settings icon
share icon
Ερώτηση

Πηγαίνω στο Παράδεισο - Πως μπορώ να εξασφαλίσω τον αιώνιο προορισμό μου;

Απάντηση


Πάρτε το απόφαση. Η μέρα που κάθε ένας από εμάς θα περάσει στην αιωνιότητα μπορεί να έρθει συντομότερα από ότι νομίζουμε. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για εκείνη τη στιγμή, πρέπει να γνωρίζουμε αυτήν την αλήθεια – δεν πάνε όλοι στο παράδεισο. Πως μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα ότι είμαστε ένας από αυτούς που θα περάσουν την αιωνιότητα στο Παράδεισο; Πριν 2000 χρόνια, οι απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης κήρυτταν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού σ΄ ένα μεγάλο πλήθος στην Ιερουσαλήμ. Τότε ο Πέτρος έκανε μία βαριά δήλωση που έχει απήχηση ακόμα και στον μετά - μοντέρνο κόσμο μας: «Δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία• επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου τού οποίου πρέπει να σωθούμε» (Πράξεις 4:12).

Όπως ήταν και τότε, το σημερινό κλίμα «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο παράδεισο», δεν είναι ένα πολιτικά ορθό μήνυμα. Υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν τον Παράδεισο χωρίς να έχουν τον Ιησού. Επιθυμούν τις καλές υποσχέσεις της δόξας αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με τον σταυρό, πολύ περισσότερο με Αυτόν που σταυρώθηκε και πέθανε εκεί για τις αμαρτίες όλων που θα πιστέψουν σ΄ Αυτόν. Πολλοί δεν θέλουν να δεχθούν τον Ιησού ως το μόνο δρόμο και είναι αποφασισμένοι να βρουν άλλο δρόμο. Αλλά ο ίδιος ο Ιησούς μας προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και οι συνέπειες της μη αποδοχής αυτής της αλήθειας είναι μια αιωνιότητα στην κόλαση. Μας είπε ξεκάθαρα ότι «Όποιος πιστεύει στον Υιό, έχει αιώνια ζωή• όποιος, όμως, απειθεί στον Υιό, δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή τού Θεού μένει επάνω του» (Ιωάννης 3:36).

Κάποιοι θα διαφωνήσουν λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά στενόμυαλο εκ μέρους του Θεού να παρέχει μόνο ένα δρόμο για τον Παράδεισο. Αλλά, ειλικρινά, υπό το πρίσμα της επαναστατικής απόρριψης του Θεού από την ανθρωπότητα, είναι εξαιρετικά ανοιχτόμυαλο γι΄ Αυτόν να μας παρέχει οποιονδήποτε δρόμο για τον Παράδεισο. Είμαστε άξιοι τιμωρίας και αντί αυτού Αυτός μας προσφέρει τρόπο διαφυγής στέλνοντας τον μονάκριβο Υιό Του να πεθάνει για τις αμαρτίες μας. Άσχετα αν κάποιος το βλέπει αυτό ως στενόμυαλο ή ανοιχτόμυαλο, είναι η αλήθεια και οι Χριστιανοί πρέπει να διατηρήσουν καθαρό, ξεκάθαρο το μήνυμα ότι ο μόνος δρόμος για τον Παράδεισο είναι διαμέσου του Ιησού Χριστού.

Σήμερα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σ΄ ένα συμβιβαστικό ευαγγέλιο που καταργεί το μήνυμα της μετάνοιας από τις αμαρτίες τους. Θέλουν να πιστεύουν σ΄ ένα ελεήμων, μη επικριτικό Θεό που δεν απαιτεί μετάνοια και καμία αλλαγή στο τρόπο ζωής τους. Μπορεί να λένε, «Πιστεύω στον Ιησού Χριστό αλλά ο Θεός μου δεν είναι επικριτικός. Ο Θεός μου δεν θα έστελνε ποτέ κάποιον στην κόλαση.» Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Εάν πρεσβεύουμε ότι είμαστε Χριστιανοί, πρέπει να αναγνωρίσουμε τον Ιησού γι΄ Αυτόν που λέει ότι είναι – ο ένας και μοναδικός δρόμος για τον Παράδεισο. Αρνούμενοι αυτό, αρνούμαστε τον ίδιο τον Ιησού, γιατί ήταν Αυτός που δήλωσε, «Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή• κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού» (Ιωάννης 14:6).

Η ερώτηση παραμένει: ποιος πραγματικά θα μπει στη Βασιλεία του Θεού; Πως μπορώ να εξασφαλίσω τον αιώνιο προορισμό μου; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, συναντάται καθαρά στη διάκριση μεταξύ αυτών που έχουν αιώνια ζωή και αυτών που δεν έχουν. «Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή• εκείνος που δεν έχει τον Υιό τού Θεού, τη ζωή δεν έχει (Α΄ Ιωάννη 5:12). Αυτοί που πιστεύουν στο Χριστό, αποδέχονται την θυσία Του ως πληρωμή για τις αμαρτίες τους και ακολουθούν Αυτόν με υπακοή, θα περάσουν την αιωνιότητα στο Παράδεισο. Αυτοί που Τον απορρίπτουν δεν θα περάσουν. «Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται• όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού» (Ιωάννης 3:18). Όσο υπέροχος θα είναι ο Παράδεισος γι΄ αυτούς που επιλέξανε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα, η κόλαση θα είναι πολύ πιο απαίσια γι΄ αυτούς που Τον απέρριψαν. Το μήνυμά μας προς αυτούς που χάνονται θα ήταν πιο επείγον εάν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι θα κάνει η αγιότητα και η δικαιοσύνη του Θεού σ΄ αυτούς που έχουν απορρίψει την πλήρη παροχή της συγχώρεσης μέσω του Υιού Του, Ιησού Χριστού. Δεν μπορεί κάποιος να διαβάζει σοβαρά την Αγία Γραφή και να μη το δει ξανά και ξανά – η γραμμή έχει τραβηχτεί. Η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη ότι υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος προς τον Παράδεισο – διαμέσου του Ιησού Χριστού. Αυτός μας έδωσε αυτή την προειδοποίηση: «Μπείτε μέσα από τη στενή πύλη• επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια, και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ' αυτή. Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή, και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν» (Ματθαίος 7:13-14).

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς τον Παράδεισο και αυτοί που τον ακολουθούνε θα φτάσουν εκεί, εγγυημένα. Αλλά δεν ακολουθούν όλοι αυτόν τον δρόμο. Εσύ;
EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πηγαίνω στο Παράδεισο - Πως μπορώ να εξασφαλίσω τον αιώνιο προορισμό μου;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries