settings icon
share icon

Johannes' Åbenbaring

Forfatter: Johannes' Åbenbaring 1:1,4,9 og 22:8 identificerer specifikt, at forfatteren til Johannes' Åbenbaring er apostlen Johannes.

Forfattetidspunkt: Johannes' Åbenbaring blev sandsynligvis skrevet imellem år 90 og 95 e.Kr.

Formålet med skriftet: Jesu Kristi åbenbaring blev givet til Johannes af Gud "for at vise sine tjenere, hvad der snart skal ske." Denne bog er fyldt med mysterier om ting, der vil komme. Det er den endelige advarsel om, at verden med sikkerhed vil få sin ende, og at dommen er sikker. Den giver os et lille glimt af himlen, og af alle de herligheder der venter dem, der bevarer deres klæder hvide. Johannes' Åbenbaring tager os igennem den store trængsel, med alle dens veråb og den endelige ild, som alle ikke-troende vil opleve i evigheden. Denne bog fortæller os hvordan Satan vil falde, og den undergang som han og sine engle er bundet til. Vi ser hvordan alle væsener og himlens engle har deres opgaver, og løftet til de hellige, der vil leve for evigt med Jesus i det Ny Jerusalem. Ligesom det var for Johannes, er det også svært for os at finde ord til at beskrive de ting, vi læser om i Johannes' Åbenbaring.

Nøglevers: Johannes' Åbenbaring 1:19, "Skriv det, du har set, og det, som er, og det, som siden skal ske."

Johannes' Åbenbaring 13:16-17, "Det får alle, store og små, rige og fattige, frie og trælle, til at sætte et mærke på deres højre hånd eller deres pande, så ingen kan købe eller sælge undtagen den, der bærer dette mærke, dyrets navn eller dets navns tal."

Johannes' Åbenbaring 19:11, "Og jeg så himlen åben, og se, der var en hvid hest, og han, der rider på den, hedder Tro og Sanddru, og han dømmer og strider med retfærdighed."

Johannes' Åbenbaring 20:11, "Og jeg så en stor hvid trone og ham, der sad på den. For hans ansigt måtte både jord og himmel flygte, og der var ingen plads til dem."

Johannes' Åbenbaring 21:1, "Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord forsvandt, og havet findes ikke mere."

Kort opsummering: Johannes' Åbenbaring er rig på farverige beskrivelser af de syner, der proklamerer de sidste dage før Kristi genkomst, og indvarslingen af den nye himmel og nye jord, for os. Johannes' Åbenbaring begynder med breve til syv menigheder i Lilleasien, og fortsætter så med at åbenbare den række af ødelæggelser, der hældes ud over jorden; dyrets mærke, "666"; det klimaktiske slag ved Armageddon; at Satan bliver bundet; Herrens regeringstid; dommen ved den store, hvide trone; og hvordan Guds evige stad vil være. Der opfyldes profetier vedrørende Jesus Kristus, og et konkluderende råb om, at Han må komme og etablere sit kongedømme, forvisser os om, at Han snart vil vende tilbage.

Forbindelser: Johannes' Åbenbaring er en kulmination af profetierne om Endetiden, og de begynder i det gamle testamente. Beskrivelsen af Antikrist, der nævnes i Daniels bog 9:27, er fuldt udviklet i Johannes' Åbenbaring kapitel 13. Udover i Johannes' Åbenbaring, finder vi eksempler på apokalyptisk litteratur i Bibelen i Daniels bog kapitel 7-12, Esajas' bog kapitel 24-27, Ezekiels bog kapitel 37-41, og Zakarias' bog kapitel 9-14. Alle disse profetier møder hinanden i Johannes' Åbenbaring.

Praktisk anvendelighed: Har du taget imod Jesus Kristus som din Frelser? Hvis du har, så har du intet at frygte ift. Guds dom over verden, som den er beskrevet i Johannes' Åbenbaring. Dommeren er på vores side. Før den endelige dom begynder, må vi vidne for vores venner og naboer om Guds tilbud om evigt liv i Kristus. De begivenheder, som denne bog omtaler, er virkelige. Vi må leve vores liv, som om vi tror på dette, så andre kan lægge mærke til vores glæde angående fremtiden, og ønsker at komme med os til den nye og herlige by.

English


Nytestamentlig Oversigt

Bibeloversigt


Vend tilbage til den danske hjemmeside

Johannes' Åbenbaring
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries