settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin valmistautua uskovien ylöstempaukseen?

Vastaus


Vastaus on yksinkertaisempi kuin kuvitteletkaan. Lyhyesti sanottuna: sinun täytyy ottaa Jeesus Kristus vastaan Pelastajanasi. Seuraavaksi annamme sinulle pidemmän vastauksen. Oletamme sinun kysyessäsi tämän kysymyksen kuulleen, kuinka kaikki kristityt eivät ole osallisia uskovien ylöstempaukseen. Ehkä sinulle on opetettu, että ainoastaan pyhää elämää elävät ”superkristityt” temmataan ja muiden kristittyjen täytyy kärsiä ahdistuksenaika. Tämä ei pidä paikkaansa ja osoitamme Raamatusta syyn tähän.

Ensimmäiseksi meidän on ymmärrettävä, mikä on ylöstempauksen tarkoitus. Ahdistuksenaika on aikakausi, jolloin maan asukkaita ja Israelia rangaistaan. On huomattava, että seurakunta (kirkko) ja Israel eivät ole yksi ja sama ryhmä. Jumalan seurakunta on hengellinen, maailmanlaajuinen yhteisö. Sen jäseniä yhdistää hengellinen syntymä (uudestisyntymä, Joh. 3:3). Israelilaisia yhdistää verenperintö. Kyseessä on kansa, jolle Jumala antoi erityisiä lupauksia Vanhassa testamentissa. Jumala myös lupasi tuomita Israelin heidän uskottomuutensa vuoksi. Tämä tuomio kohtaa ainoastaan Israelia, kuten on kerrottu Daniel 9:24-27:ssä.

Itse enkeli Gabriel välitti tämän viestin Jumalalta Danielille (Dan. 9:20-21). Dan. 9:24 kuuluu, ”Seitsemänkymmentä vuosiviikkoa on määrätty kansallesi ja pyhälle kaupungillesi. Sitten jumalattomuus päättyy, synnistä tulee loppu, pahat teot sovitetaan, ikuinen oikeudenmukaisuus saatetaan voimaan, näky ja profetia sinetillä vahvistetaan ja kaikkeinpyhin voidellaan." Tässä viestissä Gabriel kertoo Danielille tämän koituvan ”sinun kansallesi.” Daniel oli juutalainen, yksi israelilaisista. Jumala julisti 70 viikon ennustuksen Israelin kansalle. Sillä tarkoitetaan 70 kertaa 7. Toisin sanoen kyseessä on 490 vuotta. Tästä ajanjaksosta 483 vuotta (69 kertaa 7) täyttyi Israelin Babylonian pakkosiirtolaisuuden päättymisestä voidellun poisraivaamiseen (Kristuksen ristiinnaulitsemiseen). Jäljellä olevat 7 vuotta eivät ole vielä toteutuneet. Ne ovat seitsemän ahdistuksenajan vuotta. Tämä ennustus koskee lähinnä Israelia ja tämän tuomion tarkoitus on saada aikaan seuraava lopputulos: ”Sitten jumalattomuus päättyy, synnistä tulee loppu, pahat teot sovitetaan, ikuinen oikeudenmukaisuus saatetaan voimaan, näky ja profetia sinetillä vahvistetaan ja kaikkeinpyhin voidellaan."

Voimme Raamatun perusteella osoittaa, että kristityt eivät koe ahdistuksenaikaa. 1. Tess. 4:13 - 5:9 tekee tämän selväksi. Näissä jakeissa Paavali kirjoittaa ylöstempauksesta ja Herran päivästä. 1. Tess. 5:9 kristityille annetaan seuraava lupaus: " Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa.” Kiinnitä tarkoin huomio tähän jakeeseen. Paavali opettaa, että Jumala ei ole varannut osaksemme vihaa, erityisesti mitä tulee Herran päivään (1. Tess. 5:2).

Lisätodisteita siitä, että kristityt eivät koe ahdistuksenaikaa, löytyy 1. Korinttilaiskirjeestä. Siinä Paavali moittii kristittyjä heidän lihallisuudestaan. Mutta luvussa 15 hän kirjoittaa ylöstempauksesta. Hän ei millään tavoin tuo ilmi, että Korintin kristityt, olivat he sitten kuinka synnillisiä tahansa, eivät olisi osallisia ylöstempauksessa. Oikeiden Jeesukseen Kristukseen uskovien ei tarvitse kärsiä ahdistuksenaikaa.

Ainoastaan jos et ole hyväksynyt Kristusta Pelastajanasi, jäät jälkeen ylöstempauksen tapahtuessa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin valmistautua uskovien ylöstempaukseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries