settings icon
share icon

2. Thessalonikerbrev

Forfatter: 2. Thessalonikerbrev 1:1 peger på, at 2. Thessalonikerbrev er skrevet af apostlen Paulus, og sandsynligvis sammen med Silas og Timotheus.

Forfattetidspunkt: 2. Thessalonikerbrev blev sandsynligvis skrevet i år 51-52 f.Kr.

Formålet med skriftet: Menigheden i Thessalonika misforstod stadigvæk nogle ting vedrørende Herrens dag. De troede, at den allerede havde været der, så de stoppede med deres arbejde. De oplevede voldsom forfølgelse. Paulus skrev til dem for at opklare misforståelser og for at trøste dem.

Nøglevers: 2. Thessalonikerbrev 1:6-8a, "Så sandt som det er retfærdigt for Gud at gengælde dem, der volder jer trængsel, med trængsel, og at gengælde jer, der lider trængsel, med lindring sammen med os, når Herren Jesus, fulgt af sine mægtige engle, åbenbares fra himlen med flammende ild."

2. Thessalonikerbrev 2:13, "Vi bør altid takke Gud for jer, brødre, som er elsket af Herren, fordi Gud udvalgte jer som en førstegrøde til frelse ved Åndens helligelse og ved tro på sandheden."

2. Thessalonikerbrev 3:3, "Men trofast er Herren, han vil styrke jer og bevare jer fra det onde."

2. Thessalonikerbrev 3:10, "For allerede da vi var hos jer, bød vi jer, at den, der ikke vil arbejde, skal heller ikke have føden."

Kort opsummering: Paulus hilser menigheden i Thessalonika og opmuntrer og formaner dem. Han roser dem for det, han hører at de gør i Herren, og han beder for dem (2. Thessaloniker 1:11-12). Paulus opmuntrer dem så til at stå fast og instruerer dem i at holde sig fra mennesker, der lever i lediggang, og ikke lever efter evangeliet (2. Thessaloniker 3:6).

Forbindelser: Paulus henviser til flere gammeltestamentlige skriftsteder i sin diskurs om endetiden, hvorved han bekræfter og forener de gammeltestamentlige profeter. Meget af hans undervisning om endetiden i dette brev er funderet i profeten Daniel og hans profetier. I 2. Thessalonikerbrev 2:3-9 henviser han til Daniels profeti omhandlende "lovløshedens menneske" (Daniel 7-8).

Praktisk anvendelighed: 2. Thessalonikerbrev er fyldt med informationer, der forklarer om endetiden. Det formaner til ikke at leve i lediggang, og til at arbejde for det, vi har. Der findes også nogle fantastiske bønner i 2. Thessalonikerbrev, der kan fungere som et eksempel for os om, hvordan vi kan bede for andre troende i dag.

English


Nytestamentlig Oversigt

Bibeloversigt


Vend tilbage til den danske hjemmeside

2. Thessalonikerbrev
Del denne side: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries