settings icon
share icon
Ερώτηση

Πως μπορώ να έχω σωστή σχέση με τον Θεό;

Απάντηση


Για να μπορέσουμε να έχουμε “σωστή” σχέση με τον Θεό, πρώτα οφείλουμε να καταλάβουμε τι είναι “λανθασμένη” σχέση. Η απάντηση είναι η αμαρτία. “Όλοι εξέκλιναν, όλοι μαζί διεφθάρησαν, δεν υπάρχει κανείς που να κάνει το καλό, ούτε ένας” (Ψαλμός 14:3). Εμείς επαναστατήσαμε έναντι των εντολών του Θεού; εμείς “Πάντες ως πρόβατα επλανήθημεν' ” (Ησαϊας 53:6).

Κακή είδηση είναι ότι αμοιβή για την αμαρτία είναι ο θάνατος. “…η ψυχή που αμαρτάνει, αυτή θα πεθάνει” (Ιεζεκιήλ 18:4). Καλή είδηση είναι ότι ο αγαπητός Θεός μας αναζήτησε για να μας σώσει. Ο Ιησούς διακηρύσσει ότι ο σκοπός της ελεύσεώς Του ήταν “ να αναζητήσει και να σώσει το χαμένο” (Κατά Λουκάς 19:10), και η εκπλήρωση του σκοπού αυτού επιτεύχθηκε όταν πέθανε στο Σταυρό με τα εξής λόγια, “Tετέλεσται!” (Κατά Ιωάννην 19:30).

Το να έχεις σωστή σχέση με το Θεό πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις ότι έχεις αμαρτήσει. Έπειτα ακολουθεί ταπεινή εξομολόγηση της αμαρτίας στο Θεό (Ησαϊας 57:15) και αποφασιστικότητα να αρθεί η αμαρτία . “… και με το στόμα ομολογεί για να σωθεί” (Προς Ρωμαίους 10:10).

Η πίστη οφείλει να ακολουθεί την μετάνοια. Συγκεκριμένα, η πίστη ότι ο οικιοθελής θάνατος του Ιησού Χριστού και η θαυμαστή ανάσταση είναι λόγος που Αυτός είναι ο Σωτήρας μας. “Γιατί, αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Kύριο Iησού και πιστέψεις με την καρδιά σου, ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς” (Προς Ρωμαίους 10:9). Και πολλά άλλα χωρία μιλούν για το πόσο είναι απαραίτητη η πίστη όπως το Κατά Ιωάννην 20:27; Πράξεις 16:31; Προς Γαλάτας 2:16; 3:11, 26; και προς Εφεσίους 2:8.

Η σωστή σχέση με τον Θεό είναι απόκριση σ’ αυτό που ο Θεός έκανε για σένα. Αυτός έστειλε τον Σωτήρα, Αυτός εξασφάλισε την θυσία για την αμαρτία σου (Κατά Ιωάννην 1:29), και Αυτός σου προσφέρει την υπόσχεση: “Tότε, όποιος θα επικαλεστεί το όνομα του Kυρίου θα σωθεί” (Πράξεις 2:21).

Θαυμαστή εικόνα της μετάνοιας και της συγχωρήσεως βρίσκεται στο λόγο περί του ασώτου υιού (Λουκάς 15:11-32). Ο μικρότερος υιός σπατάλησε το δώρο του πατέρα του με άσχημο τρόπο (στοίχος 13). Όταν κατάλαβε το λάθος του αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι (στοίχος 18). Προϋπόθεσε ότι δεν θα των θεωρεί πια ως υιό (στοίχος 19), αλλά δεν είχε δίκαιο.Ο πατέρας αγάπησε τον ανυπότακτό του, ο οποίος επέστρεψε, περισσότερο παρά ποτέ. (στοίχος 20). Τα πάντα ξεχάστηκαν και ακολούθησε γιορτή (στοίχος 24).

Ο Θεός είναι καλός και κρατά την υπόσχεση, συμπεριλαμβάνοντας και τη υπόσχεση περί συγχωρήσεως “Ο Κύριος είναι κοντά στους αποθαρρημένους και σώζει αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση” (Ψαλμός 34:18).

Αν θέλεις να έχεις την σωστή σχέση με τον Θεό, να μια απλή προσευχή. Θυμήσου, η προφορά αυτής η οποιαδήποτε άλλης προσευχής δεν θα σε σώσει. Μόνο η πίστη στο Χριστό μπορεί να σε σώσει από την αμαρτία. Αυτή η προσευχή είναι απλά ένας τρόπος που μπορείς να εκφράσεις την πίστη σου σ’ Αυτόν και να τον ευχαριστήσεις για την σωτηρία σου. "Θεέ μου, γνωρίζω ότι έχω αμαρτήσει εναντίον Σου και ότι αξίζω την τιμωρία . Αλλά ο Ιησούς Χριστός έλαβε την τιμωρία που εγώ αξίζω ούτως ώστε με την πίστη σ’ Αυτόν να μου συγχωρεθούν τα πάντα. Εγώ αποστρέφομαι τις αμαρτίες μου και Σε εμπιστεύομαι για την σωτηρία μου. Ευχαριστώ για την θαυμάσια χάρη και συγχώρεση σου – το δώρο της αιώνιας ζωής! Αμήν!"

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις με το Χριστό επειδή διάβασες παραπάνω; Αν ναι, παρακαλούμε πληκτρολόγησε “έχω δεχτεί τον Χριστό σήμερα“ πλήκτρο κάτω.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πως μπορώ να έχω σωστή σχέση με τον Θεό;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries