settings icon
share icon
Ερώτηση

Τι είναι ο ελευθεροτεκτονισμός και τι πιστεύουν οι Μασόνοι;

Απάντηση


Παρακαλώ προσέξτε, με αυτό το άρθρο, δεν ισχυριζόμαστε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην Μασονία είναι αιρετικοί, ή ότι όλοι οι Μασόνοι πιστεύουν σε όλα τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω. Αυτό που λέμε είναι το εξής: η Μασονία στον πυρήνα της δεν είναι μια χριστιανική οργάνωση. Υπάρχουν πολλοί χριστιανοί που άφησαν την Μασονία αφού ανακάλυψαν τι πραγματικά είναι. Υπάρχουν επίσης καλοί και ευσεβείς άνθρωποι, αληθινοί πιστοί στον Χριστό που είναι Μασόνοι. Ισχυριζόμαστε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζουν πραγματικά τη Μασονία. Κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να προσεύχεται για σοφία και οξυδέρκεια από τον Θεό για το αν θα έπρεπε να εμπλέκεται στη Μασονία. Το άρθρο αυτό έχει ελεγχθεί και εγκριθεί για ακρίβεια από ένα πρώην Διδάσκαλο Ελευθεροτέκτονα μιας Μπλε Στοάς.

Η Μασονία, το Ανατολικό Αστέρι, και άλλες παρόμοιες «μυστικές» οργανώσεις φαίνεται να είναι ακίνδυνες κοινωνικές συγκεντρώσεις. Πολλές από αυτές φαίνεται ότι προωθούν την πίστη στον Θεό. Ωστόσο, μετά από προσεκτική ανάλυση, βρίσκουμε ότι η μόνη απαίτηση πίστης δεν είναι ότι πρέπει κανείς να πιστεύει στον Αληθινό και Ζωντανό Θεό, αλλά μάλλον, ότι πρέπει να πιστεύει στην ύπαρξη ενός «Ανώτερου Όντος», το οποίο περιλαμβάνει τους «θεούς» του Ισλάμ, του ινδουισμού, ή κάθε άλλης θρησκείας. Οι μη βιβλικές και αντιχριστιανικές πεποιθήσεις και μέθοδοι αυτής της οργάνωσης είναι εν μέρει κρυμμένες κάτω από μια εξωτερική εμφάνιση μιας υποτιθέμενης συμβατότητας με τη χριστιανική πίστη. Τα ακόλουθα είναι μια σύγκριση αυτών που λέει η Γραφή με την «επίσημη» θέση της Μασονίας:

Σωτηρία από την Αμαρτία:
Η θέση της Αγίας Γραφής: Ο Χριστός θυσιάστηκε ενώπιον του Θεού ως εκπρόσωπος της αμαρτωλής ανθρωπότητας και έχυσε το αίμα Του ως εξιλασμό (πληρωμή) για τις αμαρτίες μας για όλους εκείνους που πιστεύουν σ' Αυτόν (Εφεσίους 2:8-9, Ρωμαίους 5:8, Ιωάννης 3:16).

Η θέση των Μασόνων: Η διαδικασία της προσχώρησης στη Στοά απαιτεί οι χριστιανοί να αγνοούν την αποκλειστικότητα του Ιησού Χριστού ως Κυρίου και Σωτήρα. Σύμφωνα με τη Μασονία, ο άνθρωπος θα σωθεί και θα πάει στον παράδεισο ως αποτέλεσμα των καλών του έργων και της προσωπικής του αυτoβελτίωσης.

Η θέση της Αγίας Γραφής:
Η θέση της Γραφής: Η υπερφυσική και πλήρης θεοπνευστία των Γραφών — ότι είναι αλάνθαστες και ότι οι διδασκαλίες και οι αρχές τους είναι απόλυτες, υπέρτατες και οριστικές. Η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού (Β΄ Τιμόθεον 3:16, Α΄ Θεσσαλονικείς 2:13).

Η θέση των Μασόνων: Η Αγία Γραφή είναι μόνο ένας από τους πολλούς «Τόμους του Ιερού Νόμου», που όλοι θεωρούνται εξίσου σημαντικοί στη Μασονία. Η Γραφή είναι ένα σημαντικό βιβλίο, μόνο όσον αφορά τα μέλη που ισχυρίζονται ότι είναι χριστιανοί, όπως ακριβώς το Κοράνι είναι σημαντικό για τους μουσουλμάνους. Η Γραφή δεν θεωρείται ο αποκλειστικός λόγος του Θεού, ούτε ότι είναι η μοναδική αποκάλυψη του Θεού στην ανθρωπότητα· αλλά μόνο ένα από τα πολλά θρησκευτικά βιβλία αναφοράς. Είναι ένας καλός οδηγός ηθικής. Η Γραφή χρησιμοποιείται κυρίως ως το σύμβολο του θελήματος του Θεού, το οποίο μπορεί επίσης ν' αποτυπώνεται σε άλλα ιερά κείμενα, όπως το Κοράνι ή η Ριγκβέδα.

Το δόγμα του Θεού:
Η θέση της Γραφής: Υπάρχει ένας Θεός. Τα ποικίλα ονόματα του Θεού αναφέρονται στον Θεό του Ισραήλ και αποκαλύπτουν ορισμένα χαρακτηριστικά Του. Το να λατρεύεις άλλους θεούς ή να επικαλείσαι άλλες θεότητες είναι ειδωλολατρεία (Έξοδος 20:3). Ο Παύλος μίλησε για την ειδωλολατρεία ως μια αποτρόπαια αμαρτία (Α΄ Κορινθίους 10:14) και ο Ιωάννης είπε ότι οι ειδωλολάτρες θα χαθούν στην κόλαση (Αποκάλυψη 21:8).

Η θέση των Μασόνων: Όλα τα μέλη πρέπει να πιστεύουν σε μια θεότητα. Οι διαφορετικές θρησκείες (χριστιανισμός, ιουδαϊσμός, ισλαμισμός κλπ.) αναγνωρίζουν τον ίδιο Θεό, τον αποκαλούν μόνο με διαφορετικά ονόματα. Η Μασονία προσκαλεί ανθρώπους από όλες τις θρησκείες να πιστέψουν ότι, ακόμα κι αν χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα για τον «Ανώνυμο με τα εκατοντάδες ονόματα», εξακολουθούν να προσεύχονται στον ένα Θεό και Πατέρα όλων.

Το δόγμα του Ιησού και της αγίας Τριάδας:
Η θέση της Γραφής: Ο Ιησούς ήταν Θεός σε ανθρώπινη μορφή (Ματθαίος 1:18-24, Ιωάννης 1:1). Ο Χριστός είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας (Ματθαίος 28:19, Μάρκος 1:9-11). Όσο ήταν στη γη, ήταν τέλειος άνθρωπος (Μάρκος 4:38, Ματθαίος 4:2) και απόλυτα θείος ( Ιωάννης 20:28, Ιωάννης 1:1-2, Πράξεις 4:10-12). Οι χριστιανοί θα πρέπει να προσεύχονται στο όνομα του Χριστού και να Τον διακηρύττουν μπροστά στους άλλους, ανεξαρτήτως προσβολής σε μη χριστιανούς (Ιωάννης 14:13-14, Ιωάννης 2:23, Πράξεις 4:18-20).

Η θέση των Μασόνων: Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα στον Ιησού Χριστό ή στον Τριαδικό Θεό που είναι ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Επομένως, δεν υπάρχει το δόγμα της θεότητας του Ιησού Χριστού. Θεωρείται μη μασονικό να επικαλείται κανείς το όνομα του Χριστού όταν προσεύχεται ή να αναφέρει το όνομά Του στην Στοά. Η πρόταση πως ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος για τον Θεό, αντικρούει στην αρχή της ανεκτικότητας. Το όνομα του Χριστού έχει εξαλειφθεί από βιβλικά εδάφια που χρησιμοποιούνται στις μασονικές τελετουργίες. Ο Χριστός είναι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες.

Η ανθρώπινη φύση και η αμαρτία:
Η θέση της Γραφής: Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με μια αμαρτωλή φύση, είναι εντελώς διεφθαρμένοι και χρειάζονται έναν Σωτήρα από την αμαρτία (Ρωμαίους 3:23, 5:12, Ψαλμός 51:5, Εφεσίους 2:1). Η Γραφή αρνείται ότι η ανθρωπότητα διαθέτει την ικανότητα για ηθική τελειότητα (Α΄ Ιωάννου 1:8-10, Ρωμαίους 1:18-25).

Η θέση των Μασόνων: Μέσω συμβόλων και εμβλημάτων, οι Μασόνοι διδάσκουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι αμαρτωλός, απλά «αγενής και ατελής από φύσεως». Τα ανθρώπινα πλάσματα είναι ικανά να βελτιώσουν τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά τους με ποικίλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων φιλανθρωπίας, της ηθικής ζωής και της εθελοντικής άσκησης του πολιτικού καθήκοντος. Η ανθρωπότητα κατέχει την ικανότητα να κινείται από την ατέλεια προς την απόλυτη τελειότητα. Η ηθική και πνευματική τελειότητα βρίσκεται μέσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

Όταν ένας χριστιανός δίνει τον όρκο της Μασονίας, ορκίζεται στα ακόλουθα δόγματα που ο Θεός έχει διακηρύξει ως ψευδή και αμαρτωλά:

1. Ότι η σωτηρία μπορεί να επιτευχθεί με τα καλά έργα του ανθρώπου.

2. Ότι ο Χριστός είναι απλά ένας μεταξύ πολλών, εξίσου σεβαστών προφητών.

3. Ότι θα παραμείνουν σιωπηλοί στη Στοά και δεν θα μιλάνε για τον Χριστό.

4. Ότι προσεγγίζουν τη Στοά όντας σε πνευματικό σκοτάδι και άγνοια, όταν η Γραφή λέει ότι οι χριστιανοί βρίσκονται ήδη στο φως, είναι παιδιά του φωτός, και μέσα τους κατοικεί το Φως του Κόσμου –ο Ιησούς Χριστός.

5. Με την απαίτηση της Μασονίας να δώσουν οι χριστιανοί τον μασονικό όρκο, η Μασονία οδηγεί τους χριστιανούς στη βλασφημία και στο να χρησιμοποιούν το όνομα του Κυρίου μάταια.

6. Η Μασονία διδάσκει ότι ο Μ.Α.Τ.Σ. [Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος], για τον οποίο η Μασονία πιστεύει ότι είναι ο αληθινός Θεός του σύμπαντος, είναι ο αντιπρόσωπος όλων των θεών σε όλες τις θρησκείες.

7. Η Μασονία κάνει τους χριστιανούς να υιοθετούν μια οικουμενική προσέγγιση στις προσευχές τους, απαιτώντας να χρησιμοποιούν ένα «γενικό» όνομα έτσι ώστε να μην προσβάλλονται οι μη πιστοί Μασόνοι «αδελφοί».

8. Δίνοντας τον μασονικό όρκο και συμμετέχοντας στις δοξασίες της Στοάς, οι χριστιανοί διαιωνίζουν ένα ψευδές ευαγγέλιο στα άλλα μέλη της Στοάς, που αποβλέπουν μόνο στο σχέδιο σωτηρίας της Μασονίας για να πάνε στον παράδεισο. Με τη συμμετοχή τους και μόνο σε μια οργάνωση συγκρητιστικού τύπου, έχουν σοβαρά συμβιβαστεί ως προς τη χριστιανική τους μαρτυρία.

9. Αναλαμβάνοντας τη μασονική δέσμευση, ο χριστιανός συμφωνεί να επιτρέψει τη μόλυνση της διάνοιας, του πνεύματος και του σώματός του από εκείνους που υπηρετούν ψεύτικους θεούς και πιστεύουν σε ψευδείς δοξασίες.

Όπως βλέπετε, η Μασονία αντιτίθεται στην καθαρή διδασκαλία των Γραφών και πολυάριθμων ζητημάτων. Η Μασονία επίσης απαιτεί από τους ανθρώπους να ασχολούνται με δραστηριότητες που η Γραφεί καταδικάζει. Ως αποτέλεσμα, ένας χριστιανός δεν θα πρέπει να είναι μέλος καμίας μυστικής κοινωνίας ή οργάνωσης που έχει οποιαδήποτε σύνδεση με τη Μασονία.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Τι είναι ο ελευθεροτεκτονισμός και τι πιστεύουν οι Μασόνοι;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries