Χριστός. Η πύλη του εγωκεντρισμού, της αυτό-απορρόφησης, και μια υπερήφανη νοοτροπία με βάση την οποία θεωρούμε τον εαυτό μας αγιότερο από τον άλλον, είναι η πλατιά πύλη του κόσμου που οδηγεί στην κόλαση και όχι η στενή που οδηγεί στην αιώνια ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν τη ζωή τους ακολουθώντας τις μάζες που βρίσκονται στον πλατύ δρόμο, κάνοντας ό,τι κάνουν οι άλλοι και πιστεύοντας ό,τι πιστεύουν οι άλλοι.

Ο στενός δρόμος είναι ο δύσκολος δρόμος, ο απαιτητικός. Είναι δρόμος στον οποίο αναγνωρίζεις ότι δεν μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και πρέπει να εξαρτηθείς μόνο από τον Ιησού Χριστό για να σε σώσει. Είναι ο δρόμος της αυταπάρνησης και του σταυρού. Το γεγονός ότι λίγοι βρίσκουν αυτόν τον δρόμο, υπονοεί ότι πρέπει να τον αναζητήσουμε επιμελώς. «Και θα με ζητήσετε, και θα με βρείτε, όταν με ζητήσετε με όλη σας την καρδιά» (Ιερεμίας 29:13). Το σημείο είναι τούτο, ότι κανένας δεν θα σκοντάψει και θα βρεθεί μέσα στη βασιλεία του Θεού ή θα περιπλανηθεί κοντά στη στενή πύλη ώστε να εισέλθει τυχαία. Κάποιος ρώτησε τον Χριστό, «Κύριε, άραγε είναι λίγοι αυτοί που σώζονται; Και εκείνος τους είπε: Αγωνίζεστε να μπείτε μέσα από τη στενή πύλη· επειδή, σας λέω, πολλοί θα ζητήσουν να μπουν μέσα και δεν θα μπορέσουν.» (Λουκάς 13:23-24).

Πολλοί θα ζητήσουν να μπουν μέσα από τη στενή πύλη, την πύλη της σωτηρίας, αλλά «δεν θα μπορέσουν». Είναι απρόθυμοι να εμπιστευθούν μόνο τον Χριστό. Δεν θέλουν να πληρώσουν το τίμημα. Τους κοστίζει πάρα πολύ να εγκαταλείψουν τον κόσμο. Ο δρόμος του Χριστού είναι ο δρόμος του σταυρού, και ο δρόμος του σταυρού είναι ο δρόμος της αυταπάρνησης. Ο Χριστός είπε, «Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, και ας σηκώσει τον σταυρό του καθημερινά, και ας με ακολουθεί. Επειδή, όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα την χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου, αυτός θα την σώσει.» (Λουκάς 9:23-24).

Ο Χριστός γνωρίζει ότι πολλοί θα επιλέξουν την πλατιά πύλη και τον πλατύ δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή και στην κόλαση. Είπε αντίστοιχα, ότι λίγοι θα επιλέξουν τη στενή πύλη. Σύμφωνα με τον Ματθαίο 7:13-14, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι θα πάνε στην κόλαση παρά στον Ουρανό. Το ερώτημα για σένα είναι, σε ποιον δρόμο βρίσκεσαι;

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάνε στον Ουρανό ή στην κόλαση;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries