settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä ovat uusi taivas ja uusi maa?

Vastaus


Monilla on väärä mielikuva siitä, millainen taivas todella on. Ilmestyskirjan luvut 21 ja 22 antavat meille yksityiskohtaisen kuvauksen uudesta taivaasta ja uudesta maasta. Lopun ajan tapahtumien jälkeen nykyinen taivas ja maa katoavat ja ne korvataan uudella taivaalla ja uudella maalla. Uskovien iankaikkinen asuinpaikka on uusi maa. Uusi maa on se "taivas", jossa me vietämme iankaikkisuuden. Kyseisessä uudessa maassa sijaitsee uusi Jerusalem, taivaallinen kaupunki. Siellä uudessa maassa ovat helmiportit ja kultaiset kadut.

Taivas – uusi maa – on fyysinen paikka, jossa me asumme kirkastetussa ruumiissamme (1. Kor. 15:35-58). Se näkemys, että taivas on "pilvien päällä", on epäraamatullinen. Myös näkemys, että me "leijailemme henkiolentoina taivaassa" on vastoin Raamattua. Uskovien taivas on oleva uusi ja täydellinen planeetta, jossa me asumme. Uusi maa on vapaa synnistä, pahuudesta, sairaudesta, kärsimyksestä ja kuolemasta. Se on todennäköisesti samantapainen nykyisen maamme kanssa, ehkäpä jopa sen uusi luomus ilman synnin kirousta.

Entäpä sitten uusi taivas? On tärkeää muistaa, että muinaisten ihmisten mielessä "taivas" tarkoitti sekä ilmakehää, ulkoavaruutta ja Jumalan asuinsijaa. Niinpä Ilm. 21:1 viitatessa uuteen taivaaseen, on kyseessä todennäköisesti koko maailmankaikkeuden uudelleen luominen – uusi maa, uusi ilmakehä ja uusi ulkoavaruus. Näyttää jopa siltä, että Jumala luo oman taivaansakin uudelleen, hän ikään kuin antaa maailmankaikkeudelle "uuden alun" sekä fyysisesti että hengellisesti. Onko meillä pääsy uuteen taivaaseen iankaikkisuudessa? Mahdollisesti, mutta meidän on odotettava saadaksemme se tietää. Lisätköön Jumalan Sana ymmärrystämme taivaasta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä ovat uusi taivas ja uusi maa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries