settings icon
share icon
Запитання

Що Бог бажає сказати матерям-одиначкам?

Відповідь


Біблія безпосередньо не говорить про матерів-одиначок, але в ній є безліч прикладів ніжного ставлення Бога до жінок, матерів, удів та їхніх дітей. Ці приклади Господньої любові стосуються всіх матерів, незалежно від того, перебувають вони в шлюбі чи ні, є удовами чи розлученими. Бог досконально знає кожну людину та її ситуацію. Біблія попереджає, що позашлюбний секс є гріховним і небезпечним, він призводить до неприємностей, однією з яких є те, що жінці, можливо, доведеться ростити дитину самій, що, без сумніву, дуже важко. І навіть якщо причиною став її власний гріх, наш милостивий Бог все одно бажає допомогти та розрадити. І що ще краще, — Він пропонує прощення цих гріхів через Ісуса Христа та вічну безпеку на небесах матері, що приймає Його, дітям, що приймають Його, і навіть батькові, що відсторонився, але приймає Його!

Однак жінці часто доводиться самій виховувати дітей не з власної провини. На жаль, жінки часто стають безвинними жертвами світу, охопленого війною та тероризмом. Чоловіки йдуть на війну, щоб ніколи не повернутися додому, віддаючи життя за свою країну. Якщо смерть чоловіка залишила жінку саму з дітьми, немає сумнівів у тому, що Бог допоможе та розрадить цю жінку.

Бог дбає про сім’ї. Але Він більше турбується про те, щоб кожна людина, незалежно від того, що діється в її сім’ї, розкаялася у гріхах і налагодила з Ним стосунки. Він бажає, щоб ми знали Його, бо це принесе нам радість, а Йому — славу. Ми переймаємося дрібницями свого життя, турбуючись про те, що подумають про нас інші; чи приймуть нас оточуючі, чи ж усе остаточно втрачено. А Господь закликає християн до радості, вільної від турбот. Він сказав, що ми можемо покласти всі свої турботи на Нього, адже Він піклується про нас (1 Петра 5:7). Наш люблячий Бог бажає взяти на Себе наш тягар і пробачити гріхи, а потім забути про них і допомогти нам іти далі. Він лише просить нас пізнати Його, радіти в Ньому та довіряти Йому. Дуже часто на матерях-одиначках лежить величезна відповідальність, і іноді може бути надзвичайно важко просто «відкласти» всі турботи та клопоти. Одинока мати може відчувати провину навіть від думки про це! Але Бог велить нам чинити так у будь-якому разі — приділяти трохи часу щодня, щоб зосередитися на Ньому, і покладатися (протягом решти дня) на те, що Він забезпечить наші фізичні й емоційні потреби.

Самотня матір може подумати: «Але ж у мене просто не залишається на це часу через роботу, виховання дитини та догляд за домом і всім іншим». Але навіть якщо протягом півгодини, поки її дитина спить або перебуває під наглядом родича чи подруги, вона зможе приділити час, аби поговорити з Богом у молитві та послухати сказане Ним у Святому Письмі, навіть якщо це означатиме, що гора посуду залишиться невимитою, — вона виявить, що Його дивовижна сила та заспокійлива присутність перебуватимуть із нею до кінця дня. Запам’ятовуючи такі вірші, як «Зо мною Господь — не боюся нікого, що зробить людина мені?» (Псалом 117:6) або «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, — в Ісусі Христі» (Филип’янам 4:13) —вона зможе нагадувати собі про Його любов і захист у скрутних ситуаціях.

Отже, що Бог бажає сказати матерям-одиначкам? Те саме, що і всім іншим: покайтесь у гріхах, повірте в те, що Христос прощає вас, спілкуйтеся з Богом через молитву, слухайте Його голос через Біблію, покладайтесь на Нього під час випробувань і надійтеся на дивовижне вічне життя з Ним, яке Він приготував. «Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його!» (1 Коринтянам 2:9).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Бог бажає сказати матерям-одиначкам?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries