settings icon
share icon
Ερώτηση

Γιατί μπορούμε να εμπιστευόμαστε την βιβλική προφητεία πως προλέγει πραγματικά το μέλλον;

Απάντηση


Ο κύριος λόγος, ένεκα τού οποίου μπορούμε να εμπιστευόμαστε την βιβλική προφητεία είναι ότι δόθηκε σε μας από τον Δημιουργό τού Σύμπαντος, όπως εξάλλου και οι λοιπές Γραφές. Είναι θεόπνευστη, αλάνθαστη, τέλεια και αληθής. Ο Θεός δεν μπορεί να πει ψέματα (Τίτος 1:2), και η αξιοπιστία τής βιβλικής προφητείας είναι ριζωμένη στον χαρακτήρα και την γνώση τού Θεού: «Ο οποίος εξαρχής αναγγέλλω το τέλος, και από πρωτύτερα αυτά που ακόμη δεν συνέβησαν, λέγοντας: Η βουλή μου θα σταθεί, και θα εκτελέσω ολόκληρο το θέλημά μου.» (Ησαΐας 46:10).

Η βιβλική προφητεία προλέγει το μέλλον και εξηγεί ποια θα είναι τα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα των μελλοντικών γεγονότων. Η προφητεία μπορεί να κάνει λόγο για γεγονότα που φέρνουν χαρά και ευχαρίστηση ή φόβο και τρόμο. Οι προφητείες τού Θεού αγνοούνται συνήθως όταν οι ακροατές για οποιονδήποτε δεν αρέσκονται σ’ αυτό που ακούνε. Η βιβλική προφητεία είναι συνήθως πολύ συγκεκριμένη ως προς το πώς θα επηρεάσει κάποιον ή κάτι. Και είναι πάντοτε αξιόπιστη ώστε αξίζει να την εμπιστευθούμε πλήρως. Μπορούμε να επιτρέψουμε στην προφητεία να διαμορφώσει τη ζωή μας και να μας δώσει κατεύθυνση καθώς υπηρετούμε τον Κύριο. Η προφητεία θα πρέπει ν’ αποτελεί πηγή δύναμης και καθοδήγησης για μας. Διαχωρίζοντας ό,τι ακούμε σήμερα ν’ αποκαλείται «προφητεία», τόσο μέσα στην εκκλησία όσο και έξω από αυτήν, η αληθής βιβλική προφητεία είναι πάντοτε ακριβής. Αυτό που προφητεύει ο Θεός συμβαίνει πάντοτε (Ησαΐας 14:24).

Ένα παράδειγμα είναι ο Κατακλυσμός στη Γένεση 6. Ο Θεός εξηγεί τους λόγους Του για τον κατακλυσμό, δίνει συγκεκριμένες οδηγίες στον Νώε για να κατασκευάσει την Κιβωτό ώστε να σωθούν ζωές κι έπειτα φέρνει παγκόσμια καταστροφή. Τα όνειρα τού Ιωσήφ στην Γένεση 37:5–10 περιέχουν προφητείες που επαληθεύτηκαν κατόπιν στην ζωή του. Στο Δευτερονόμιο 18:18 γράφει, «Προφήτη ανάμεσα από τους αδελφούς τους θα σηκώσω σ’ αυτούς, όπως εσένα, και θα βάλω τα λόγια μου στο στόμα του, και θα τους μιλήσει όλα όσα εγώ τον προστάζω.» Η προφητεία αυτή δείχνει τον Ιουδαίο Μεσσία, τον Κύριό μας Ιησού, και αναφέρεται στις Πράξεις 3:22. Το κεφάλαιο 53 τού Ησαΐα περιέχει μια αδιάσειστη προφητεία περί του Ιησού Χριστού: η νεότητά Του, η διακονία Του, η ανάληψη από μέρους Του της αμαρτίας μας, το πάθος Tου καθώς και η προσφορά τού εαυτού Του. Ο Ψαλμός 22 μας δίνει μια άλλη προφητεία τού πάθους τού Κυρίου, ντυμένη με μια περιγραφή τού βασιλιά Δαβίδ.

Στις προφητείες που διατύπωσε ο ίδιος ο Κύριος, όπως αυτές στο Ματθαίος 24, μίλησε για πολέμους, πείνες, σεισμούς, διωγμούς, αποστασία και προδοσίες , και τελικά για τον δικό Του ερχομό. Αυτές, όπως και άλλες προφητείες περί εσχάτων καιρών, είναι εξίσου αξιόπιστες με τις προειδοποιήσεις τού Θεού περί Κατακλυσμού. Παρόμοιες προρρήσεις καταστροφικών γεγονότων που πρόκειται να συμβούν αναφέρονται στην Β΄ Πέτρου 3 και στην Αποκάλυψη 6-16. Στην Α΄ Θεσσαλονικείς 4:13-18, δίνεται η υπόσχεση τής διάσωσης από τον καιρό αυτής της αναστάτωσης. Η βιβλική προφητεία μάς παρέχει έναν οδικό χάρτη για το μέλλον. Η αποτυχία να κατανοήσουμε την προφητεία περί αρπαγής ισοδυναμεί με την απώλεια ενός εκ των μεγαλυτέρων δώρων τού Θεού.

Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό που μας αγαπάει και έδωσε τον Γιο Του για μας (Ιωάννης 3:16). Μπορούμε, επίσης, να βασιζόμαστε σ’ Αυτόν με σιγουριά ως τον συγγραφέα της βιβλικής προφητείας. Ο Κύριός μας είπε, «Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα· ειδάλλως, θα σας έλεγα· πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο.» (Ιωάννης 14:2). Και πρόσθεσε την ευλογημένη διαβεβαίωση, «έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ» (εδάφιο 3). Τα λόγια αυτά θα πρέπει να ενθαρρύνουν όλους τους χριστιανούς.

Εμπιστεύσου τις προφητείες τού Θεού όπως εμπιστεύεσαι τον Γιο Του. «Ολες οι υποσχέσεις τού Θεού είναι σ’ αυτόν το Ναι» (Β΄ Κορινθίους 1:20).

EnglishΕπιστροφή στην Ελληνική αρχική σελίδα

Γιατί μπορούμε να εμπιστευόμαστε την βιβλική προφητεία πως προλέγει πραγματικά το μέλλον;
Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries