Τι λέει η Βίβλος για την ομοφυλοφιλία; Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία;


Ερώτηση: Τι λέει η Βίβλος για την ομοφυλοφιλία; Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία;

Απάντηση:
Η Βίβλος μας μιλά ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία (Γένεσις 19:1-13; Λευιτικόν 18:22; Ρωμαίους 1:26-27; Α΄ Κορινθίους 6:9). Η επιστολή προς Ρωμαίους 1:26-27 συγκεκριμένα διδάσκει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της απάρνησης και παρακοής του Θεού. Όταν ο άνθρωπος εξακολουθεί να ζει στην αμαρτία και στην απιστία, η Βίβλος μας λέει ότι ο Θεός “τους παράτησε ” σε αισχρή και διεφθαρμένη αμαρτία για να τους αποδείξει την ματαιότητα και απελπισία της ζωής μακριά από το Θεό. Η Α’ επιστολή προς Κορινθίους 6:9 λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι “παραβάτες” δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του Θεού.

Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο με ομοφυλοφιλικές επιθυμίες. Η Βίβλος μας λέει ότι ο άνθρωπος γίνεται ομοφυλόφιλος εξαιτίας της αμαρτίας ( Προς Ρωμαίους 1:24-27), και σε τελευταία ανάλυση εξαιτίας της προσωπικής επιλογής. Το άτομο μπορεί να γεννηθεί με μεγαλύτερη τάση προς την ομοφυλοφιλία, όπως ακριβώς γεννιούνται κάποιοι άνθρωποι με μεγαλύτερη τάση προς τη βία και άλλα αμαρτήματα. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το άτομο το οποίο επιλέγει να παραδοθεί σε αμαρτωλές επιθυμείς. Αν το άτομο γεννηθεί με μεγαλύτερη τάση προς το θυμό/την οργή, αυτό του δίνει το δικαίωμα να παραδοθεί σε αυτές τις τάσεις και επιθυμίες; Φυσικά , όχι! Το ίδιο ισχύει και για την ομοφυλοφιλία.

Όμως, η Βίβλος δεν περιγράφει την ομοφυλοφιλία ως “μεγαλύτερη ” αμαρτία . Κάθε αμαρτία είναι προσβολή ενώπιον του Θεού. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα από τα πολλά πράγματα που αναφέρονται στην Α’ Κορινθίους 6:9-10, η οποία εμποδίζει το άτομο να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. Κατά τη Βίβλο, η συγχώρεση του Θεού είναι το ίδιο διαθέσιμη στον ομοφυλόφιλο όπως και στον μοιχό, σε αυτόν που λατρεύει τα είδωλα, τον φονιά, τον κλέφτη, κτλ. Ο Θεός επίσης υπόσχεται δύναμη για τη νίκη επί της αμαρτίας, συμπεριλαμβανομένου την ομοφυλοφιλία, σε όλους εκείνους που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό για τη σωτηρία τους .(Α’ Κορινθίους 6:11; Β’ Κορινθίους 5:17).

English
Επιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα
Τι λέει η Βίβλος για την ομοφυλοφιλία; Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία;

Μάθετε πώς να ...

Περάστε την αιωνιότητα με το ΘεόΛάβετε συγχώρεση από το Θεό