settings icon
share icon
Ερώτηση

Πίστεψα στον Χριστό … και τώρα τι;

Απάντηση


Πίστεψα στον Χριστό … και τώρα τι;

Συγχαρητήρια! Έλαβες μία απόφαση η οποία θα σου αλλάξει την ζωή! Ίσως αναρωτιέσαι , “Τι γίνετε τώρα; Πώς να αρχίσω την ζωή μου με τον Θεό;” Τα ακόλουθα πέντε βήματα θα σου δώσουν Βιβλικές κατευθύνσεις. Αν έχεις ερωτήματα σε αυτό το νέο δρόμο σου, παρακαλώ να επισκεφθείς την δική μας ιστοσελίδα https://www.gotquestions.org/Greek

1. Να’ σαι σίγουρος ότι κατανοείς τι είναι σωτηρία.

Η Α’ επιστολή του Ιωάννου 5:13 μας λέει, “Aυτά τα έγραψα σε σας που πιστεύετε στο όνομα του Yιου του Θεού, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ζωή αιώνια και για να πιστεύετε στο όνομα του Yιου του Θεού..” Ο Θεός θέλει να κατανοήσουμε την σωτηρία. Ο Θεός θέλει να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σωσμένοι. Συντόμως , να επαναλάβουμε τα βασικά σημεία της σωτηρίας:

(a) Όλοι έχουμε αμαρτήσει. Όλοι έχουμε κάνει πράξεις που είναι δυσάρεστες στον Θεό (Η Επιστολή προς Ρωμαίους 3:23).

(b) Εξαιτίας των αμαρτιών μας αξίζουμε να τιμωρηθούμε με την αιώνια απομάκρυνση από τον Θεό. (Η Επιστολή προς Ρωμαίους 6:23).

(c) Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό για να πληρώσει την ποινή για τις αμαρτίες μας . (Η Επιστολή προς Ρωμαίους 5:8; 2 Η Επιστολή προς Κορινθίους Β’ 5:21). Ο Ιησούς πέθανε αντί για μας, λαμβάνοντας την τιμωρία που εμείς αξίζαμε. Η ανάστασή του είναι απόδειξη ότι ο θάνατος του Ιησού ήταν αρκετός να εξοφλήσει για τις αμαρτίες μας.

(d) Ο Θεός εγγυάται τη συγχώρεση και την σωτηρία σε όλους που πιστεύουν στον Ιησού – πιστεύοντας ότι ο θάνατός του είναι πληρωμή για τις αμαρτίες μας. (Κατά Ιωάννην 3:16; Η Επιστολή προς Ρωμαίους 5:1; Η Επιστολή προς Ρωμαίους 8:1).

Αυτό είναι το μήνυμα της σωτηρίας! Αν πιστέψεις στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρας σου, έχεις σωθεί! Όλες οι αμαρτίες σου είναι συγχωρεμένες και ο Θεός υπόσχεται ότι ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει, ούτε θα σε αφήσει. (Η Επιστολή προς Ρωμαίους 8:38-39; Κατά Ματθαίον 28:20). Θυμήσου, η σωτηρία σου είναι σίγουρη στον Ιησού Χριστό (Κατά Ιωάννην 10:28-29). Αν πράγματι πιστεύεις ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας σου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα ζήσεις αιώνια με τον Θεό στην επ’ ουράνια βασιλεία!

2. Βρες καλή εκκλησία που διδάσκει περί της Αγίας Γραφής.

Μην σκέφτεσαι ότι η Εκκλησία είναι μια κατασκευή . Την εκκλησία αποτελούν οι άνθρωποι. Εξαιρετικής σημασίας είναι οι πιστοί να έχουν κοινωνία μεταξύ τους. Αυτό είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την ύπαρξη της εκκλησίας . Τώρα, που έχεις πιστέψει στον Χριστό σε ενθαρρύνω να βρεις μια εκκλησία που κηρύσσει την Βίβλο ως βασική αρχή όπως και να συζητήσεις με τον ποιμένα ( πρεσβύτερο) σχετικά με την πίστη σου στον Χριστό.

Άλλος λόγος της ύπαρξης της εκκλησίας είναι να διδάξει στους ανθρώπους την Αγία Γραφί. Μπορείς να μάθεις να εφαρμόζεις τις εντολές του Θεού στην ζωή σου.Η κατανόηση της Βίβλου είναι σημαντική για την επιτυχή χριστιανική ζωή. Η δεύτερη επιστολή προς Τιμοθέον 3:16-17 λέει, “Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για διόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, η οποία οδηγεί σε μια ζωή δικαιοσύνης, έτσι που να είναι ολοκληρωμένος ο άνθρωπος του Θεού, καταρτισμένος για κάθε καλό έργο.”

Τρίτος λόγος της ύπαρξης της Εκκλησίας είναι δοξασία . Η Δοξασία είναι όταν ευχαριστούμε τον Θεό για ότι έκανε! Ο Θεός μας έσωσε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο Θεός μας εξασφαλίζει αυτό που μας είναι απαραίτητο. Ο Θεός μας οδηγεί. Είναι δυνατό να μην του ευχαριστήσουμε;Ο Θεός είναι άγιος, δίκαιος, αγάπη, ελεήμων, χάρη. Η αποκάλυψη του Ιωάννου 4:11 διακηρύσσει , “Αξιος είσαι εσύ, ο Kύριος και ο Θεός μας, να λάβεις τη δόξα και την τιμή και τη δύναμη, γιατί εσύ είσαι που δημιούργησες τα πάντα και η ύπαρξη όλων και η δημιουργία τους οφείλονται στο θέλημά σου.”

3. Αφιέροσε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον Θεό.

Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να περνούμε το χρόνο μας εστιαζόμενοι στον Θεό . Κάποιοι το ονομάζουν “ησυχασμός.” Άλλοι το ονομάζουν “αφοσίωση,” γιατί αυτό το χρόνο εμείς αφιερώνουμε τον εαυτό μας στον Θεό. Σε μερικούς αρέσει να αφιερώσουν το χρόνο αυτό νωρίς το πρωί,ενώ σε άλλους το βράδι. Δεν έχει σημασία πως ονομάζετε αυτό το χρόνο, ούτε πότε τον έχετε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τον περνάτε τακτικά με τον Θεό. Τι συμπεριλαμβάνει χρόνος μας με τον Θεό;

(a) Προσευχή. Η προσευχή είναι απλή συνομιλία με τον Θεό. Πες στον Θεό όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου. Αιτήσου από Αυτόν να σου χαρίσει σοφία, καθοδήγηση και ότι σου είναι απαραίτητο. Πες στον Θεό πόσο τον αγαπάς και πόσο εκτιμάς αυτό που κάνει Αυτός για σένα. Αυτή είναι η προσευχή.

(b) Ανάγνωση της Βίβλου.Εκτός της διδαχής της Βίβλου στην Εκκλησία και στο Κυριακάτικο σχολείο, πρέπει να μελετάς την Βίβλο και μόνος σου. Στην Αγία Γραφή υπάρχει όλο αυτό που πρέπει να ξέρεις για να έχεις μια πετυχημένη χριστιανική ζωή. Η Αγία Γραφή περιέχει οδηγίες του Θεού πώς να λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις, πώς να γνωρίζεις την θέληση του Θεού, πώς να υπηρετείς τους άλλους και πώς να ωριμάζεις πνευματικά. Η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού για μας. Η Αγία Γραφή είναι κατά βάση γραπτή εντολή του Θεού πώς να ζήσουμε με τρόπο ο οποίος είναι αρεστός σε Αυτόν και με τον οποίο εμείς είμαστε ικανοποιημένοι.

4. Δυνάμωσε τις σχέσεις με τους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να ωριμάσεις πνευματικά.

Η πρώτη επιστολή προς Κορινθίους 15:33 μας λέει, “Mη γελιέστε! Kαταστρέφουν τον καλό χαρακτήρα οι κακές συναναστροφές.’” Η Βίβλος είναι γεμάτη με παραδείγματα περί της επιρροής την οποία μπορούν να έχουν “κακοί άνθρωποι ” σε μας. Ο χρόνος που περνούμε με εκείνους που κάνουν κάτι κακό θα είναι πειρασμός για μας να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Ο χαρακτήρας αυτών που μας περιστοιχίζουν θα “τυπωθεί” σε μας. Για αυτό είναι σημαντικό να είμαστε περιστοιχισμένοι από ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό και που είναι αφιερωμένοι σε Αυτόν. Προσπάθησε να βρεις έναν ή δύο φίλους, από την εκκλησία σου οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε ενθαρρύνουν. (Η Επιστολή προς Εβραίους 3:13; 10:24). Παρακάλεσε τους φίλους σου να σε βοηθήσουν να είσαι υπεύθυνος όσον αφορά την ώρα ησυχίας ( προσευχή ), των πράξεών σου, και της ζωής σου με τον Θεό. Ρώτησε τους αν μπορείς να τους βοηθήσεις το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις παρέα με τους φίλους σου που δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα τους. Συνέχισε να είσαι φίλος τους και να τους αγαπάς. Απλά πες τους ότι ο Ιησούς Χριστός άλλαξε την ζωή σου και ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις με κάποιες πράξεις που έκανες μέχρι τώρα. Προσευχήσου στον Θεό να σου χαρίσει την δυνατότητα να μοιραστείς την πίστη σου στον Ιησού Χριστό με τους φίλους σου.

5. Βαφτίσου.

Πολλοί άνθρωποι λανθασμένα αντιλαμβάνονται το βάφτισμα. Η λέξη “βάπτισμα” σημαίνει “βυθίζω στο νερό”. Το βάπτισμα είναι βιβλικός τρόπος να ομολογήσεις δημόσια την πίστη σου στον Ιησού Χριστό και την απόφασή σου να τον ακολουθήσεις. Η πράξη της ανάδυσης είναι εικόνα της αναστάσεως του Χριστού. Να είσαι βαφτισμένος σημαίνει να ταυτησθείς με τον θάνατο, την ταφή και την ανάσταση του Ιησού Χριστού. (Η Επιστολή προς Ρωμαίους 6:3-4).

Εμείς δεν σωζόμαστε με το βάπτισμα. Το βάπτισμα δεν “ ξεπλένει” τις αμαρτίες σου. Το βάπτισμα είναι απλά ένα βήμα υπακοής, εκδήλωση της πίστης σας στον Χριστό για την σωτηρία. Το βάπτισμα είναι σημαντικό επειδή είναι βήμα υπακούς-δημόσιας εκδήλωσης πίστης στο Χριστό και αφοσίωση σου Σε Αυτόν. Αν είσαι έτοιμος να βαπτιστείς, πρέπει να μιλήσεις περί αυτού με τον ποιμένα σου.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Πίστεψα στον Χριστό … και τώρα τι;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries