settings icon
share icon
Ερώτηση

Πώς μπορώ να υπερνικήσω τον φόβο μου για τις έσχατες ημέρες;

Απάντηση


Ο Ιησούς είπε ότι οι έσχατοι καιροί θα περιλαμβάνουν κάποια τρομακτικά γεγονότα· πραγματικά «οι άνθρωποι θα λιποψυχούν από τον φόβο και την προσδοκία τών δεινών που επέρχονται στην οικουμένη» (Λουκάς 21:26). Μερικοί άνθρωποι σήμερα είναι γεμάτοι φόβο καθώς σκέπτονται το τι θα συμβεί. Ο Κύριος, όμως, δεν θέλει να φοβόμαστε: «Μη φοβάσαι μικρό ποίμνιο· επειδή ο Πατέρας σας ευδόκησε να σας δώσει την βασιλεία.» (Λουκάς 12:32).

Ο καλύτερος τρόπος να υπερνικήσουμε τον φόβο τών τελευταίων ημερών είναι να είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι για τον ερχομό τους. Πρωταρχικά, πρέπει να έχεις μια προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό προκειμένου να έχεις αιώνια ζωή (Ιωάννης 3:16, Ρωμαίους 10:9-10). Μόνον δια του Χριστού μπορείς να λάβεις άφεση τής αμαρτίας και να ζήσεις την αιωνιότητα με τον Θεό. Αν ο Θεός είναι ο Πατέρας σου και ο Ιησούς είναι ο Κύριός σου, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς για κάτι (Φιλιππησίους 4:7).

Δεύτερον, κάθε χριστιανός θα πρέπει να ζει αξίως τής πρόσκλησης που λάβαμε εν τω Χριστώ. Η Εφεσίους 4:1¬-3 μας διδάσκει, «να περπατήσετε άξια της πρόσκλησής του, με την οποία προσκληθήκατε, με κάθε ταπεινοφροσύνη και πραότητα, με μακροθυμία, υποφέροντας ο ένας τον άλλον με αγάπη, φροντίζοντας με ζήλο να διατηρείτε την ενότητα τού Πνεύματος διαμέσου του συνδέσμου τής ειρήνης». Γνωρίζοντας τον Χριστό και περπατώντας στο θέλημά Του θα συμβάλλει τα μέγιστα στη μείωση οποιουδήποτε φόβου.

Τρίτον, μας έχει δοθεί η υπόσχεση της απελευθέρωσης που δίνει ο Θεός και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Διαβάζουμε στην Α΄ Θεσσαλονικείς 4:13-18:

«Δεν θέλω, μάλιστα, να αγνοείτε αδελφοί για όσους έχουν κοιμηθεί, για να μη λυπάστε όπως και οι υπόλοιποι που δεν έχουν ελπίδα. Επειδή, αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός, αυτούς που κοιμήθηκαν με πίστη στον Ιησού, θα τους φέρει μαζί του. Επειδή σας λέμε τούτο διαμέσου του λόγου τού Κυρίου, ότι εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, στην παρουσία τού Κυρίου δεν θα προλάβουμε αυτούς που κοιμήθηκαν· 16 δεδομένου ότι ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα· έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους, ταυτόχρονα, με σύννεφα σε συνάντηση τού Κυρίου στον αέρα· και έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο. Λοιπόν, παρηγορείτε ο ένας τον άλλον μ’ αυτά τα λόγια.»Αντί να φοβόμαστε το μέλλον, μπορούμε να το προσδοκούμε με χαρά. Αυτοί που ανήκουν στον Χριστό, «θα αρπαγούν» να τον συναντήσουν και «θα είναι πάντοτε μαζί με τον Κύριο».

Η Γραφή λέει περαιτέρω πως δεν χρειάζεται να φοβόμαστε την ημέρα τής Κρίσης: «Με τούτο η αγάπη έχει φτάσει σε τέλειο βαθμό μαζί μας, για να έχουμε παρρησία κατά την ημέρα τής κρίσης: Επειδή, όπως είναι εκείνος, έτσι είμαστε κι εμείς μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Φόβος δεν υπάρχει μέσα στην αγάπη, αλλά, η τέλεια αγάπη βγάζει έξω τον φόβο· επειδή, ο φόβος έχει κόλαση· και εκείνος που φοβάται δεν έχει φτάσει σε τέλειο βαθμό μέσα στην αγάπη.» (Α΄ Ιωάννου 4:17-18).

Εκείνοι που δεν γνωρίζουν τον Χριστό, δεν έχουν την υπόσχεση τής ειρήνης για το μέλλον. Για τους απίστους, υπάρχει πραγματική ανησυχία διότι δεν έχουν τακτοποιήσει το ζήτημα τού πού θα περάσουν την αιωνιότητα. Οι άπιστοι δεν θα συμμετέχουν στην Αρπαγή και θα βιώσουν την Θλίψη· αυτοί έχουν πραγματικά κάτι να φοβούνται. Οι πιστοί δεν φοβούνται τις έσχατες ημέρες. Αντιθέτως, εμείς αγωνιζόμαστε να ζήσουμε μια ζωή άξια της πρόσκλησης μας, προσδοκώντας την επιστροφή τού Ιησού και αναπαυόμενοι στη γνώση πως οι καιροί μας είναι στα χέρια Του (Ψαλμός 31:15).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πώς μπορώ να υπερνικήσω τον φόβο μου για τις έσχατες ημέρες;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries