settings icon
share icon
Ερώτηση

Ποιος είναι ο Ρωμαϊκός δρόμος προς την σωτηρία;

Απάντηση


Ο Ρωμαϊκός δρόμος προς την σωτηρία είναι ένας από τους τρόπους να μοιρασθεί το ευαγγέλιο της σωτηρίας με τους άλλους χρησιμοποιώντας στίχους από την επιστολή προς Ρωμαίους. Αυτή είναι απλή αλλά ταυτόχρονα ισχυρή μέθοδος με την οποία εξηγείτε γιατί μας είναι απαραίτητη η σωτηρία, πως ο Θεός εξασφάλισε τη σωτηρία, πως μπορούμε να δεχτούμε τη σωτηρία και ποια είναι τα αποτελέσματα της σωτηρίας.

Πρώτος στίχος που αναφέρεται στο Ρωμαϊκό δρόμο προς τη σωτηρία βρίσκεται στην προς Ρωμαίους επιστολή 3:23 "Γιατί όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού όλοι " Όλοι αμαρτήσαμε. Όλοι κάναμε κάτι εξαιτίας του οποίου ο Θεός είναι δυσαρεστημένος. Κανείς δεν είναι αθώος. Οι στίχοι στην προς Ρωμαίους επιστολή 3:10-18 μας δίνουν λεπτομερέστατη εικόνα πως φαίνεται η αμαρτία στις ζωές μας. Δεύτερο βιβλικό χωρίο στον Ρωμαϊκό δρόμο είναι Ρωμαίους 6:23, μας διδάσκει τα αποτελέσματα της αμαρτίας - "Γιατί, πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στο Χριστό Ιησού, τον Κύριό μας. " Η ποινή που μας αξίζει για τις αμαρτίες μας είναι ο θάνατος. Όχι μόνο φυσικό, αλλά και πνευματικό θάνατο!

Ο τρίτος στίχος στο Ρωμαϊκό δρόμο σωτηρίας βρίσκεται στην συνέχεια στην Επιστολή Προς Ρωμαίους 6:23, " ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στο Χριστό Ιησού, τον Κύριό μας." Στην Προς Ρωμαίους 5:8 δηλώνεται , " O Θεός, όμως, εκδηλώνει το είδος της δικής του αγάπης σε εμάς, γιατί, ενώ ακόμα εμείς ήμασταν αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας " Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μας ! Με το θάνατο του Ιησού πληρώθηκε το τίμημα των αμαρτιών μας. Η Ανάσταση του Χριστού είναι απόδειξη ότι ο Θεός δέχτηκε το θάνατο του Ιησού ως αμοιβή για τις αμαρτίες μας.

Τέταρτος σταθμός στο Ρωμαϊκό δρόμο σωτηρίας είναι Προς Ρωμαίους 10:9, " Γιατί, αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου, ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς.." Επειδή ο Ιησούς πέθανε αντί για μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστεύουμε σε Αυτόν, πιστεύοντας ότι ο θάνατός Του είναι αμοιβή για τις αμαρτίες μας – και θα είμαστε σωσμένοi! Στης Επιστολή προς Ρωμαίους 10:13 επαναλαμβάνεται , " Γιατί, πράγματι, όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί." Ο Ιησούς πέθανε για να πληρώσει την τιμή για τις αμαρτίες μας, και να μας σώσει από το αιώνιο θάνατο. Η σωτηρία, η συγχώρεση των αμαρτιών είναι προσιτό σε όλους οι οποίοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό ως Κύριό και Σωτήρα τους.

Τελική άποψη στο Ρωμαϊκό δρόμο σωτηρίας είναι αποτέλεσμα σωτηρίας. Στην προς Ρωμαίους 5:1 υπάρχει θαυμάσιο μήνυμα, " Έτσι, λοιπόν, αφού δικαιωθήκαμε με βάση την πίστη, έχουμε αποκτήσει ειρήνη με το Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού." Διά του Ιησού Χριστού μπορούμε να έχουμε σχέση ειρήνης με τον Θεό. Η Προς Ρωμαίους 8:1 μας διδάσκει, "Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει πια καμιά περίπτωση καταδίκης για εκείνους που ανήκουν στον Ιησού Χριστό". Επειδή ο Ιησούς πέθανε για εμάς, ποτέ δεν θα κατηγορηθούμε για τις αμαρτίες μας. Και στο τέλος έχουμε την υπόσχεση του Θεού στην Προς Ρωμαίους 8:38-39, "Γιατί έχω πειστεί πια απόλυτα, πως ούτε θάνατος, ούτε ζωή, ούτε άγγελοι, ούτε αρχές, ούτε εξουσίες, ούτε παρόντα, ούτε μέλλοντα, ούτε όσα βρίσκονται ψηλά, ούτε όσα βρίσκονται στα βάθη, κι ούτε κάποιο άλλο διαφορετικό δημιούργημα θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, που εκδηλώθηκε μέσω του Χριστού Ιησού, του Κυρίου μας."

Θα ήθελες να ακολουθήσεις το Ρωμαϊκό δρόμο σωτηρίας; Αν θέλεις, εδώ είναι μία απλή προσευχή που μπορείς να δεηθείς στο Θεό. Η προφορά αυτής της προσευχής είναι τρόπος να πεις στο Θεό ότι βασίζεσαι στο Ιησού Χριστό για την σωτηρία σου. Αυτές οι ίδιες οι λέξεις δεν θα σε σώσουν. Μόνο η πίστη στον Ιησού Χριστό σώζει! " Θεέ μου, γνωρίζω ότι έχω αμαρτήσει εναντίων σου, και ότι αξίζω να τιμωρηθώ. Αλλά ο Ιησούς Χριστός έλαβε την τιμωρία που εγώ αξίζω, ούτως ώστε με την πίστη σε Αυτόν να μου συγχωρεθούν οι αμαρτίες. Με την βοήθεια Σου αποστρέφομε των αμαρτιών μου και Σε πιστεύω για τη σωτηρία μου. Σ’ ευχαριστώ για την θαυμάσια χάρη και συγχώρεση – το δώρο της αιώνιας ζωής! Αμήν!"

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις με το Χριστό επειδή διάβασες παραπάνω; Αν ναι, παρακαλούμε πληκτρολόγησε “έχω δεχτεί τον Χριστό σήμερα“ πλήκτρο κάτω.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Ποιος είναι ο Ρωμαϊκός δρόμος προς την σωτηρία;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries