settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka saan anteeksi Jumalalta?

Vastaus


Apt. 13:38 sanoo: “Tietäkää siis, veljet: hänen [Jeesuksen] ansiostaan teille julistetaan synnit anteeksi.”

Mitä anteeksianto on ja miksi minä tarvitsen sitä?

Sana “antaa anteeksi” tarkoittaa pyyhkiä taulu puhtaaksi, armahtaa, peruuttaa velka. Kun loukkaamme jotakuta, etsimme hänen anteeksiantoaan, jotta suhteemme korjaantuisi ennalleen. Anteeksi ei anneta sen vuoksi, että henkilö ansaitsisi saada anteeksi. Kukaan ei ansaitse anteeksiantoa. Anteeksianto on rakkauden, armon ja laupeuden osoitus. Anteeksianto on päätös olla kantamatta kaunaa toista ihmistä kohtaan, huolimatta siitä mitä hän on tehnyt sinulle.

Raamattu kertoo, että jokainen meistä tarvitsee anteeksiantoa Jumalalta. Me olemme kaikki tehneet syntiä. Saarnaajan kirja 7:20 julistaa: “Maan päällä ei ole yhtäkään niin hurskasta, että hän tekisi aina vain hyvää eikä koskaan syntiä.” 1 Joh. 1:8 sanoo: “Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä.” Kaikki synti on pohjimmiltaan kapinointia Jumalaa vastaan (Psalmi 51:4). Sen vuoksi tarvitsemme kipeästi Jumalan anteeksiantoa. Jos syntejämme ei ole annettu anteeksi, vietämme iankaikkisuuden kärsien syntiemme seurauksista (Matt. 25:46; Joh. 3:36).

Anteeksiantamus – miten minä saan sen?

Onneksi Jumala on rakastava ja armollinen – innokas antamaan meille syntimme anteeksi! 2 Piet. 3:9 kertoo meille: “…hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.” Jumala haluaa antaa meille anteeksi, joten Hän järjesti meille keinon saada anteeksi.

Ainoa oikeudenmukainen rangaistus synneistämme on kuolema. Room. 6:23: n alkuosa julistaa: “Synnin palkka on kuolema…” Syntimme tuottavat meille ikuisen kuoleman. Täydellisen suunnitelmansa mukaisesti Jumala tuli ihmiseksi – Jeesukseksi Kristukseksi (Joh. 1:1,14). Jeesus kuoli ristillä ja kärsi rangaistuksen, jonka me ansaitsemme – kuoleman. 2 Kor. 5:21 sanoo: “Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.” Jeesus kuoli ristillä ja kärsi rangaistuksen, jonka me ansaitsemme! Koska Jeesus on Jumala, Jeesuksen kuolema hankki anteeksiannon koko maailman synneille. 1 Joh. 2:2 julistaa: “Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.” Jeesus nousi kuolleista ja osoitti siten voittaneensa synnin ja kuoleman (1 Kor. 15:1-28). Jumalaa voimme kiittää siitä, että Jeesuksen Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen ansiosta myös Room. 6:23: n loppuosa on totta:“…mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

Haluatko saada syntisi anteeksi? Vaivaako sinua jäytävä syyllisyyden tunne, josta et millään näytä pääsevän eroon? Saat syntisi anteeksi, jos uskot Jeesukseen Kristukseen Pelastajanasi. Ef. 1:7 kertoo: “Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme.” Jeesus maksoi velkamme, että me voisimme saada anteeksi. Sinun tarvitsee vain pyytää Jumalaa antamaan sinulle anteeksi Jeesuksen takia ja uskoa että Jeesus kuoli hankkiakseen sinulle anteeksiannon – ja Hän todella antaa sinulle anteeksi! Joh. 3:16-17 sisältää tämän ihmeellisen sanoman: “Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.”

Anteeksiantamus – onko se todella noin helppoa?

Kyllä se on! Sinä et voi ansaita anteeksiantoa Jumalalta. Et voi ostaa anteeksiantoa Jumalalta. Voit vain ottaa sen vastaan, uskon kautta, Jumalan armon ja laupeuden ansiosta. Jos haluat ottaa Jeesuksen Kristuksen vastaan Pelastajanasi ja saada anteeksiannon Jumalalta, voit rukoilla seuraavan rukouksen. Tämän tai minkään muunkaan rukouksen sanominen ei pelasta sinua. Vain luottamalla Jeesukseen Kristukseen voit saada syntisi anteeksi. Tämän rukouksen avulla voit kuitenkin ilmaista Jumalalle uskosi Häneen ja kiittää Häntä siitä, että Hän on järjestänyt sinulle anteeksiannon. "Jumala, tiedän että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja ansaitsen rangaistuksen. Mutta Jeesus Kristus otti kantaakseen minulle kuuluneen rangaistuksen, niin että uskomalla Häneen voisin saada anteeksi. Käännyn pois synnistäni ja luotan siihen, että Sinä olet pelastukseni. Kiitos ihmeellisestä armostasi ja anteeksiannostasi! Aamen!"

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka saan anteeksi Jumalalta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries