settings icon
share icon
Ερώτηση

Υπάρχουν εξωγήινοι ή UFOs;

Απάντηση


Με τον όρο «εξωγήινοι» ας εννοήσουμε όντα ικανά να κάνουν ηθικές επιλογές, να έχουν νόηση, συναισθήματα, και θέληση. Πρώτα, μερικά επιστημονικά δεδομένα:

+ Οι άνθρωποι έχουν στείλει διαστημόπλοια σε κάθε πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, εκτός από τον Πλούτωνα. Μετά την παρατήρηση αυτών των πλανητών έχουμε αποκλείσει όλους εκτός από τον Άρη και πιθανόν ένα φεγγάρι του Δία να είναι ικανό να υποστηρίξει ζωή.

+ Το 1976, οι Η.Π.Α. έστειλαν δυο προσεδαφιστές στον Άρη. Ο καθένας είχε όργανα με τα οποία μπορούσε να σκάψει στην Αρειανή άμμο και να αναλύσει για ίχνη «ζωής». Δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Αν σκάψεις στην πιο άγονη έρημο της γης, ή στο πιο παγωμένο χώμα της Ανταρκτικής, και αναλύσεις το χώμα αυτό, θα είναι γεμάτο από μικρο-οργανική ζωή! Το 1997, οι Η.Π.Α. έστειλαν τον «Ανιχνευτή» στην επιφάνεια του Άρη. Αυτός πήρε πολλά δείγματα και έκανε πολλά πειράματα. Δεν βρήκε κανένα απολύτως ίχνος ζωής. Από τότε, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ακόμα αποστολές στον Άρη. Τα ίδια αποτελέσματα.

+ Οι αστρονόμοι συνεχώς βρίσκουν νέους «πλανήτες» σε μακρινά ηλιακά συστήματα. Μερικοί προτείνουν ότι η ύπαρξη τόσων πολλών «πλανητών» αποδεικνύει ότι πρέπει να υπάρχει ζωή κάπου αλλού στο σύμπαν. Γεγονός είναι, ότι κανείς από αυτούς τους «πλανήτες» δεν αποδείχτηκε ποτέ να είναι κοντά στο να υποστηρίξουν ζωή. Η τρομερή απόσταση ανάμεσα στη γη και σ` αυτούς τους πλανήτες το κάνει αδύνατο να κρίνεις την δυνατότητά τους να στηρίξουν ζωή. Ξέροντας ότι μόνο η γη μπορεί να υποστηρίξει ζωή στο ηλιακό μας σύστημα, οι εξελικτικοί θέλουν πάρα πολύ να βρουν έναν άλλο πλανήτη σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα για να στηρίξουν το επιχείρημα ότι και κάπου αλλού έχει εξελιχθεί ζωή. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι «πλανήτες», εκεί έξω, αλλά σίγουρα δεν ξέρουμε τίποτα γι αυτούς ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι μπορούν κάποτε να υποστηρίξουν «ζωή».

Τι λέει, λοιπόν, η Αγία Γραφή; Η γη, και η ανθρωπότητα είναι μοναδικές στη δημιουργία του Θεού. Το Γένεση 1 μας διδάσκει ότι ο Θεός δημιούργησε τη γη πριν ακόμα δημιουργήσει τον ήλιο, τη σελήνη, ή τα αστέρια. Πράξεις 17:24,26 δηλώνει ότι, «Είναι ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν σ` αυτόν. Ως Κύριος του ουρανού και της γης,… δημιούργησε από έναν άνθρωπο όλα τα έθνη των ανθρώπων και τους εγκατέστησε πάνω σ` όλη τη γη. Επίσης όρισε πόσον καιρό θα υπάρχουν και μέσα σε ποια σύνορα θα κατοικούν».

Μετά τη δημιουργία, ο άνθρωπος ήταν χωρίς αμαρτία και όλα στον κόσμο ήταν «πολύ καλά» (Γένεση 1:31). Όταν ο πρώτος άνθρωπος αμάρτησε (Γένεση 3) προκάλεσε την πτώση της ανθρωπότητας, που είχε σαν αποτέλεσμα προβλήματα κάθε είδους, αρρώστια και θάνατο. Ακόμα και τα ζώα που δεν έχουν προσωπικές αμαρτίες μπροστά στον Θεό (δεν είναι ηθικά όντα) παρ` όλα αυτά υποφέρουν και πεθαίνουν (Ρωμαίους 8:19-22). Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για να πληρώσει την τιμωρία που εμείς αξίζαμε για την αμαρτία μας. Όταν επιστρέψει, θα καταστρέψει πολλές πλευρές της κατάρας που υπάρχει από τον Αδάμ, και τελικά θα εξαλείψει όλες τις επιπτώσεις της κατάρας (Αποκάλυψη 21-22). Σημειώστε ότι η Ρωμαίους 8:19-22 δηλώνει ότι όλη η δημιουργία περιμένει αυτή τη στιγμή! Είναι σημαντικό επίσης να σημειώσουμε ότι ο Χριστός ήρθε στη γη για να πεθάνει, ότι ήρθε στη γη για να πεθάνει για την ανθρωπότητα, και ότι πέθανε μόνο μια φορά (Εβραίους 7:27, 9:26-28, 10:10).

Έχοντας υπ` όψιν όλα αυτά συνοψίζουμε: Ο Θεός δημιούργησε τη γη και την ανθρωπότητα μοναδικές. Όλη η δημιουργία υποφέρει σαν αποτέλεσμα της πτώσης του ανθρώπου. Ο Χριστός ήρθε στη γη να προσφέρει τον εαυτό Του μια φορά μόνο για να πληρώσει για τις αμαρτίες μας. Όχι μόνο οι πιστοί θα ελευθερωθούν, αλλά όλη η δημιουργία θα ελευθερωθεί επίσης.

Συνέπειες: Αν όλη η δημιουργία υποφέρει, αυτό σημαίνει ότι κάθε ζωή εκτός της γης θα υποφέρει επίσης. Αν, για χάρη της συζήτησης, υπάρχουν ηθικά όντα σε άλλους πλανήτες, τότε θα υποφέρουν και αυτά. Και αν όχι τώρα, τότε κάποια μέρα σίγουρα θα υποφέρουν όταν όλα θα πάψουν να υπάρχουν με έναν μεγάλο πάταγο, και τα στοιχεία θα διαλυθούν στη φωτιά (Β` Πέτρου 3:10). Αν δεν είχαν ποτέ αμαρτήσει, τότε ο Θεός θα ήταν άδικος να τους τιμωρήσει. Αλλά αν είχαν αμαρτήσει, και ο Χριστός μπορούσε να πεθάνει μόνο μια φορά (πράγμα που έκανε στη γη) τότε αυτοί έμειναν στην αμαρτία τους, που επίσης είναι αντίθετο στο χαρακτήρα του Θεού (Β` Πέτρου 3:9). Αυτό μας αφήνει με ένα άλυτο παράδοξο . . . εκτός εάν, φυσικά, δεν υπάρχουν ηθικά όντα έξω από τη γη.

Τι συμβαίνει αν υπάρχουν μη-ηθικές και μη-αισθητές μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες; Μπορούν σκύλοι και γάτες να βρίσκονται σε έναν άγνωστο πλανήτη; Ας υποθέσουμε πως ναι, και δεν θα έβλαπτε αυτό καμιά περικοπή. Αλλά θα αποδεικνυόταν προβληματικό όταν προσπαθούσαμε να απαντήσουμε ερωτήσεις όπως, «Αφού όλη η δημιουργία υποφέρει, τι λόγο θα είχε ο Θεός να δημιουργήσει μη-ηθικά όντα που υποφέρουν σε μακρινούς πλανήτες;

Συμπερασματικά, η Αγία Γραφή δεν μας δίνει λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει ζωή οπουδήποτε αλλού στο σύμπαν. Στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή μας δίνει διάφορους λόγους για το ότι δεν μπορεί να υπάρχει. Ναι, υπάρχουν πολλά παράξενα και ανεξήγητα πράγματα που συμβαίνουν. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να αποδώσουμε αυτά τα φαινόμενα σε εξωγήινους ή UFO. Αν υπάρχει κάποια ορατή αιτία γι αυτά τα γεγονότα, είναι συνήθως πνευματική, και πιο συγκεκριμένα, δαιμονικής προέλευσης.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Υπάρχουν εξωγήινοι ή UFOs;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries