settings icon
share icon
Ερώτηση

Είναι ο Ιησούς Μοναδική Οδός προς τον Ουρανό;

Απάντηση


"Στην ουσία εγώ είμαι καλός άνθρωπος και έτσι θα πάω στον Ουρανό." "Εντάξει, κάνω κάποιες κακές πράξεις, αλλά είναι περισσότερες οι καλές πράξεις και έτσι θα πάω στον Ουρανό" "Ο Θεός δεν θα με στείλει στην κόλαση γιατί δεν ζω σύμφωνα με την Βίβλο. Οι καιροί άλλαξαν." "Μόνο οι πραγματικά κακοί άνθρωποι που κακοποιούν τα παιδία όπως και οι φονιάδες θα πάνε στη κόλαση."

Αυτές είναι συνηθισμένες αιτιολογίες μεταξύ των ανθρώπων, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Ο σατανάς, άρχων αυτού του κόσμου καλλιεργεί αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι μας . Αυτός και όλοι εκείνοι που ακολουθούν τον δρόμο του είναι εχθροί το Θεού.(Α Πέτρου 5:8). Ο σατανάς πάντα παριστάνει ότι είναι καλός ( Η Β’ Επιστολή προς Κορινθίους 11:14), αλλά αυτός έχει την εξουσία επί πνευμάτων οι οποίοι δεν ανήκουν στο Θεό. " …Δρώντας ανάμεσα σε αυτούς, ο θεός του κόσμου αυτού, τύφλωσε τους λογισμούς των απίστων αυτών, με αποτέλεσμα να μη διαχυθεί μέσα τους ο φωτισμός του Eυαγγελίου, που αποκαλύπτει τη δόξα του Xριστού, ο οποίος είναι εικόνα του Θεού" (Η Β’ Επιστολή προς Κορινθίους 4:4).

Ψέμα είναι ότι ο Θεός δεν νιάζεται για τα μικρά αμαρτήματα, και ότι η κόλαση είναι εξασφαλισμένη μόνο για "κακούς ανθρώπους." Κάθε αμαρτία μας χωρίζει, απομακρύνει από το Θεό, ακόμη και, “μικρό αθώο ψέμα”. Όλοι αμάρτησαν, και κανείς δεν είναι αρκετά καλός να πάει στον Ουρανό αφ’ εαυτού . (Προς Ρωμαίους 3:23). Το να πας στον ουρανό δεν βασίζεται αν το καλό υπερβαίνει του κακού. Στη περίπτωση αυτή όλοι θα χάσουμε. "Kι αφού είναι με παροχή χάρης, γίνεται φανερό πως δε στηρίζεται στα έργα, γιατί τότε η χάρη παύει πια να είναι χάρη. Kι αν αποτελεί ανταμοιβή έργων, τότε δεν υπάρχει πια χάρη, επειδή τότε το έργο της χάρης δε θα ήταν πια έργο χάρης." (Προς Ρωμαίους 11:6). Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να αξίζουμε την έλευση στον Ουρανό(Τίτου 3:5).

"Mπείτε από τη στενή πύλη, γιατί, επειδή είναι πλατιά η πύλη και ευρύχωρος ο δρόμος που οδηγεί στο χαμό, πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν απο αυτήν." (Κατά Ματθαίον 7:13). Αν και όλοι ζουν στην αμαρτία και πίστη δεν είναι δημοφιλής , αυτό δεν είναι δικαιολογία ενώπιον του Θεού. "…μέσα στις οποίες βαδίσατε κάποτε σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του κόσμου αυτού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρχοντα που εξουσιάζει τις πονηρές δυνάμεις, οι οποίες κυριαρχούν στον αέρα. Δηλαδή του πνεύματος που τώρα αναπτύσσει δράση ανάμεσα στους απειθείς ανθρώπους. " ( Προς Εφεσίους 2:2).

Ο Θεός δημιούργησε τέλειο τον κόσμο, όλα ήταν καλά. Έπειτα, δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα και τους έδωσε το αυτεξούσιο( ελεύθερη θέληση ), ούτως ώστε να μπορέσουν να διαλέξουν να Τον ακολουθήσουν και να Τον υπακούσουν ή όχι. Άλλα ο Αδάμ και η Εύα, τους πρώτους ανθρώπους που δημιούργησε ο Θεός, ο σατανάς έβαλε σε πειρασμό, να μην υπακούσουν στο Θεό, και αυτοί αμάρτησαν. Αυτό τους εμπόδισε (και όλους εκείνους που ήρθαν μετά από αυτούς συμπεριλαμβανομένου και εμάς) να βρίσκονται σε κατάσταση να έχουν στενή σχέση με τον Θεό. Ο Θεός είναι τέλειος και δεν μπορεί να ζει στην αμαρτία. Ως αμαρτωλοί, μόνοι δεν μπορούμε να πετύχουμε. Έτσι ο Θεός δημιούργησε τον τρόπο να είμαστε μαζί στον Ουρανό. "Γιατί ο Θεός αγάπησε με μια τέτοια αγάπη τον κόσμο, ώστε πρόσφερε το Υιο του το Mονογενή, για να μη χαθεί ο καθένας που πιστεύει σε αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια" (Κατά Ιωάννην 3:16). "Γιατί, πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στο Xριστό Iησού, τον Kύριό μας." (Προς Ρωμαίους 6:23). Ο Ιησούς γεννήθηκε για να μας δείξει τον δρόμο και πέθανε για τις αμαρτίες μας για να μην οφείλουμε να το κάνουμε εμείς. Τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αναστήθηκε εκ’ του τάφου (Προς Ρωμαίους 4:25), αποδεικνύοντας την νίκη Του επί του θανάτου. Αυτός γεφύρωσε το κενό ανάμεσα στο Θεό και στο άνθρωπο, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε προσωπική σχέση με Αυτόν, μόνο αν πιστεύουμε.

"Kαι τούτη είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα το μόνο αληθινό Θεό κι εκείνον που απέστειλες, τον Iησού Xριστό," (Κατά Ιωάννην17:3). Πλειοψηφία ανθρώπων πιστεύει στον Θεό, ακόμη και ο σατανάς. Αλλά για να σωθούμε, πρέπει να έχουμε προσωπική μας σχέση με τον Θεό, να αποστραφούμε από τις αμαρτίες μας και να τον ακολουθήσουμε. Οφείλουμε να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας στον Ιησού με ότι έχουμε και κάνουμε. . "Kαι η δικαιοσύνη αυτή του Θεού, που σαν βάση της έχει την πίστη στον Iησού Xριστό, προσφέρεται σε όλους τους ανθρώπους και εφαρμόζεται πάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν, χωρίς καμιά διάκριση." (Προς Ρωμαίους 3:22). Η Βίβλος μας διδάσκει ότι δεν υπάρχει άλλη οδός προς τη σωτηρία εκτός διά του Ιησού Χριστού. Στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο14:6, ο Ιησούς λέει, " Eγώ είμαι ο Δρόμος και η Aλήθεια και η Zωή. Kανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μονάχα περνώντας από μένα.."

Ο Ιησούς είναι μοναδική οδός προς τη σωτηρία και μόνο Εκείνος μπορεί να πληρώσει το τίμημα των αμαρτιών μας (Προς Ρωμαίους 6:23). Καμία άλλη θρησκεία δεν διδάσκει πόσο σοβαρή είναι η αμαρτία και ποιες είναι οι συνέπειες της. Καμία άλλη θρησκεία δεν προσφέρει αυτό το ατελείωτα μεγάλο μισθό για την αμαρτία, αυτό που μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να εξασφαλίσει. Κανείς άλλος “ιδρυτής θρησκείας” δεν ήταν Θεός ο οποίος έγινε άνθρωπος. (Κατά Ιωάννην 1:1,14) – μόνος τρόπος που ατελείωτα μεγάλο χρέος να εξοφληθεί. Ο Ιησούς έπρεπε να είναι Θεός για να μπορέσει να πληρώσει το χρέος μας. Ο Ιησούς έπρεπε να είναι άνθρωπος για να μπορέσει να πεθάνει. Η σωτηρία μας είναι εφικτή μόνο διά της πίστεως στον Ιησού Χριστό! “Kαι σε κανέναν άλλο δε βρίσκεται η σωτηρία κι ούτε υπάρχει πρόσωπο διαφορετικό απο αυτό, δοσμένο κάτω από τον ουρανό μεταξύ των ανθρώπων, μέσω του οποίου να μπορούμε εμείς να σωθούμε” (Πράξεις 4:12).

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις με το Χριστό επειδή διάβασες παραπάνω; Αν ναι, παρακαλούμε πληκτρολόγησε “έχω δεχτεί τον Χριστό σήμερα“ πλήκτρο κάτω.

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Είναι ο Ιησούς Μοναδική Οδός προς τον Ουρανό;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries