settings icon
share icon
Ερώτηση

Eίναι ο Θεός πραγματικός; Πως μπορώ να γνωρίζω σίγουρα ότι ο Θεός είναι πραγματικός;

Απάντηση


Γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι πραγματικός επειδή μας αποκάλυψε τον εαυτό Του με τρεις τρόπους : δια της δημιουργίας, δια του Λόγου Του, και δια του Υιού Του, τον Ιησού Χριστό.

Πιο θεμελιώδες απόδειξη περί της υπάρξεως του Θεού είναι αυτό ακριβώς που Εκείνος δημιούργησε. “Kαθότι, οι αόρατες ιδιότητές του, δηλαδή τόσο η παντοτινή δύναμή του όσο και η θεϊκή του υπόσταση, από την αρχή ακόμα της δημιουργίας του κόσμου διακρίνονται καθαρά, καθώς γίνονται αντιληπτές με το νου μέσα στα δημιουργήματα, έτσι που να είναι οι άνθρωποι τελείως αδικαιολόγητοι. ” (Ρωμαίος 1:20). “Οι ουρανοί διηγούνται την δόξαν του Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χειρών αυτού” (Ψαλμός 19:1).

Αν έβρισκα ρολόι χειρός στο έδαφος , δεν θα υπέθετα ότι αυτό απλά “εμφανίστηκε ” από το πουθενά, ή ότι υπήρχε εξάπαντος. Βάση του σχεδίου του ωρολογίου, θα υπέθετα ότι κάποιος το σχεδίασε. Εγώ , όμως βλέπω, πολύ μεγαλύτερη δημιουργία και ακρίβεια στο κόσμο γύρο μας. Η δική μας μέτρηση χρόνου δεν βασίζεται στο ρολόι , αλλά στο έργο του Θεού – στη συνεχή εναλλαγή της Γης ( και ραδιενεργός διάσπαση καισίου – ατόμου 133 ). Το σύμπαν μας δείχνει την καταπληκτική δημιουργία και αυτό είναι απόδειξη ότι υπάρχει Μεγάλος Δημιουργός.

Αν έβρισκα κωδικοποιημένο μήνυμα, θα ζητούσα κρυπτογράφο να με βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσω το μήνυμα. Η υπόθεσή μου θα ήταν ότι αποστολέας του μηνύματος είναι διανοητικό άτομο, κάποιος που δημιούργησε αυτό τον κώδικα. Πόσο πολύπλοκο είναι το DNA “κώδικας ” τον οποίο φέρουμε σε κάθε κελί του σώματός μας; Άραγε η πολυπλοκότητα και ο σκοπός του DNA δεν δείχνουν τον διανοητικό Γραφέα αυτού του κώδικα;

Ο Θεός δημιούργησε όχι μόνο το πολύπλοκο και τέλεια αρμονικό φυσικό κόσμο αλλά ενστάλαξε στην καρδιά κάθε ανθρώπου την αίσθηση αιωνιότητας. ( Εκκλησιαστής 3:11). Η ανθρωπότητα έχει ενδογενής αντίληψη ότι η ζωή είναι περισσότερο παρά αυτό που μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας, ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ύπαρξη από αυτήν την καθημερινή ρουτίνα στη γη. Η αίσθησή μας περί της αιωνιότητας φανερώνεται τουλάχιστον με δύο τρόπους: την δημιουργία του νόμου και την δοξασία.

Κάθε πολιτισμός δια της ιστορίας εκτίμησε ορισμένο ηθικό νόμο ο οποίος προς έκπληξή μας είναι παρά πολύ όμοιος σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Για παράδειγμα, το ιδεώδες της αγάπης είναι γενικά, αξιοσέβαστο, ενώ το ψέμα είναι γενικά καταδικαστέο. Η γενική ηθικότητα – γενική κατανόηση σωστού και λανθασμένου δείχνει στο Υπέρτατο Ηθικό Όν το οποίο μας έδωσε τέτοιες αρχές.

Με ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως του πολιτισμού τους, πάντα καλλιεργούσαν το σύστημα της δοξασίας. Το αντικείμενο της δοξασίας μπορεί να διαφέρει, αλλά η αίσθηση για “ανώτατη δύναμη ” είναι αναμφισβήτητο κομμάτι εκείνου που σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Η κλίση μας προς τη δοξασία είναι σε συμφωνία με το γεγονός ότι ο Θεός μας δημιούργησε “κατ’ εικόνα του” (Γένεσης 1:27).

Επίσης, ο Θεός μας αποκάλυψε τον εαυτό Του δια του Λόγου Του, δηλαδή της Βίβλου. Σε ολόκληρη την Αγία Γραφή η ύπαρξη του Θεού λαμβάνεται ως αυτό-απόδειξη( Γένεσης 1:1, Έξοδος 3:14). Όταν ο Βενιαμίν Φράνκλιν έγραψε την Αυτοβιογραφία του, δεν έχασε το χρόνο αποδεικνύοντας την ίδια την ύπαρξή του στο βιβλίο του. Το γεγονός ότι η Βίβλος αλλάζει ζωές, την ακεραιότητά της, και τα θαύματα που ακολούθησαν το γράψιμό της, θα έπρεπε να είναι αρκετή εγγύηση για την πιο στενή γνωριμία.

Τρίτος τρόπος με τον οποίο ο Θεός αποκάλυψε τον Εαυτό του, είναι δια του Υιού του, του Ιησού Χριστού, ( Ιωάννην 14:6-11). “Aρχικά υπήρχε ο Λόγος και ο Λόγος υπήρχε με το Θεό, και Θεός ήταν ο Λόγος. . . . Kαι ο Λόγος ενσαρκώθηκε και κατοίκησε ανάμεσά μας,” (Ιωάννην 1:1, 14). Στον Ιησού Χριστό “ κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της θεότητας σε σωματική μορφή” (Κολλοσαείς 2:9).

Στην θαυμαστή ζωή του Ιησού, Εκείνος τήρησε όλο το νόμο της Παλαίας Διαθήκης, και εκπλήρωσε όλες τις προφητείες σχετικά με τον Μεσσία ( Ματθαίον 5:17). Έκανε πολλά έργα ευσπλαχνίας και δημόσια θαύματα να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του μηνύματός Του και μαρτύρησε περί της θεϊκής καταγωγής Του (Κατά Ιωάννην 21: 24-25 ). Εν συνεχεία, τρεις ημέρες μετά την σταύρωσή Του αναστήθηκε εκ των νεκρών και αυτό το γεγονός είναι επιβεβαιωμένο από την πλευρά εκατοντάδων αυτοπτών μαρτύρων. ( Α’ Κορινθίους 15:6). Ιστορικά έγγραφα είναι γεμάτα με “αποδείξεις ” ποιος είναι ο Ιησούς. Όπως, ο απόστολος Παύλος είπε, “δεν έχει γίνει το γεγονός αυτό σε καμιά κρυφή γωνία. ” (Πράξεις 26:26).

Αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρχουν πάντοτε σκεπτικιστές οι οποίοι θα έχουν κάποιες ιδέες τους περί του Θεού και σύμφωνα με αυτές θα διαβάζουν τις αποδείξεις. Επίσης, θα υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν θα υπάρχουν αρκετές αποδείξεις (Ψαλμός 14:1). Στο τέλος όλα αναγάγονται στη πίστη (Εβραίους 11:6).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Eίναι ο Θεός πραγματικός; Πως μπορώ να γνωρίζω σίγουρα ότι ο Θεός είναι πραγματικός;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries