settings icon
share icon
Ερώτηση

Τι λέει η Βίβλος για τους ανθρώπους των σπηλαίων ,τους προϊστορικούς ανθρώπους και τους Νεάντερνταλ;

Απάντηση


Η Βίβλος δεν χρησιμοποιεί τον όρο "άνθρωπος των σπηλαίων" ή "Νεάντερνταλ" και σύμφωνα με τη Βίβλο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σαν "προϊστορικός" άνθρωπος. Ο όρος "προϊστορικός" σημαίνει "ανήκει στην εποχή πριν από την καταγεγραμμένη ιστορία." Προϋποθέτει ότι η βιβλική εκδοχή είναι απλώς μια κατασκευή, επειδή το βιβλίο της Γένεσης καταγράφει γεγονότα που προηγούνται της δημιουργίας του ανθρώπου (δηλαδή τις πρώτες πέντε ημέρες της δημιουργίας — ο άνθρωπος δημιουργήθηκε την έκτη μέρα). Η Βίβλος είναι σαφής στο ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν τέλειοι άνθρωποι από τη στιγμή της δημιουργίας τους και δεν εξελίχθηκαν από κατώτερες μορφές ζωής.

Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, η Βίβλος περιγράφει μια περίοδο τραυματικών αναταραχών στη γη — την πλημμύρα (Γένεση 6-9), κατά την οποία ο πολιτισμός καταστράφηκε εντελώς εκτός από οκτώ ανθρώπους. Η ανθρωπότητα αναγκάστηκε να ξεκινήσει ξανά από την αρχή. Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο, ορισμένοι μελετητές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές και χρησιμοποίησαν πέτρινα εργαλεία. Αυτοί οι άνδρες δεν ήταν πρωτόγονοι, ήταν απλώς άποροι. Και σίγουρα δεν ήταν μισοί πίθηκοι. Τα απολιθώματα είναι ξεκάθαρα: οι άνθρωποι των σπηλαίων ήταν άνθρωποι-άνθρωποι που ζούσαν σε σπηλιές.

Υπάρχουν μερικά απολιθωμένα απομεινάρια πιθήκων τα οποία οι δαρβινικοί παλαιό-ανθρωπολόγοι ερμηνεύουν ως ένα είδος μετάβασης από πιθήκους σε ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να σκέφτονται αυτές τις ερμηνείες όταν φαντάζονται τους ανθρώπους των σπηλαίων. Φαντάζονται τριχωτά πλάσματα, μισοί άνδρες, μισοί πίθηκοι, μαζεμένα σε ένα σπήλαιο δίπλα σε μια φωτιά, σχεδιάζοντας στους τοίχους με τα καινούργια πέτρινα εργαλεία τους. Αυτή είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη. Και όσον αφορά τη δαρβινική παλαιο-ανθρωπολογία, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτές οι ερμηνείες αντικατοπτρίζουν μια ιδιαίτερη κοσμοθεωρία και δεν είναι το αποτέλεσμα αποδείξεων. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο υπάρχει μεγάλη αντίθεση σε αυτές τις ερμηνείες εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι ίδιοι οι δαρβινιστές δεν συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους σχετικά με τις λεπτομέρειες.

Δυστυχώς, η δημοφιλέστερη τάση στις μέρες μας προωθεί αυτή την ιδέα ότι τόσο ο άνθρωπος όσο και ο πίθηκος εξελίχθηκαν από τον ίδιο πρόγονο, αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη εύλογη ερμηνεία των διαθέσιμων στοιχείων. Στην πραγματικότητα, τα αποδεικτικά στοιχεία υπέρ της συγκεκριμένης ερμηνείας είναι ελλιπή.

Όταν ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, ήταν πλήρως ανεπτυγμένα ανθρώπινα όντα, ικανοί για επικοινωνία, κοινωνία και ανάπτυξη (Γένεση 2:19-25, 3:1-20, 4:1-12). Είναι σχεδόν διασκεδαστικό να σκεφτούμε την έκταση που δίνουν οι επιστήμονες της θεωρίας της εξέλιξης για να αποδείξουν την ύπαρξη προϊστορικών σπηλαίων. Βρίσκουν ένα σκουριασμένο δόντι σ 'ένα σπήλαιο και από αυτό δημιουργούν ένα παραμορφωμένο ανθρώπινο ον που ζούσε σε μια σπηλιά, σκεβρωμένοι σαν έναν πίθηκο. Δεν υπάρχει τρόπος που η επιστήμη μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη των ανθρώπων των σπηλαίων από ένα απολίθωμα. Οι επιστήμονες της θεωρίας της εξέλιξης έχουν απλώς μια θεωρία και στη συνέχεια προσπαθούν να ταιριάξουν τα γεγονότα με αυτήν. Ο Αδάμ και η Εύα ήταν τα πρώτα ανθρώπινα όντα που δημιουργήθηκαν και ήταν πλήρως διαμορφωμένα, ευφυή και όρθια.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Τι λέει η Βίβλος για τους ανθρώπους των σπηλαίων ,τους προϊστορικούς ανθρώπους και τους Νεάντερνταλ;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries