settings icon
share icon
Ερώτηση

Μπορούν οι χριστιανοί να πηγαίνουν στα νυχτερινά κέντρα; Είναι αμαρτία;

ΑπάντησηΓια να το πούμε απερίφραστα, τα νυχτερινά κέντρα αποτελούν μέρος του κόσμου που κυριαρχείται από τον Διάβολο. Είναι καμωμένα για το σκοπό της ικανοποίησης των αμαρτωλών επιθυμιών κάποιου. Τα νυχτερινά κέντρα υπάρχουν βασικά για δύο λόγους: για να πιεί κάποιος αλκοολούχα ποτά και να συναντήσει ανθρώπους του άλλου φύλου, έχοντας τις περισσότερες φορές κατά νου τη σεξουαλική δραστηριότητα. Ναι, υπάρχει μουσική και χορός αλλά κατά κύριο λόγο οι άγαμοι, ιδιαιτέρως, πηγαίνουν στα κέντρα αυτά για να πιουν και να συναντήσουν κάποιον/α. Τα νυχτερινά κέντρα ανήκουν στον κόσμο, κι ενώ οι χριστιανοί βρίσκονται στον κόσμο, δεν ανήκουν σ' αυτόν. Το να είσαι του κόσμου σημαίνει πως ενδιαφέρεσαι κι επιθυμείς για τα πράγματα εκείνα που αρέσουν στην αμαρτωλή φύση.

Ο Παύλος, μιλώντας σε χριστιανούς, αντιμετωπίζει το θέμα των κοσμικών πρακτικών στην Εφεσίους 4:17-24, «Αυτό, λοιπόν, σας λέω και διακηρύττω δημόσια εν Κυρίω, να μην περπατάτε πλέον όπως περπατούν και τα υπόλοιπα έθνη μέσα στη ματαιότητα του νου τους, σκοτισμένοι στη διάνοια, καθώς είναι απαλλοτριωμένοι από τη ζωή του Θεού, εξαιτίας της άγνοιας που είναι μέσα τους, εξαιτίας της πώρωσης της καρδιάς τους· οι οποίοι καθώς έχουν γίνει αναίσθητοι, παρέδωσαν τον εαυτό τους στην ασέλγεια, για να εργάζονται ακόρεστα κάθε ακαθαρσία. Εσείς, όμως, δεν μάθατε έτσι τον Χριστό, επειδή τον ακούσατε, και τον διδαχθήκατε, όπως είναι η αλήθεια στον Ιησού· να αποβάλετε από πάνω σας τον παλιό άνθρωπο, αυτόν κατά την προηγούμενη διαγωγή, που φθείρεται σύμφωνα με τις απατηλές επιθυμίες· και να ανανεώνεστε στο πνεύμα τού νου σας, και να ντυθείτε τον καινούριο άνθρωπο, που κτίστηκε σύμφωνα με τον Θεό, με δικαιοσύνη και οσιότητα της αλήθειας.» Εδώ ο Παύλος σκιαγραφεί εκείνους που αποκλείουν τον Θεό και παραδίνονται στον αισθησιασμό και επιδίδονται σε κάθε είδος ανηθικότητας με πλεονεξία.

Είναι προφανές ότι ο Θεός δεν θέλει να παραδινόμαστε έτσι εύκολα και ηθελημένα στην αμαρτία. Σημείωσε αυτό που λέει ο Θεός εδώ: «να αποβάλετε από πάνω σας τον παλιό άνθρωπο, που φθείρεται σύμφωνα με τις απατηλές επιθυμίες». Ο Θεός λέει πως όταν παραδινόμαστε στην αμαρτωλή μας φύση, ξεγελιόμαστε από τις επιθυμίες μας. Ο Διάβολος είναι μαέστρος στην απάτη. Με άλλα λόγια, ο Διάβολος παρουσιάζει κάτι που επιφανειακά είναι ελκυστικό. Το δέλεαρ του νυχτερινού κέντρου είναι πολύ ευχάριστο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Αυτό που δεν βλέπουμε είναι οι συνέπειες, διότι ο Διάβολος κρατάει την αισθησιακή έλξη στο προσκήνιο του μυαλού μας. Σεξ, οινοπνευματώδη ποτά και ναρκωτικά –όλα αυτά τα συναντάς στα νυχτερινά κέντρα- είναι πολύ καταστροφικά, σωματικά και πνευματικά. Ο Θεός έχει το δικό Του πλαίσιο για το σεξ, μέσα στο οποίο υπάρχει η μέγιστη απόλαυση-ο γάμος, στον οποίο δεν υπάρχουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ο ιός HIV (AIDS), η ενοχή, η μοναχικότητα- κι εκείνοι που δεν πιστεύουν στον Θεό σ' αυτό το ζήτημα πληγώνουν τον εαυτό τους.

Ο Θεός θέλει να είμαστε δίκαιοι και άγιοι διότι έτσι μας δημιούργησε να είμαστε. Τα οφέλη της ζωής που ο Θεός σχεδίασε να ζούμε, ξεπερνούν κατά πολύ την πρόσκαιρη έξαψη που προσφέρει αυτός ο κόσμος. Πολλοί που είναι μαθημένοι στη ζωή των νυχτερινών κέντρων λένε το ίδιο πράγμα –δεν υπάρχει χαρά, δεν υπάρχει ικανοποίηση· υπάρχει μόνο το κενό. Μόνον ο Θεός μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας, και να μας δώσει τη χαρά και την ικανοποίηση που όλοι επιζητούμε. Το νυχτερινό κέντρο δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από μια φτηνή απομίμηση. Δεν υπάρχει διαρκής χαρά στα νυχτερινά κέντρα παρά πειρασμός για αμαρτία.

Τέτοια μέρη δεν είναι για χριστιανούς. Πέρα από τους προφανείς πειρασμούς , τίθεται το ζήτημα της χριστιανικής μαρτυρίας μας στον κόσμο. Όταν οι άπιστοι βλέπουν έναν καθ' ομολογία χριστιανό να εμπλέκεται στον αμαρτωλό τρόπο ζωής, ο Χριστός κακολογείται κι εξευτελίζεται. Πρέπει το φως μας να είναι ορατό ώστε να λάμπει μπροστά στους ανθρώπους, ώστε να βλέπουν τα καλά μας έργα και να δοξάζουν τον Ουράνιο Πατέρα μας (Ματθαίος 5:16). Είναι δύσκολο να δει κανείς πώς το φως της καινούριας μας εν Χριστώ ζωής μπορεί να λάμψει στο νυχτερινό κέντρο. Ακόμη κι αν ο χριστιανός δεν ενδίδει σε αμαρτωλές δραστηριότητες, η μαρτυρία που δίνει στον πέριξ αυτού κόσμο, απλά και μόνο με την παρουσία του εκεί, είναι καταστροφική και πρέπει ν' αποφεύγεται.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Μπορούν οι χριστιανοί να πηγαίνουν στα νυχτερινά κέντρα; Είναι αμαρτία;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries