settings icon
share icon
Запитання

Що означає, що Ісус спасає?

Відповідь


«Ісус спасає» сьогодні є надзвичайно популярним слоганом, який ми можемо почути і побачити у найбільш неочікуваних місцях. На жаль, мало з тих, хто зустрічається із фразою «Ісус спасає», вірно розуміє її значення. У цих двох словах криється величезна сила та правда.

Ісус спасає, але хто такий Ісус?
Більшість людей знає, що Ісус був людиною, що жила в Ізраїлі приблизно 2000 років тому. Практично кожна світова релігія вважає Ісуса видатним учителем і/або пророком. І хоча таке визначення абсолютно вірне стосовно Ісуса, воно повною мірою не охоплює те, ким насправді був Ісус, як і не пояснює, яким чином або чому Ісус спасає. Він є Богом у людському єстві (Івана 1:1, 14). Він – Бог, що прийшов на Землю як людина (1 Івана 4:2). Бог став людиною в особі Ісуса, щоб урятувати нас. Це приводить нас до наступного питання: чому нам потрібне спасіння?

Ісус спасає, але чому ми маємо потребу в спасінні?
Біблія проголошує, що кожна людина, яка жила коли-небудь, згрішила (Екклезіаста 7:20; Римлянам 3:23). Згрішити – значить зробити що-небудь у думках, словах чи вчинках, що суперечить Божому бездоганному та святому характеру. Через наш гріх ми всі заслуговуємо на Божественне засудження (Івана 3:18, 36). Бог нескінченно справедливий, тому Він не може дозволити гріху та злу залишатися безкарними. Так як Бог нескінченний і вічний та оскільки весь гріх направлений проти Бога (Псалом 51:4), то достатнім буде лише нескінченне та вічне покарання. Вічна смерть є єдиним справедливим покаранням за гріх. Тому ми й маємо потребу в спасінні.

Ісус спасає, але яким чином Він спасає?
Через те, що ми згрішили проти нескінченного Бога, смертна, обмежена людина (ми) має розплачуватися за свої гріхи протягом нескінченного часу, або ж нескінченна Особистість (Ісус) повинна заплатити за наші гріхи один раз. Інших варіантів немає. Ісус врятував нас, померши замість нас. В особі Ісуса Христа Бог пожертвував Собою заради нас, сплативши нескінченне та вічне покарання (2 Коринтянам 5:21; 1 Івана 2:2). Ісус прийняв покарання, призначене нам, аби врятувати нас від жахливої вічної долі, справедливого наслідку нашого гріха. З Його великої любові до нас Ісус віддав Своє життя (Івана 15:13), коли сплатив покарання, яке ми заслужили, але не змогли оплатити. Ісус воскрес, доводячи, що Його смерті було насправді достатньо, щоб заплатити за наші гріхи (1 Коринтянам 15).

Ісус спасає, але кого Він спасає?
Ісус рятує всіх, хто приймає Його дар спасіння. Ісус рятує всіх тих, хто повністю прийняв Його жертву як плату за гріх (Івана 3:16; Дії 16:31). Хоча жертва Ісуса була абсолютно достатньою, щоб заплатити за гріхи всього людства, Він рятує лише тих, хто особисто приймає Його дорогоцінний дар (Івана 1:12).

Якщо ви тепер розумієте, що насправді означає, що Ісус спасає, і бажаєте прийняти Його як свого особистого Спасителя, переконайтеся, що усвідомлюєте і вірите у це, та як акт віри скажіть Господу наступне: «Боже, я знаю, що є грішником, і знаю, що через мій гріх я заслуговую на вічне відлучення від Тебе. Дякую Тобі за любов до мене та за надання жертви за мої гріхи через смерть і воскресіння Ісуса Христа, навіть хоча я і не достойний цього. Я вірю, що Ісус помер за мої гріхи, та вірю, що тільки Він може врятувати мене. Допоможи мені з цього моменту жити лише для Тебе замість того, щоб жити для гріха. Допоможи мені прожити залишок свого життя в подяці за чудесне спасіння, забезпечене Тобою. Дякую тобі, Ісусе, за моє спасіння!»

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає, що Ісус спасає?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries