settings icon
share icon
Запитання

Що таке молитва покаяння?

Відповідь


Молитва покаяння – це молитва людини, яка усвідомлює, що є грішною і потребує Спасителя. Саме по собі промовляння молитви покаяння нічого не зробить. Молитва покаяння діє тоді, коли відображає щире розуміння, усвідомлення та віру людини у свою гріховність і потребу в спасінні.

Першим аспектом молитви покаяння є розуміння того, що ми всі – грішники. Римлян 3:10 проголошує: «Як написано: Нема праведного ні одного». У Біблії чітко стверджується, що всі ми згрішили. Ми всі грішники, які потребують Божої милості і прощення (Тита 3:5-7). Через гріх ми заслуговуємо вічного покарання (Матвія 25:46). Отже, молитва покаяння – це благання про благодать замість засудження, це прохання про милість замість гніву.

Другий аспект молитви покаяння – це усвідомлення того, що Бог зробив для виправлення нашого плачевного стану. Бог прийняв тіло і став людською істотою в особі Ісуса Христа (Івана 1:1,14). Ісус же відкрив нам правду про Бога і прожив праведне й безгрішне життя (Івана 8:46; 2 Коринтян 5:21). Потім Він помер на хресті замість нас, прийнявши призначене нам покарання (Римлян 5:8). Христос воскрес із мертвих, доводячи Свою перемогу над гріхом, смертю і пеклом (Колосян 2:15; 1 Коринтян 15-ий розділ). Лише завдяки цьому ми можемо отримати прощення наших гріхів, а також нам обіцяна вічна оселя в Небесах – якщо ми лише повіримо в Ісуса Христа. Усе, що нам потрібно робити, це вірити, що Він помер за нас і воскрес із мертвих (Римлян 10:9-10). Ми можемо бути спасенні лише благодаттю, лише через віру та лише в Ісуса Христа. Текст Ефесян 2:8 проголошує: «Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар».

Молитва покаяння – це спосіб повідомити Богові, що ви покладаєтеся на Ісуса Христа як вашого Спасителя. Немає «магічних» слів, що ведуть до спасіння. Лише віра у Христа і Його воскресіння може спасти нас! Якщо ви усвідомлюєте, що згрішили і потребуєте спасіння через Ісуса Христа, ось молитва покаяння, з якою ви можете звернутися до Бога: «Боже, я знаю, що я грішник. Я знаю, що заслуговую понести наслідки мого гріха. Тим не менше, я вірю в Ісуса Христа як мого Спасителя. Я вірю, що Його смерть і воскресіння забезпечили мені прощення. Я вірю лише в Ісуса Христа як мого особистого Господа і Спасителя. Дякую Тобі, Господи, за те, що спасаєш і прощаєш мене! Амінь!»

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке молитва покаяння?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries