settings icon
share icon
Ερώτηση

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα πάω στον Ουρανό όταν πεθάνω;

Απάντηση


Τα εστιατόρια γρήγορης τροφής (fast food) μας δελεάζουν μ’ αυτό που μας επιτρέπουν να παραγγείλουμε τροφή(φαγητό)έτσι όπως την θέλουμε. Κάποιες καφετερίες καυχιόνται ότι προσφέρουν πάνω από εκατό διαφορετικές γεύσεις και είδη καφέ. Ακόμη και κατά την αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου , πάντα μπορούμε να ζητήσουμε εκείνο που έχει όλες τις ευχέρειες και την μορφή που θέλουμε. Δε ζούμε πια αποκλειστικά στο κόσμο της σοκολάτας, βανίλιας και φράουλας. Η επιλογή είναι ο βασιλιάς (κυρίαρχος)! Μπορείς να βρεiς κάθε τι που θέλεις σύμφωνα με τις προσωπικές σου αρέσκειες και ανάγκες.

Λοιπόν, τι συμβαίνει με την θρησκεία που είναι σωστή για σένα; Τι συμβαίνει με την θρησκεία που δε μιλά για την αμαρτία, δεν απαιτεί τίποτα, και δεν επιβαρύνει με πλειάδα βαρετών μπορείς ή δεν μπορείς; Υπάρχει κάπου εκεί, όπως ακριβώς την περίγραψε, αλλά η θρησκεία είναι κάτι που επιλέγεται όπως η γεύση αγαπημένου παγωτού;

Υπάρχουν πολλές φήμες που συναγωνίζονται να κερδίσουν την προσοχή μας, έτσι, γιατί κάποιος θα έθεται τον Ιησού, ας πούμε, πάνω από τον Μοχάμεντ ή τον Κομφούκιο, τον Βούδα ή τον Charles Taze Russell ή τον Joseph Smith; Τελικά, δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στον ουρανό; Δεν είναι ίδιες όλες οι θρησκείες; Η αλήθεια είναι ότι όλες οι θρησκείες δεν οδηγούν στον Ουρανό, όπως ακριβώς δεν οδηγούν όλοι οι δρόμοι στην Ρώμη.

Ο ίδιος ο Ιησούς μιλά με θεϊκό ανάστημα γιατί Αυτός νίκησε τον θάνατο. Ο Μοχάμεντ, ο Κομφούκιος, και οι άλλοι ξεφτίζουν στους τάφους τους μέχρι σήμερα, αλλά ο Ιησούς, είχε την δύναμη να αναστηθεί από τον τάφο τρεις ημέρες αφού πέθανε με σκληρό θάνατο στο Ρωμαϊκό σταυρό. Καθένας που έχει εξουσία επί του θανάτου είναι άξιος προσοχής. Στον καθένα που εξουσιάζει τον θάνατο αξίζει να εισακουσθεί.

Μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν την ανάσταση του Ιησού είναι περίσσιες. Πρώτον, υπήρξαν πάνω από πεντακόσιοι αυτόπτες μάρτυρες του αναστημένου Χριστού! Είναι πραγματικά πάρα πολλοί μάρτυρες. Δεν μπορεί να αγνοηθεί τόσος αριθμός μαρτύρων. Εδώ είναι και το γεγονός του κενού τάφου, οι εχθροί του Χριστού θα μπορούσαν χωρίς πρόβλημα να σταματήσουν τις φήμες περί της αναστάσεως, μόνο, αν είχαν να δείξουν πως σαπίζει το νεκρό Σώμα του, αλλά δεν υπήρχε σώμα που μπορούσαν να δείξουν! Ο τάφος ήταν άδειος! Ναι, ο τάφος του Ιησού ήταν φυλαγμένος από οπλισμένους στρατιώτες. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι οι πιο επιστήθιοι μαθητές Του έφυγαν φοβισμένοι από την σύλληψη και την σταύρωσή Του, είναι απίθανο αυτή η ομάδα ρακένδυτων φοβισμένων ψαράδων να πάει τόσο μακριά να αντιμετωπίσει άμεσα εξασκημένους επαγγελματίες στρατιώτες. Απλό αποτέλεσμα είναι ότι η σημασία της αναστάσεως του Χριστού δεν μπορεί να μειωθεί με διάφορες εξηγήσεις.

Και εκ νέου, καθένας που έχει εξουσία επί του θανάτου, αξίζει να εισακουσθεί. Ο Ιησούς απέδειξε την δύναμή Του επί του θανάτου και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ακούσουμε τι μας λέει. Ο Ιησούς δηλώνει ότι είναι η μοναδική οδός προς την σωτηρία (Κατά Ιωάννην 14:6). Αυτός δεν είναι οποιαδήποτε οδός, δεν είναι ένας απ’ τους πολλούς, ο Ιησούς είναι η μοναδική οδός.

Και αυτός ο ίδιος ο Ιησούς λέει, "ελάτε προς εμένα όλοι όσοι είστε κουρασμένοι και πεφορτισμένοι κι εγώ θα σας αναπαύσω " ( Κατά Mατθαίον 11:28). Αυτός είναι δύσκολος κόσμος και η ζωή δεν είναι εύκολη. Όλοι μας έχουμε πληγωθεί και φοβηθεί από τον αγώνα. Συμφωνείτε; Τότε τι θέλετε; Ανανέωση ή μόνο την θρησκεία; Τον ζώντα Σωτήρα ή ακόμη έναν νεκρό "προφήτη"; Σχέση γεμάτη νόημα ή κενή μυσταγωγία; Ο Ιησούς δεν είναι ένας εκ των πολλών –Αυτός είναι η σωστή επιλογή!

Ο Ιησούς είναι η σωστή "θρησκεία" αν αιτείσθε συγχώρεση (Πράξεις 10:43). Ο Ιησούς είναι η σωστή "θρησκεία" αν αιτείσθε σχέση γεμάτη νόημα με τον Θεό (Κατά Ιωάννην 10:10). Ο Ιησούς είναι η σωστή "θρησκεία" αν αιτείσθε την αιώνια κατοικία στον Ουρανό(Ιωάννη 3:16). Πίστεψε στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σου – και δεν θα χάσεις! Πίστεψέ Τον για την συγχώρεση των αμαρτιών – και δεν θα απογοητευτείς.

Αν θέλεις να έχεις "ορθή σχέση" με τον Θεό, να μια απλή προσευχή. Θυμήσου, η προφορά αυτής ή οποιασδήποτε άλλης δε θα σε σώσει. Μόνο η πίστη στο Χριστό μπορεί να σε σώσει από την αμαρτία. Αυτή η προσευχή είναι απλά μόνο ένας τρόπος να δείξεις στο Θεό την πίστη σου σ’ Αυτόν και να τον ευχαριστήσεις για την σωτηρία σου. "Θεέ μου, γνωρίζω ότι αμάρτησα ενώπιον σου και ότι αξίζω να τιμωρηθώ. Αλλά ο Ιησούς Χριστός έλαβε την τιμωρία που εγώ αξίζω, για να μπορεί να μου συγχωρεθεί με την πίστη σ’ Αυτόν. Εγώ αποστρέφομαι των αμαρτιών μου και Σε πιστεύω για την σωτηρία μου. Σ’ ευχαριστώ για την θαυμαστή σου χάρη και συγχώρεση – δώρο της αιώνιας ζωής! Aμήν!"

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις με το Χριστό επειδή διάβασες παραπάνω; Αν ναι, παρακαλούμε πληκτρολόγησε “έχω δεχτεί τον Χριστό σήμερα“ πλήκτρο κάτω.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα πάω στον Ουρανό όταν πεθάνω;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries