settings icon
share icon
Kysymys

Ketkä asuttavat tuhatvuotisen valtakunnan?

Vastaus


Maanpäällisessä tuhatvuotisessa valtakunnassa on kaksi erillistä ihmisryhmää: kirkastetun ruumiin saaneet ja kuolevaisissa ruumiissa ahdistuksen ajasta selvinneet, jotka jatkavat elämäänsä siellä. Kirkastetun ruumiin saaneet ovat osa seurakuntaa. He saivat kirkastetun ruumiin uskovien ylöstempauksessa (1. Tess. 4:13-18, 1. Kor. 15:21-23, 51-53). Tähän ryhmään kuuluvat myös ne, jotka nousevat kuolleista Kristuksen palatessa maan päälle (Ilm. 20:4-6). Kuolevaisessa ruumiissa elävät voidaan jakaa kahteen ryhmään: ei-juutalaiset uskovat ja juutalaiset uskovat.

Ilm. 19:11-16 kuvataan Jeesuksen Kristuksen paluu maan päälle. Tämä tapahtuma tunnetaan myös Jeesuksen toisena tulemisena. Uskovien ylöstempauksessa (1. Tess. 4:13-18; 1. Kor. 15:51-53) Kristus ilmestyy pilvissä, mutta hän ei palaa maan päälle. Näin ollen uskovien ylöstempauksella ja Kristuksen toisella tulemuksella on ero. Ilmestyskirjan luvut 19 ja 20 eivät mainitse sanallakaan ylöstempausta. Tästä seuraa, että Kristuksen palatessa maan päällä olevat uskovat jatkavat elämäänsä tuhatvuotisessa valtakunnassa luonnollisessa ruumiissaan. Jos Kristuksen paluuseen liittyisi minkäänlainen maan päällä elävien uskovien kirkastetun ruumiin saaminen, voisimme olettaa Ilmestyskirjan 19. luvussa olevan maininnan siitä. Mutta mitään sellaista ei ole. Ainoa viite uskovien kirkastetun ruumiin saamiseen löytyy Ilm. 20:4-6, jossa kuvataan ahdistuksen aikana uskoon tulleiden ja surmatuksi joutuneiden ylösnousemusta. Mitä ilmeisimmin Vanhan testamentin aikaisten uskovien ylösnousemus tapahtuu myös tällöin ja he saavat kirkastetut ruumiit (lue Daniel 12:2).

Matt. 25:31-46 on myös tähän tapahtumaan liittyvä lukemisenarvoinen kohta. Siinä käsitellään lampaiden ja vuohien erottelua ja tuomitsemista. Lampaat ja vuohet kuvaavat vanhurskaita ja jumalattomia. Kristus tuomitsee jumalattomat (vuohet) ja he saavat iankaikkiseen rangaistuksen tulisessa järvessä (Matt. 25:46). Näin ollen kukaan jumalaton ei pääse tuhatvuotiseen valtakuntaan. Vanhurskaat eli lampaat jatkavat elämäänsä tuhatvuotisessa valtakunnassa. Heille syntyy jälkeläisiä ja maan väkiluku kasvaa. He eivät kuitenkaan ole ainoita lapsia synnyttäviä tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Kristuksen palatessa koko elossa oleva Israel uskoo häneen (Sakarja 12:10). Hekään eivät saa kirkastettuja ruumiita, toisin kuin ennen ahdistuksen aikaa ylöstemmatut ja ahdistuksen aikana kuolleet uskovat. He lisääntyvät tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Näin ollen ei-juutalaiset uskovat, juutalaiset uskovat, ylösnousseet uskovat ja ylöstemmatut asuttavat maan. Kirkastetun ruumiin saaneet eivät saa jälkeläisiä. Tämän elämän jälkeen ei ole avioliittoja (Matt. 22:30).

Tuhatvuotisen valtakunnan aikana syntyneillä lapsilla on velvollisuus uskoa Kristukseen, samoin kuin kaikilla heitä edeltäneillä sukupolvilla (lue uskosta Kristukseen ennen hänen tuloaan ja hänen tulonsa jälkeen, 1. Moos. 15:2-6; Hab. 2:4; Room. 3:20). Valitettavasti kaikki tuhatvuotisen valtakunnan aikana syntyneet eivät usko Kristukseen. Saatana johdattaa nuo jumalattomat kapinaan Jumalaa vastaan tuhatvuotisen valtakunnan lopussa, jolloin Saatana vapautetaan hetkellisesti (Ilm. 20:7-10).

Tämän asian suhteen seuraavien raamatunkohtien tarkastelu on suositeltavaa: Jesaja 2:2-4; Sakarja 14:8-21; Hesekiel 34:17-24; Daniel 7:13-14; Miika 4:1-5.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Ketkä asuttavat tuhatvuotisen valtakunnan?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries