settings icon
share icon
Запитання

Що таке істинна релігія?

Відповідь


Поняття релігії можна визначити наступним чином: «віра й поклоніння Богові або богам, що зазвичай виражаються у певній поведінці або ритуалах», або «система переконань, вірувань тощо, яка часто полягає в дотриманні певного етичного кодексу». Понад 90% світового населення сповідує ту чи іншу форму релігії. Проблема полягає в тому, що існує безліч різних релігій. Яка ж релігія істинна?

Двома найпоширенішими складовими релігії є норми та ритуали. Деякі релігії фактично є переліком правил щодо того, що можна робити, а що – ні. Якщо людина дотримується їх, то може вважатися послідовником даної релігії. Можуть існувати сотні вказівок і традицій, яких слід дотримуватися. Тою чи іншою мірою ці релігії навчають, що, слідуючи таким правилам, людина перебуватиме у близьких стосунках із Богом.

Інші релігії більше уваги приділяють дотриманню ритуалів, аніж виконанню правил. Ідучи на цю жертву, виконуючи це завдання, беручи участь у цій службі, приймаючи цю їжу тощо, людина отримує схвалення від Бога і надію на краще життя після смерті. Деякі релігії, будучи орієнтованими на ритуали, можуть також певною мірою вважатися релігіями, що базуються на правилах.

Справжня релігія не ґрунтується на правилах і ритуалах. Справжня релігія – це зв’язок із Богом. В основі кожної релігії лежать два ключові аспекти: 1) людство певним чином відокремлене від Бога; 2) людству необхідно примиритися з Ним. Фальшиві релігії пропонують рішення за допомогою дотримання правил і ритуалів. Справжня ж релігія визнає, що лише Бог може усунути розділення і що Він уже зробив це. Справжня релігія базується на наступному:

• Ми всі згрішили, і тому відділені від Бога (Римлянам 3:23).

• Якщо цього не виправити, то покаранням за гріх буде смерть та вічне відлучення від Бога (Римлянам 6:23).

• Бог прийшов до нас в особі Ісуса Христа і помер за нас, узявши на Себе наше покарання. Він воскрес із мертвих, аби продемонструвати, що Його смерть була достатньою жертвою (Римлянам 5:8; 1 Коринтянам 15:3–4; 2 Коринтянам 5:21).

• Якщо ми приймемо Христа як Спасителя, повіривши, що Його смерть повністю заплатила за наші гріхи, то будемо прощені, врятовані, викуплені, примирені та виправдані перед Богом (Івана 3:16; Римлянам 10:9–10; Ефесянам 2:8–9).

Безумовно, істинна релігія містить правила та ритуали, але існує одна важлива відмінність. У справжній релігії правил і ритуалів дотримуються із вдячності за спасіння, надане Богом, а не з метою отримання спасіння. Справжня релігія, якою є біблійне християнство, підпорядковується правилам (не вбивай, не чини перелюбу, не обманюй і т.п.) і дотримується ритуалів (водне хрещення шляхом повного занурення і Вечеря Господня). Дотримання цих правил та обрядів не примирює людину з Богом. Навпаки, вони є результатом взаємин із Богом благодаттю через віру в Ісуса Христа як Спасителя. Водночас, послідовники фальшивих релігій прагнуть заслужити Божественне схвалення за допомогою певних правил та ритуалів. Справжня релігія приймає Ісуса Христа Спасителем і, як наслідок, веде до особистих відносин із Богом, а потім дотримується правил і ритуалів з любові до Бога та в бажанні наближатися до Нього.

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке істинна релігія?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries