settings icon
share icon
Ερώτηση

Τι λέει ο Θεός στις μητέρες που είναι μόνες;

ΑπάντησηΗ Αγία Γραφή δεν αντιμετωπίζει ευθέως το ζήτημα των μητέρων που είναι μόνες αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα της ήπιας επικοινωνίας του Θεού με γυναίκες, μητέρες, χήρες και τα παιδιά τους. Τα παραδείγματα αυτά και η αβρότητα του Θεού απλώνεται στην ανύπαντρη μητέρα και στην παντρεμένη, στη χήρα και την χωρισμένη. Ο Θεός γνωρίζει στενά κάθε άνθρωπο και την κατάστασή του πλήρως. Η Αγία Γραφή μας προειδοποιεί ότι η σεξουαλική συνεύρεση έξω από το γάμο είναι αμαρτία, είναι επικίνδυνη και θα δημιουργήσει προβλήματα, ένα από τα οποία είναι ότι μια γυναίκα θα μεγαλώσει το παιδί της μόνη της, κατάσταση αναμφίβολα δύσκολη. Έστω και αν πρόκειται για τη δική της αμαρτία που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μόνη ως μητέρα, ο Θεός της χάρης εξακολουθεί να θέλει να βοηθήσει και να χαρίσει ανακούφιση. Και το καλύτερο είναι ότι προσφέρει συγχώρηση γι' αυτές τις αμαρτίες δια του Ιησού Χριστού και την αιώνια ανάπαυση του Ουρανού για τη μητέρα που Τον δέχεται, τα παιδιά που Τον δέχονται κι ακόμη για τον σύζυγο που βρίσκεται σε διάσταση και Τον δέχεται!

Αλλά συμβαίνει συχνά μια γυναίκα να μένει μόνη της και να μεγαλώνει παιδιά χωρίς το φταίξιμο να είναι δικό της. Δυστυχώς, οι γυναίκες γίνονται συχνά τα αθώα θύματα ενός κόσμου που καταστρέφεται από τον πόλεμο και την τρομοκρατία. Οι άνδρες φεύγουν για τον πόλεμο και κάποιοι δεν επιστρέφουν ποτέ καθώς δίνουν με αυταπάρνηση τη ζωή τους υπέρ της χώρας τους. Αν ο θάνατος ενός άνδρα έχει αφήσει μόνη τη γυναίκα με τα παιδιά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Θεός θα βοηθήσει και θ' ανακουφίσει αυτήν τη γυναίκα.

Ο Θεός ενδιαφέρεται για τις οικογένειες. Νοιάζεται όμως περισσότερο για το κάθε πρόσωπο, ασχέτως της κατάστασης της οικογένειάς του, να μετανοήσει για την αμαρτία του και να συνάψει αγαθή σχέση μαζί Του. Θέλει να Τον γνωρίζουμε ως δημιουργήματά Του διότι αυτό μας δίνει χαρά κι Εκείνος δοξάζεται. Στρέφουμε τη ματιά μας στις λεπτομέρειες της ζωής μας, στενοχωριόμαστε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι άνθρωποι για μας και για το αν η εκκλησία θα μας δεχθεί και αν κάναμε ερείπια τα πάντα γύρω μας. Αλλά ο Θεός καλεί τον χριστιανό στη χαρά που δεν ανησυχεί. Έχει πει να ρίξουμε πάνω Του το φορτίο μας γιατί Αυτός νοιάζεται για μας (Α΄ Πέτρου 5:7). Θέλει να πάρει το φορτίο, να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας, να τις ξεχάσει και να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε. Ζητάει από μας να Τον γνωρίσουμε, να χαιρόμαστε σ' Αυτόν και να Τον εμπιστευόμαστε. Οι μόνες μητέρες είναι συχνά πολύ υπεύθυνοι άνθρωποι και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να «παραμερίσουν» τις ανησυχίες και τις μέριμνες. Η μόνη μητέρα μπορεί να αισθάνεται ενοχή όταν το σκέπτεται αυτό! Αλλά ο Θεός μάς προστάζει να το κάνουμε, να δίνουμε λίγο χρόνο κάθε μέρα στρέφοντας σ' Αυτόν τη ματιά μας και να πιστεύουμε (στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας μας) ότι θα προμηθεύσει, φυσικά και συναισθηματικά, καθώς στηριζόμαστε πάνω Του.

Αυτό που σημαίνει για μια μόνη μητέρα είναι το να ξεχωρίζει χρόνο για να διαβάσει τη Γραφή και να προσευχηθεί. Ενδεχομένως να σκεφτεί, «Δεν έχω χρόνο γι' αυτό ενώ εργάζομαι και μεγαλώνω ένα παιδί και φροντίζω το σπίτι και οτιδήποτε άλλο.» Αλλά αν για μισή ώρα, όταν το παιδί της κοιμάται ή το φροντίζει κάποιος συγγενής ή φίλος, μπορεί να διαθέσει χρόνο να μιλήσει στον Θεό με προσευχή και ν' ακούσει τη φωνή Του στις Γραφές, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα πλύνει εκείνον τον σωρό των πιάτων, θα διαπιστώσει πως η θαυμαστή Του δύναμη και η παρουσία Του που ανακουφίζει θα είναι μαζί της για το υπόλοιπο της ημέρας. Θα την βοηθήσει η αποστήθιση εδαφίων όπως, «Ο Κύριος είναι με το μέρος μου· δεν θα φοβηθώ· τι θα μου κάνει ο άνθρωπος;» (Ψαλμός 118:6) ή «Όλα τα μπορώ διαμέσου του Χριστού που με ενδυναμώνει» (Φιλιππησίους 4:13) δίνοντάς της ξεκάθαρες υπενθυμίσεις της αγάπης Του και της προστασίας Του όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ή προκαλούν άγχος.

Έτσι, τι έχει να πει ο Θεός στις μόνες μητέρες; Αυτό που έχει να πει στον καθένα. Μετάνιωσε για τις αμαρτίες σου, πίστεψε πως ο Χριστός σε συγχωρεί, μίλα στον Θεό δια της προσευχής, άκουσε τη φωνή Του μέσα από την Αγία Γραφή, στηρίξου πάνω στον Θεό για δύναμη μέσα στις δοκιμασίες και έλπισε στην υπέροχη αιώνια ζωή μαζί Του καθώς την έχει σχεδιάσει. «Εκείνα που μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβηκαν, τα οποία ο Θεός ετοίμασε γι' αυτούς που τον αγαπούν» (Α΄ Κορινθίους 2:9).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Τι λέει ο Θεός στις μητέρες που είναι μόνες;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries