settings icon
share icon

Bibeloversigt

Det er svært at lave en god opsummering/ oversigt over Bibelen. Bibelen består af to testamenter, 66 forskellige bøger, 1189 kapitler, 31.173 vers, og 773.692 ord. Bibelens forskellige bøger dækker over forskellige emner, og blev skrevet til forskellige publikum. Bibelens bøger blev skrevet af omtrent 40 forskellige mænd i en periode på ca. 1500 år. At lave en opsummering/ oversigt over Bibelen er derfor en stor opgave at gå i gang med.

Samtidigt var Helligånden også Bibelens "indblæsende" forfatter. Gud "blæste" Sit Ord ud, og brugte profeterne og apostlene til at nedskrive Sit Ord (2. Tim. 3:16-17; 2. Peter 1:21). Desuden har alle de, som har sat deres tro til Jesus Kristus, Helligånden boende i sig (Romerne 8:9; 1. Kor. 12:13). Helligånden ønsker at hjælpe os med at forstå Bibelen (1. Kor. 2:10-16).

Formålet med vores opsummering/ oversigt over Bibelen er at give en basal baggrundsforståelse for hver af Bibelens bøger. Vi vil nævne forfatteren, forfattetidspunktet, formålet med Skriftet, nøglevers, og en kort opsummering for hver af Bibelens bøger. Vi håber oprigtigt på, at vores oversigt/ opsummering over Bibelen må hjælpe dig til at forstå Bibelen bedre, og vil opmuntre dig til at læse Bibelen på en mere dybdegående måde.

EnglishGammeltestamentlig Oversigt

Nytestamentlig OversigtVend tilbage til den danske hjemmeside

Bibeloversigt
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries