settings icon
share icon
Ερώτηση

Τι θα κάνουμε στον Ουρανό;

Απάντηση



Στον Λουκά 23:43, ο Χριστός είπε στον ληστή, «Σε διαβεβαιώνω, σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο.» Παράδεισος σημαίνει «κατάφυτο λιβάδι, τόπος αναψυχής, όπως ήταν ο Κήπος της Εδέμ». Η ελληνική λέξη παράδεισος προέρχεται από την εβραϊκή λέξη παρντές, που σημαίνει «δρυμός, περιφραγμένος κήπος, δάσος». Ο Χριστός είπε, «σήμερον μετ᾽ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ», και όχι «ἐν νεφέλαις». Το σημείο είναι ότι ο Χριστός χρησιμοποίησε τη λέξη παράδεισο, που δεν αναφέρεται σε οποιονδήποτε κήπο αλλά στον «παράδεισο του Θεού» (Αποκάλυψη 2:7) που για μας θα είναι τόπος μελλοντικής μακαριότητας. Μοιάζει για κάποιον βαρετό τόπο; Όταν σκέπτεσαι έναν κήπο, τον θεωρείς κάτι ανιαρό;

Ο Χριστός είπε, «τον Κύριο τον Θεό σου θα προσκυνήσεις και μονάχα αυτόν θα λατρεύσεις» (Ματθαίος 4:10). Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο Χριστός δεν είπε «θα επαινείς και θα υπηρετείς». Μια σύντομη έρευνα της λέξης έπαινος στη Γραφή δείχνει πως αφορά ως επί το πλείστον την υμνωδία. Η λατρεία, όμως, πηγάζει από την καρδιά. Η λατρεία εκδηλώνεται με έπαινο. Η υπηρεσία στον Θεό είναι λατρεία, και οι Γραφές λένε καθαρά πως θα υπηρετούμε τον Θεό στον Ουρανό. «Οι δούλοι του θα τον λατρεύσουν.» (Αποκάλυψη 22:3).

Είναι αδύνατο να λατρεύσουμε πλήρως τον Θεό σ' αυτή τη ζωή, εξαιτίας της αμαρτίας, αλλά στον Ουρανό «δεν θα υπάρχει κανένα ανάθεμα πλέον» (Αποκάλυψη 22:3). Δεν θα ζούμε πλέον κάτω από την κατάρα της αμαρτίας· έτσι, οτιδήποτε κάνουμε στον Ουρανό θα είναι λατρεία. Το μόνο μας κίνητρο θα είναι η αγάπη μας προς τον Θεό. Οτιδήποτε κάνουμε θα πηγάζει από αγάπη προς τον Θεό, μια αγάπη αμόλυντη από την αμαρτωλή μας φύση.

Έτσι, τι θα κάνουμε στον Ουρανό; Ένα πράγμα είναι ότι θα μαθαίνουμε. «Ποιος, γνώρισε τον νου του Κυρίου; Ή, ποιος έγινε σύμβουλός του;» (Ρωμαίους 11:34). «Στον οποίο είναι κρυμμένοι όλοι οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης» (Κολοσσαείς 2:3). Ο Θεός είναι «ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, αυτός που κατοικεί την αιωνιότητα» (Ησαΐας 57:15). Ο Θεός υπάρχει πέραν του χρόνου και θα μας χρειαστεί η αιωνιότητα «να καταλάβουμε μαζί με όλους τους αγίους, ποιο είναι το πλάτος και το μήκος, και το βάθος και το ύψος, και να γνωρίσουμε την αγάπη του Χριστού» (Εφεσίους 3:18-19). Με άλλα λόγια, ποτέ δεν θα σταματήσουμε να μαθαίνουμε.

Ο λόγος του Θεού λέει πως δεν θα είμαστε μόνοι στον παράδεισο. «Θα γνωρίσω καθώς και γνωρίστηκα» (Α΄ Κορινθίους 13:12). Αυτό φαίνεται να δείχνει ότι όχι μόνο θ' αναγνωρίσουμε τους φίλους μας και τους οικείους μας αλλά θα τους γνωρίσουμε σε πληρότητα. Με άλλα λόγια δεν θα υπάρχει ανάγκη για μυστικά στον Ουρανό. Δεν θα υπάρχει κάτι που θα μας κάνει να ντρεπόμαστε. Δεν θα χρειάζεται να κρύψουμε κάτι. Θα έχουμε στη διάθεσή μας την αιωνιότητα να επικοινωνήσουμε με «ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας δεν μπορούσε ν' απαριθμήσει, από κάθε έθνος και φυλές και λαούς και γλώσσες» (Αποκάλυψη 7:9). Είναι λογικό πως ο Ουρανός θα είναι τόπος διαρκούς μάθησης. Θα μας πάρει την αιωνιότητα να τους γνωρίσουμε όλους!

Κάθε περαιτέρω προσδοκία σχετικά με το τι θα κάνουμε στον αιώνιο παράδεισο του Θεού, στον Ουρανό, υπέρμετρα θα ικανοποιηθεί όταν ο Βασιλιάς θα πει, «Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία του κόσμου» (Ματθαίος 25:34). Ό,τι κι αν κάνουμε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα είναι θαυμάσιο πέρα από κάθε φαντασία!

English



Επιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Τι θα κάνουμε στον Ουρανό;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries